Seværdigheder USA

Seværdigheder USA

Alaska

Denali National Park

Denali national park er en kæmpestor park med et eminent dyreliv, men den største attraktion er Mount McKinley, der rejser sig i 6194 meters højde. Parken har over en million besøgende om året, der primært kommer på grund af de fremragende muligheder der er for at campere, trekke, køre på mountain bike eller whitewater rafte. Her er plads til alle former for udendørsaktiviteter i en storslået natur.

Kenai halvøen

Kenai Peninsula er et af de mest populære steder i Alaska. Området er en sammensætning af bjerge, fjorde, ismarker og gletschere. Der er utrolig mange gode stier til trekking i området, ligesom der er skønne områder, hvor man kan sejle i kano og et utal af campingpladser. På Kenai halvøen kan man se et fascinerende dyreliv og gletschere, der er over 80 kilometer lange.

Anchorage

Byen Anchorage

I byen Anchorage bor cirka halvdelen af Alaskas befolkning. Byen er faktisk modsat resten af staten, der primært består af vild og barsk naturområder. Byen Anchorage er en livlig og hektisk by med masser af trafik og indkøbscentre. Der er dog en del gode seværdigheder i byen, blandt andet The Anchorage Historical & Fine Arts Museum, der præsenterer Alaskas historie, kultur og kunst. Yderligere er der the Heritage Library Museum, hvor der er en flot samling af gammelt værktøj, gamle beklædningsdragter og våben.

Appomattox

Byen Appomattox

Appomattox i Virginia er stedet, hvor General Robert E. Lee overgav sig til kommandør Ulysses S. Grant i april 1865, overgivelsen var slutningen på borgerkrigen i USA. Overgivelsen fandt sted i Appomattox’s retsbygning, der i dag er en del af en national historie park, der inkluderer restaurerede bygninger fra gammel tid og masser af andre historiske artefakter.

Atlanta

Bydelen Buckhead

Buckhead er et af Atlantas mest fashionable kvarterer med dyre hoteller og restauranter, men det er også her, man finder noget af Atlantas smukkeste arkitektur. Her er blandt andet the Brookwood Railway Station fra 1917, der er et af landets sidste tog paladser. I området finder man også the Cathedral of Christ the King fra 1938, der også er en imponerende æstetisk oplevelse.

Bydelen Sweet Auburn

I mange år var Sweet Auburn en by i byen i Atlanta. Det var her afrikanerne boede, og de blev ikke lukket ind i det hvide Atlanta. Sådan er det ikke længere, men bydelen er stadig hjemsted for de afrikanske amerikaneres liv og kultur, og der er mange interessante steder at besøge. En af dem er the African American Panoramic Experience, der har flere udstillinger om områdets historie. Det er også her, man finder the Martin Luther King Jr National Historic Site, der er bygget for at ære Martin Luther King, der blev født her i 1929. Det er muligt at komme på rundtur i Martin Luthers fødehjem.

Downtown (Centrum)

En stor del af Atlanta er blevet genopbygget efter borgerkrigen, og det meste af byens centrum ligner nu en moderne storby, hvor man for eksempel kan besøge den berømte tv-station CNN’s hovedkvarter. Der er dog stadig en del efterladenskaber fra tidligere, og i Downtown kan man finde the State Capitol fra 1889, der er en af byens mest bemærkelsesværdige historiske bygninger. Det er muligt at komme på rundtur i bygningen, der også har diverse udstillinger.

Boston

Bydelen Charlestown

Charlestown er et levende museum fra tiden, hvor skibsbyggeri var det helt store i Boston. I området kan man opleve adskillige gamle skibe, der ligger hen, for eksempel ligger der en del gamle krigsskibe blandt andet Thomas Jeffersons tid. Yderligere kan man se selve værftet og landets første tørdok.

Cambridge Colleges by

Cambridge er en colleges by med over 30.000 studerende. Området er hjemsted for det kendte universitet Harvard, og de smukke bygninger er bestemt et besøg værd. På college området er der yderligere adskillige caféer, restauranter, boghandlere og andre butikker, så man kan få lang tid til at gå med at snuse rundt og opleve hele atmosfæren.

