La Palma

La Palma – La Isla Bonita

Travelmarket
La Palma er måske den frodigste og smukkeste af alle de kanariske øer, og kaldes både Isla Bonita, dvs. “Den smukke ø” og Isla Verde, dvs. “Den grønne ø”.

Søg efter billige flybilletter til La Palma her

La Palma er den femte største af Kanarieøerne, efter Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Kun El Hierro og La Gomera er mindre.

Den har ligget lidt i skyggen af de mere kendte Kanarieøer, men efterhånden har danskerne også fået øjnene op for de andre Kanarieøers skønhed.

Vulkanøen La Palma er både grøn, frodig og vild. Og høj. Faktisk er det verdens højeste ø, hvis man måler højde i forhold til øens areal.

Den ligger som den nordvestligste af øerne, ud mod det åbne Atlanterhav. Ligesom de andre Kanarieøer, er La Palma skabt af vulkaner, og her findes et af verdens allervigtigste astronomiske observatorier “Observatorio del Roque de los Muchachos”. Las Muchachos (“Gutterne”) er øens højeste punkt, og ligger 2.400 m over havet, kun 7 km fra kysten.

Ser man La Palma fra luften, ligner øen én stor vulkan, da man tydeligt ser det store krater i nationalparken Caldera de Taburiente. Dette enorme hul har en diameter på 10 km og en omkreds på 30 km. Og selve krateret er 800 m dybt.

Det er let at komme omkring på La Palma. Vejnettet er veludbygget og trafikkulturen rimelig. Lejer du en bil, er du fri til at køre ud ad de små veje, sætte bilen fra dig og begive dig ind i det frodige vildnis.

På La Palma finder I en mængde velorganiserede vandreruter, velmærkede og nemme at gå ad. Opdelt i farvekoder mht. længde. Og er I til vandreture, så tag gerne ud til nationalparken Los Tilos, hvor I finder mængder af laurbærtræer, hvis duft er næsten berusende.

La Palmas hovedby Santa Cruz er et blændende eksempel på spansk arkitektur. Her er kirker og klostre, portaler og museer i barok- og renæssancestil. Og læg ikke mindst mærke til de smukke borgerhuse med smukke træbalkoner ved byens havnefront. Men Santa Cruz er ikke bare smuk. Den er også en levende by med restauranter, caféer, gågader og spændende forretninger. Og det plattenslageri man finder på de større Kanarieøer er man lykkeligt fri for her.

Temperaturen på øen er særdeles behageligt, med gennemsnitstemperaturer hele året mellem 20-28 grader om dagen og mellem 13-21 grader om natten.

Fra Danmark er der kun få charterselskaber der har rejser til La Palma, men som med de andre små Kanarieøer gælder det at man let kan komme til La Palma fra de to store øer Gran Canaria og Tenerife, både med fly og båd. Bl.a. Fred. Olsen Line sejler med hurtigfærger mellem La Palma og Tenerife.

Det er ofte muligt at få billige flybilletter til de Kanariske Øer. Dels kan du bruge vores flysøgemaskine og finde billige flybilletter til La Palma. Dels kan du søge i vores chartersøgemaskine og under “Specifikationer” vælge “Kun fly”. Så får du charter- og lastminutepriser på direkte flybilletter til de Kanariske Øer.

God rejse!

Fotos:
Foto © istockphoto / Orietta Gaspari

 

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.