Kystlinje med byområde foran bjerge under en klar blå himmel. Havet skinner mod sollyset, og bygninger er spredt op ad kysten.

Solferie på Gran Canaria – skønne strande, dejligt vejr og masser af smil

Travelmarket
Ud for Afrikas vestkyst i Atlanterhavet ligger De Kanariske Øer som små stykker af Paradis i det store hav. Tusindvis af turister rejser til Gran Canaria hvert eneste år. Øen er den største af de ialt syv kanariske øer, og den er øgruppens juvel, også kaldet Alle ferieøers moder. Når du holder solferie på Gran Canaria, får du skønne strande, dejligt vejr og masser af smil.

Læs også: De billigste charterrejser til Gran Canaria – lavprisoversigt

Værd at opleve på Gran Canaria

Hovedbyen Las Palmas de Gran Canaria er en dynamisk by med kulturoplevelser, fest og farver. En ferie på Gran Canaria er en ferie på et miniaturekontinent, for øen har nemlig en hel vifte af forskellige landskaber med hver deres mikroklima. Der er et væld af muligheder for gode oplevelser på øen, og de indeholder altid besøg ved strandene, der begunstiges af et mildt og varmt klima.

Gran Canarias natur

Kanarieøerne består af Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro og Fuerteventura.
Men Gran Canaria er for mange den mest opsigtsvækkende, fordi øen har så mange facetter. Naturen har en mangfoldighed uden sidestykke, og man finder både ørken, slette og frodige landskaber. De mange mikroklimaer skyldes passatvindene og beliggenheden tæt på Sahara i Afrika.

Gran Canaria er meget mere end bare bløde sandstrande. Her er også høje bjerge med vulkaner og dybe kløfter, faretruende klipper og skrænter. Derfor er Gran Canaria ligeså elsket af turister som vandrer på jagt efter store naturoplevelser, som af de tusindvis af solhungrende turister på jagt efter solen.

Andre kommer til Gran Canaria for at se de smukke huler, der vidner om en undergrund med rig geologisk aktivitet. Rejser til Gran Canaria giver perfekte muligheder for vandreture og aktiv ferie.

Skønne strande og lutter leg

Gran Canarias skønne strande er for de fleste turister en topprioritet. Når de holder ferie på Gran Canaria, vil de selvfølgelig opleve badelivet, og med Gran Canarias 60 kilometer lange kystlinje er der strande for enhver smag. De fleste turister bor dog på den sydlige del af øen.

Læs også: Gran Canarias bedste strande

Maspalomas: En suveræn strand. Her er områder for alle typer af badende – med og uden tøj. Klitterne her er noget af det mest typiske for Gran Canaria.

Playa del Ingles: Stranden kan være en smule blæsende. Det er den varme vind fra Sahara, der kommer ind. Den samme vind er i øvrigt årsag til klitterne på Gran Canaria. Ferieresortet har masser af restauranter, butikker, barer og boder, hvor du kan leje dit udstyr til stranden. At stå på jetski er fx en meget populær aktivitet i området. Playa del Ingles er en af de allerbedste strande på øen.

Meloneras: En lille strand som faktisk er forbundet med Maspalomas. Promenaden er smuk, og her er mange rigtig gode restauranter. Hotellerne er af høj standard, og næsten alle er nye.

Amadores og Puerto Rico: To gode valg når det gælder om at finde den gode badeferie.

Mogan: Et godt sted at holde din badeferie. Stranden er beliggende ved en malerisk fiskerlandsby, og det gør den til en anderledes oplevelse.

Anfi del Mar: En smuk, hvid sandstrand, men husk fodtøj, for her kan der være skaller, du kan skære dig på. Er du aktiv, er stranden et himmerige, for du kan leje jetski og alt andet udstyr til strandlivet. Standen er også lokalbefolkningens valg.

Arguineguin: Skal oplevelsen være anderledes med sort sand, så er Arguineguin stedet. Det sorte sand skyldes vulkansk aktivitet, og stranden er ikke særlig overrendt.

Pozo Izquierdo: Surfere og windsurfere søger ofte mod Pozo Izquierdo, hvor det stort set altid blæser. Her finder du også en surfer-skole, hvor alle tricks kan læres.

Las Canteras, El Confital, Alcaravaneras og La Laja: Ved hovedbyen på Gran Canaria ligger der fire strande. De gør en ferie i Las Palmas de Gran Canaria helt speciel, da du hele tiden har en ny strand at besøge.

Shopping og byliv på Gran Canaria

Las Palmas er uden tvivl det bedste sted at shoppe-amok på Gran Canaria, og på nogle ting kan du gøre en god handel. Det skyldes, at De Kanariske Øer er frihandelsområde, selvom Spanien er medlem af EU og deltager i Eurozonen.

Told og moms er derfor lavere her på nogle varer som parfume, tobak, tøj, elektronik og smykker. Derudover kan lokalt kunsthåndværk også fås til billige penge. Du kan selvfølgelig benytte de almindelige butikker, men langt de fleste turister, der holder ferie på Gran Canaria, tager også ud på markederne som en del af oplevelsen.

Rigtig god ferie!

Fotos:
Foto © istockphoto / Juergen Sack

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.