North End kvarteret

I Bostons ældste kvarter mødes man af smalle, snoede gader og duften af kaffe. Området er hjemsted for størstedelen af byens italienske befolkning, og her finder man masser af små bagerier, caféer og slikbutikker. En tur i området vil byde på smukke arkitektoniske bygninger, der er blandt landets ældste. Alt i alt et hyggeligt og charmerende kvarter.

Californien

Byen Palm Springs

Palm Springs ligger i et fantastisk område med bjerge, kløfter og skovområder. Byen er kendt som et godt ferieområde. Om sommeren er det et fremragende sted for børnefamilier med sol, strand og vand, mens byen om vinteren er legeplads for mange rige og berømte, der kommer til området for at stå på ski.

Byen San Diego

San Diego har et afslappende og solrigt klima og er i høj grad præget af en latin amerikansk arv. Byen har fremragende skønne strande og to af verdens mest berømte zoologiske haver. Rundt om San Diego finder man adskillige andre ligeså skønne sandstrande, skovbeklædte bjerge og store ørkenområder.

Ørken i Californien

Ørkenen i Californien byder på store, åbne vidder, fremragende skisportsmuligheder og masser af spor fra pioner tiden. Ørken regionen kan med fornøjelse besøges året rundt, hvor man kan besøge en af områdets mange naturparker, sejle en tur på the Colorado River eller vandre en tur i ørkenen kun med selskab af en ørkenskildpadde.

Chicago (US)

Chicagos Kunst institut

For kunstinteresserede er Art Institute of Chicago grund nok til at besøge byen. Instituttet er et af verdens mest imponerende gallerier med fremragende udstillinger. Art Institute of Chicago ligger blandt andet inde med kunst fra de sidste 5000 tusinde år.

Field Museum of Natural History

Field Museum of Natural History er hjemsted for mere end 20 millioner artefakter, heriblandt mumier, udstoppede dyr og dinosaurer. På museet kan man komme på flere forskellige rundture, en af dem er blandt andet en tur gennem Afrika, hvor man går gennem støvede byer og kæmpe store sand klitter. En anden tur er for eksempel gennem et egyptisk gravkammer, der indeholder 23 mumier.

Magnificent Mile Avenue

Magnificent Mile er en avenue, der går fra Chicago floden til Lincoln Park. Gaden er kendt for at være et indkøbsparadis, hvor man kan få alt fra det nyeste designertøj til hjemmelavede halskæder. En af de mest berømte bygninger på ‘Mag Mile’ er the Tribune Tower, der er hjemsted for den Pulitzer-pris vindende avis Chicago Tribune.

Denver

Byen Denver

Denver er den største by i Rocky Mountains regionen og et kæmpe turistcenter. Denver er en storby, men den er stadig charmerende og hyggeligt. Denver har over 300 solskinsdage om året og et skønt klima. Fra byen er der gode muligheder for at komme på tur i bjergene om sommeren, ligesom byen ligger ved et af de bedste skisport steder i bjergene.

Flagstaff

Byen Flagstaff

Flagstaff ligger i Arizona midt i et stort udtørret området, og byen er et kulturelt højdepunkt i landskabet. Flagstaff er en lille charmerende by, der bestemt er et besøg værd, men udover et besøg i byen er Flagstaff et fremragende udgangspunkt til seværdigheder i området. Der er kun to timers kørsel til Grand Canyon, og i området er der god mulighed for at besøge indianer stammer og lære noget om deres levemåde. En af de mest besøgte seværdigheder i byen er Lowell Observatory, hvor planeten Pluto blev opdaget i 1930.

Fort Lauderdale

Byen Fort Lauderdale

Byen Fort Lauderdale er kendt som en strand- og festby. Især i løbet af foråret er folk tidligere kommet for at drikke øl i massevis og feste i flere dage. Indbyggerne er blevet lidt trætte af deres image og har renoveret store dele af byen for at gøre den mere respektabel. Det har hjulpet, men der er stadig fest og farver i Fort Lauderdale, og samtidig har byen skønne hvide sandstrande.

Hawaii

Oahu øen

Oahu er en af de mest populære og mest kendte af Hawaii øerne. Her finder man Honolulu, Waikiki og Pearl Harbour. Øen har en fabelagtig natur med bjerge, dale, turkisblå bugte og ikke mindst kilometer lange, hvide sandstrande. På Oahu er der også gode muligheder for at surfe, snorkle og dykke.

Øen Maui

Maui er kendt som daløen på grund af de to store udslukte vulkaner Haleakala og Puu Kukui, der er adskilt af en stor dal. Øen er mest berømt for dens fabelagtige strandområder og gode dykke- og snorkelmuligheder. Men øen har også en skøn natur, der bestemt er en oplevelse værd. På østkysten finder man blandt andet områder med tyk regnskov, fascinerende dyr og kvægfarme.

Honolulu

Byen Honolulu

Honolulu har skønne hvide sandstrande fyldt med svajende palmer, men Honolulu er mere en vand og sand, det er en by med en livlig og til tider kaotisk atmosfære. Byen har været under vestlig, asiatisk og polynesisk indflydelse, og det betyder at byens gæster kan opleve en spændende blandet kultur i byen. Der er mange besøgende i byen, og der sker altid noget i Honolulu.

Las Vegas

Byen Las Vegas

Las Vegas er et lysshow af dimensioner, der ligger midt i ørkenen. Byen er en voksen-legeplads, der aldrig lukker. Byen er kendt for dens mange kasinoer og barer, hvor der altid er gang i den. Når man går i Las Vegas, er det som om, man går ind i en helt anden verden, og man taber hurtigt tidsfornemmelsen i byen, der altid har åbent. Las Vegas er verdenskendt, og byen er et ‘must see’, hvis man er i området.

Los Angeles

Bydelen Hollywood

Los Angeles er kendt som et mekka indenfor filmindustrien, og det betyder, at der er mange kendte personer og steder i byen. Hvis man er interesseret i film og kendte mennesker skal man en tur omkring Hollywood. En tur ned af Hollywood Boulevard byder på hånd- og fodaftryk fra mere end 150 kendte mennesker, og hvis man ikke får et glimt at nogen kendte skuespillere på gåturen, kan man besøge Hollywood Wax Museum, hvor man kan få et glimt af de populære filmfolk.

Malibu beach

Ikke alle strande i Los Angeles lever op til forventningerne, men Malibu er bestemt en af de skønneste sandstrande i byen. Malibu beach er et af de bedste steder, hvis man vil have sol og mulighed for at bade. Ydermere ligger Malibu i et fantastisk landskabsbillede med bjergene fra Santa Monica Mountains National Recreation Area i baggrunden.

Universal City

Universal Studier blev bygget i 1915, og siden 1964 har det været muligt at komme på rundtur i området. Her er det muligt at se de steder, hvor adskillige film og tv-shows bliver optaget. Yderligere er det muligt at komme på en tur, der går gennem scener fra flere berømte film eller se et show med specielle effekter.

New Orleans

Aquarium of the Americas

I akvariet kan man se kæmpe store tropiske dyr fra the Amazon basin, der er blandt andet forskellige ål og havskildpadder. Det er muligt at gå gennem en tunnel og gå lige ved siden af et rev fra det Caribiske hav. I akvariet kan man også se dyr og miljø fra the Mississippi River, ligesom stedet har udstillinger om næsten alle dyr og naturområder i hele Amerika.

Bydelen French Quarter

The French Quarter er byens centrum og tiltrækningspunkt for turister. Området indeholder de fleste af byens seværdigheder såsom museer og andre udstillinger. Yderligere er kvarterer en oplevelse værd på grund af de mange gademusikanter og kunstnere, der optræder i området, der på trods af navnet i høj grad er præget af spansk arkitektur.

Voodoo Spiritual templet

I Voodoo templet i the French Quarter praktiserer Miriam Chamani spirituelle healing ritualer, der er baseret på afrikansk amerikansk voodoisme. Templet promoverer hverken sort eller hvid magi, men fokuserer i stedet på ægte spirituel magt for venlige mennesker. Templet, hvor man også bare kan få en snak eller købe bøger om det okkulte, er bestemt et besøg værd.

New York

Central Park

Central Park blev åbnet i 1873 og var ment som en oase midt i byens kaotiske liv og larm. I dag tiltrækker parken dog i høj grad løbere, folk på skateboards, musikere og et stort antal turister, og det er så som så med stilheden i parken. Men det er et hyggeligt område, hvor man kan slappe af og blive fascineret af alle de forskellige typer, der kommer i parken.

Empire State Building

Empire State Building er et af New Yorks største bygnings monumenter, det er 102 etager højt og blev bygget på kun 410 dage. Det er muligt at tage elevatoren op til enten 86. etage eller øverste etage, hvor der begge steder er observationsdæk. Empire State Building tiltrækker mange turister, men på klare dage kan man også se næsten hele byen.

Pladsen Times Square

Times Square er en kæmpe plads midt i New York. På pladsen hænger der et utal af zappende lystavler og store tv-skærme, og tilsammen danner de et lysshow, man sjældent har set. Pladsen er samlingssted, når der er store begivenheder i byen, og nytårsaften er der som regel over en million mennesker samlet på pladsen.

Omaha

Byen Omaha i Nebraska

Staten Nebraska går fra Missouris prærieland til the Rocky Mountains. Statens største by er Omaha, som også er statens største turistattraktion. Omaha er byen, hvor blandt andet Gerald Ford og Malcolm X er født. En af byens største seværdigheder er the Henry Doorly Zoo. Den zoologiske have i Omaha er hjemsted for verdens største indendørs jungle med masser af fascinerende dyr.

Orlando

Miami Beach

Miami Beach har en strand, der er 19 kilometer lang, og området er primært kendt på grund af den fremragende strand med det varme, klare vand. Her kommer rigtig mange turister for at nyde det tropiske klima. Omkring stranden er der gode mulighed for at stå på rulleskøjter, cykle eller køre på skateboards. En tur langs the Promenade med oversigt ud over stranden byder på nogle af de smukkeste synsoplevelser i området, og står man tidligt op, er der stor sandsynlighed for, at man vil møde professionelle fotografer, der tager billeder af det smukke landskab.

SeaWorld Adventure Park

Denne kæmpe marine park kombinerer underholdning med havets mysterier og beskyttelse af det skrøbelige miljø. I parken kan man møde Shamu, en dræberhval, der optræder i et af de mange shows, der er i parken. Man kan desuden komme på tur til Nordpolen og Atlantis, hvor man ser hvalrosser, polarbjørne og hvaler, som lever disse steder. Yderligere er der opvisninger med delfiner, søløver, hajer og pingviner.

Walt Disney World Ressort

Disney World er den største forlystelsespark i verden. Parken indeholder fire forskellige områder: The Magic Kingdom med syv forskellige emneområder, Epcot Center, et videnskabs- og udstillingscenter, Disney MGM Studios, en film- og emnepark, og Animal Kingdom, der er en oplevelses- og safaripark med vilde dyr og eksotiske landskaber.

Palm Springs

Byen Palm Springs

Palm Springs ligger i et fantastisk område med bjerge, kløfter og skovområder. Byen er kendt som et godt ferieområde. Om sommeren er det et fremragende sted for børnefamilier med sol, strand og vand, mens byen om vinteren er legeplads for mange rige og berømte, der kommer til området for at stå på ski.

Philadelphia

Byen Philadelphia

Philadelphia ligger i Pennsylvanien og har godt halvanden million indbyggere. Byen har nogle af landets bedste restauranter, og indbyggerne er utrolig imødekommende og venlige. Yderligere bliver Philadelphia betragtet som et kulturelt højdepunkt med fremragende museer, kunst centre og uforglemmelig arkitektur.

Phoenix

Byen Phoenix

Få steder i landet finder man så stor en kontrast mellem by og natur som i Arizona. Phoenix bliver kaldt the Vally of the Sun på baggrund af byens 300 solskinsdage om året. Byen ligger omringet af vildnis, høje bjergtinder, skovområder og endeløs ørken. Det giver en helt speciel fornemmelse, at der pludselig ligger en by midt i denne storslåede natur.

Portland (Oregon)

Byen Portland

Portland er en af USA’s hurtigst voksende byer. Byen er livlig, og der er masser af aktiviteter. Man kan se gamle historiske bygninger eller besøge en af byens mange grønne parker. Byens centrum fungerer ofte som markedsplads, men lige så ofte som et kulturelt forum, hvor folk samles.

Rocky Mountains

The Rocky Mountains

Den majestætiske bjergkæde Rocky Mountains strækker sig ind i flere stater, og tinderne rejser sig i 4267 meters højde. På bjergskråningerne kan man se bjerggeder, får, elge, bjergløver og bjørne, hvis man er heldig. Bjergkæden tiltrækker mange rejsende, der vil trekke i bjergene, og om vinteren er der fantastiske muligheder for at dyrke vintersport i området.

San Diego

Byen San Diego

San Diego har et afslappende og solrigt klima og er i høj grad præget af en latin amerikansk arv. Byen har fremragende skønne strande og to af verdens mest berømte zoologiske haver. Rundt om San Diego finder man adskillige andre ligeså skønne sandstrande, skovbeklædte bjerge og store ørkenområder.

San Francisco

Bydelen Chinatown

Chinatown er den mest farvestrålende del af San Francisco. Her bor cirka 30.000 kinesere tætpakket i deres eget lille Kina med farvestrålende butikker og monumenter. Et godt tidspunkt at besøge området er under det kinesiske nytår i januar, hvor hele bydelen forvandler sig til en stor parade.

Golden Gate Park

Golden Gate Park strækker sig over ti kilometer og består af smukke blomsterhaver, søer og store grønne områder. De fleste kommer i parken for at slappe af, sejle en tur på en af søerne eller dyrke sport på et af de grønne områder. Parken er yderligere hjemsted for forskellige museer og et akvarium, så der er også noget at foretage sig, hvis vejret ikke passer til udendørsaktiviteter.

San Francisco Bugten

San Francisco Bay er fyldt med broer og omringet af byer og bakkelandskaber. San Francisco Bay er den største fjord på den californiske kyst, og der sejler et utal at sejlbåde og færger på fjorden hver dag. Fra fjordens udmunding kan man se den smukke Golden Gate Bridge, der blev bygget i 1937.

Seattle

Pike Place Markedet

Pike Place Market er over 90 år gammelt og et af Seattles mest populære markeder. Der er adskillige arkader med boder, ligesom der er mange boder ude i det fri. På hverdage er atmosfæren på markedet stille og rolig, mens den i weekenden kan være meget livlig og kaotisk. Markedet byder på masser af mad, blandt andet friske fisk og krabber. Yderligere er cirka halvdelen af boderne efterhånden fyldt med lokalt håndværk, der i høj grad sælges til turister.

Seattle Center

Seattle Center er, hvad der er tilbage fra ‘Century 21 Exposition’ i 1962, hvor 10 millioner besøgte Seattle. Her finder man the Space needle, der er et 180 meter højt tårn med en restaurant i toppen og en helt fænomenal udsigt over byen. Det er også her i området, man finder byens største forlystelsespark og the Seattle Opera House.

The U District (Universitetsområdet)

Når man taler om the U District, refererer man normalt til Seattles Universitetsområde. Det er et hyggeligt og charmerende sted at gå rundt eller sidde på en af de mange restauranter eller caféer. Området byder desuden på en del gode museer heriblandt Burke Museum, der har en fremragende samling af dinosaurus skeletter og artefakter fra indianerne. Det er også her, man finder Washington Park Arboretum, der har 5500 forskellige planter og store områder med skov og haver.

Tripoli

St. Gilles Citadellet

Denne gamle korstogsborg fra 1103 er trods flere brande stadigvæk imponerende. Den ligger ved siden af den gamle bydel på en bakke, og udsigten over Tripoli er storslået herfra.

Strandene

Besøg en af de lokale offentlige strande, og se hvordan muslimerne leger strandløver. Børn leger, drengene løber rundt og spiller bold, de ældre kvinder sidder indhyllet i store gevandter og ryger vandpibe, mens pigerne bader med shorts og t-shirt. Vis respekt og bad ikke i bikini eller udfordrende badedragt.

USA

Bjerget med Crazy Horse Memorial

Ud af en bjergside i den sydvestlige del af South Dakota rejser der sig en massiv statue af Crazy Horse. Crazy Horse var en berømt Sioux leder, der ledte sine mænd i kamp mod General George Custer i Little Bighorn slaget. Statuen bliver hugget ind i en kæmpe bjergside, og Crazy Horse statuen bliver meget større en ansigterne på Mount Rushmore, der ligger i nærheden. Statuen er stadig under opførelse, og det varer mange år endnu, før den er færdigbygget.

Byen Santa Fe

Ved Santa Fe mødes ørkenen med den sydlige del af Rocky Mountains. Byen har en charme fra gammel tid, der smitter besøgende, når man går gennem de smalle gader og forbi de hyggelige huse med udskårne trælåger. Der bor mange forskellige etniske grupper i byen, hvilket gør, at byen har udviklet sin egen specielle kultur, der bestemt er værd at opleve, hvis man kan komme i snak med de lokale beboere. Byen byder også på små hyggelige, men livlige markeder, hvor man kan købe forskellige lokale håndværksting og opleve den charmerende atmosfære.

Denali National Park

Denali national park er en kæmpestor park med et eminent dyreliv, men den største attraktion er Mount McKinley, der rejser sig i 6194 meters højde. Parken har over en million besøgende om året, der primært kommer på grund af de fremragende muligheder der er for at campere, trekke, køre på mountain bike eller whitewater rafte. Her er plads til alle former for udendørsaktiviteter i en storslået natur.

Forlystelsesparken Disneyland

Disneyland er en af de mest berømte attraktioner i USA, alle der rejser i landet og har børn med må besøge denne park, der beskrives som det gladeste sted på jorden. Disneyland er et eminent bevis på perfekt koreografi og udsmykning, intet i parken undgår at være pyntet med en disneyfigur eller et tema. Parken er inddelt i fire forskellige lande, Adventureland, der har et jungletema og blandt andet viser Indiana Jones, Frontierland, der har det vilde vest som tema, Tommorowland, der handler om fremtiden, og Fantasyland, der omhandler alle Disneys berømte figurer.

Grand Canyon

Grand Canyon er en af USA’s mest kendte naturattraktioner. Denne kæmpe store kløft er 443 kilometer lang, 16 kilometer bred og 1,6 kilometer dyb. Kløften er et helt vildt imponerende syn med fremragende udsigt og smukke flerfarvede klipper. Grand Canyon er mellem 250 millioner og 2 milliarder år gammel. Mange besøgende står og stirrer fascineret ud over kløften, men et alternativ kan være en rafting tur på Colorado river, der er en af de mest spændende måder at opleve kløften på.

Independence Hall

Independence Hall blev bygget mellem 1732 og 1756 som Pennsylvaniens Statshus og koloniens hovedkvarter. Den anden kontinentale kongres mødtes her fra 1775 til 1783, og det var her i The Assembly Room at delegerede fra 13 kolonier mødtes for at godkende uafhængighedserklæringen den 4. juli 1776. Det var også her det amerikanske flag blev designet, ligesom konstitutionen blev vedtaget i dette hus.

Lake Michigan

Lake Michigan er en stor sø, der ligger i nærheden af storbyen Chicago. Søen har utroligt klart vand, og det er fascinerende at sejle en tur på den rolige sø. Temperaturen ved søen påvirker området kraftigt. Om sommeren er der ofte ti grader køligere ved søen end andre steder, mens der om vinteren er ti grader varmere. Det siges også, at den friske vind, der blæser omkring søen, gør, at man bliver frisk, glad og mere venlig.

Mount Rushmore

South Dakota’s største turistattraktion er uden tvivl the Mount Rushmore National Memorial, hvor de 18 meter høje hoveder af fire præsidenter er hakket ind i bjerget. Hovederne forestiller George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincon. Dette kæmpe monument tog fjorten år at færdiggøre.

Mount Vernon huset

Mount Vernon var George Washington’s hjem i Virginia i mange år, og er en af de mest besøgte historiske attraktioner i USA. Stedet er blevet restaureret og giver en god indsigt i det 18. århundredes levemåde. George Washington døde i huset i 1799, og både han og hans kone er begravet på den sydlige side af bygningen.

Mt. St. Helens National Volcanic Monument

Denne store vulkan er et minde om det ødelæggende udbrud, der fandt sted ved vulkanen i 1980, men samtidig er den et bevis på, hvilke kræfter naturen besidder. Der er lavet et besøgscenter ved vulkanen, hvor man faktisk kommer helt til toppen og har mulighed for at kigge ned i den imponerende vulkan.

Statue of Liberty

Frihedsgudinden er et af de mest monumentale symboler i USA. Den imponerende statue er en gave fra franskmændene, og den skal symbolisere den politiske frihed i USA. Statuen blev afsløret i 1886, 21 år efter den første ide var på bordet. Der er 354 trin op til toppen af gudinden, der byder på et fremragende overblik over hele området. Frihedsgudinden er et ‘must see’, hvis man er i nærheden af New York City.

Vietnam Veterans Memorial

Vietnam Veterans Memorial er det mest besøgte mindesmærke i USA. Mærket står i Washington DC og er designet af Maya Ying Lin, en 21 årig arkitektstuderende fra Yala University, der vandt en national konkurrence. Mindesmærket bærer inskriptionen af 58.202 navne på soldater, der blev dræbt eller meldt savnet under Vietnam krigen.

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park er verdens første national park og er større end Puerto Rico. Parken har et helt fantastisk landskab og et utroligt varieret af dyreliv. Parken er hjemsted for mere en 250 aktive gejsere, masser af varme kilder, og der er flere forskellige pattedyr end noget andet sted i landet. En tur gennem parken vil også byde på gråbjørne, sorte bjørne, bison okser og ulve.

Yosemite National Park

Yosemite National Park er med tre millioner besøgende om året et af de mest besøgte steder i staterne. I parken kan man se kæmpe vandfald, der tordner ned af bjergsiderne og ender i brusende floder. Yderligere er der over 1300 kilometer stisystemer i parken, så der er god mulighed for at studere den imponerende natur og de farvestrålende dyr i parken.

Washington D.C.

Det Hvide Hus

Siden 1800 har alle USA’s præsidenter boet i Det Hvide Hus på den mest berømte adresse i landet. Huset har overlevet briternes forsøg på at brænde det ned i 1814 og adskillige præsidenter og ikke mindst præsidentfruer, der har forsøgt at omdekorere hele bygningen. Huset er åbent dagligt for rundvisninger, hvor man kan besøge otte rum i den imponerende bygning.

Federal Bureau of Investigation (FBI's hovedbygning)

FBI’s hovedbygning er opkaldt efter J. Edgar Hoover, og hovedkvarteret er en af de mere populære attraktioner i Washington DC. Man kan komme på rundtur gennem kriminallaboratorier, hvor man blandt andet kan se, hvordan en DNA-test udføres. Rundturen slutter med en live maskingevær demonstration. .

Kongressens bibliotek

Kongressens bibliotek har cirka 100 millioner emner. Der er blandt andet 26 millioner bøger og 36 millioner manuskripter, kort og fotografier. Det er det største bibliotek i verden. Udover den imponerende samling holder biblioteket til i utrolig smukke bygninger, hvor der til tider afholdes koncerter og vises film.

Har du fået lyst til at rejse til USA?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her