Sådan rejser du mere med et fuldtidsjob

Sådan rejser du mere med et fuldtidsjob

Kenneth Karl Nielsen
Har du nogle venner, som har fuldtidsjobs, men alligevel rejser hele tiden?
Hvordan gør de det? Her kommer nogle gode råd, som kan give dig mere ferietid – selvom du har et fuldtidsjob. Og til sidst nogle gode råd om, hvordan du kan få råd til det.

Her er 10 gode råd til dig:

Kombiner dine ferier med helligdage

En god måde at komme på lidt længere ferier – uden at bruge for mange feriedage – er at rejse i forbindelse med helligdage. På den måde bruger du kun få feriedage. Der er to helt oplagte eksempler hvert forår i Danmark:

I påsken kan du rejse afsted, inden påskeugen starter (fredag aften) og komme hjem mandag 2. påskedag. Så har du været på ferie i 11 hele- og 2 halve dage, og kun brugt 3 af dine feriedage.

Omkring Kristi Himmelfartsdag (som altid er en torsdag), kan du rejse afsted onsdag aften – aftenen før Kr. Himmelfartsdag og komme hjem om søndagen. Så har du været på ferie i 2 hele- og 2 halve dage, men kun brugt 1 feriedag.

Når juledagene falder på hverdage, en såkaldt medarbejderjul, så overvej at tage en lang juleferie og få op til 4 feriedage gratis inkl. nytårsaften. 2024 bliver et godt år til julerejser.

Veninder på weekendtur

Brug din ferie på ferie

OK, det lyder meget oplagt, men rådet kunne også hedde “Prioriter rejser på dine feriedage”. Ved at bruge alle dine feriedage på at rejse ud i verden, så kommer du naturligvis også til at rejse mere. Men det kræver også, at du får ordnet haven, huset, besøg hos familie og venner og andre ting i weekender og på hverdagsaftener.

Arbejd halve dage, og flyv sent om aftenen

Hvis det er muligt, så flyver jeg gerne afsted på ferie om aftenen eller eftermiddagen – og arbejder den første del af dagen. Det sker ofte, at jeg pakker min rygsæk, og har den stående ved mit skrivebord på arbejdet, inden jeg drager afsted mod Billund efter frokost eller senere på dagen.

Kombiner forretningsrejser med privat ferie

Jeg er heldig nok til at have et arbejde, hvor jeg nogle gange om året er på rejser til udlandet. F.eks. foregår verdens største rejsemesse, ITB i Berlin, fra tirsdag til torsdag. Ved at tage afsted weekenden før og komme hjem weekenden efter, så sikrer jeg mig en ekstra ferie i Berlin, der er en af mine absolutte storbyfavoritter.

TV Tårnet og Spreefloden i Berlin

Arbejd fra et andet land

Dette råd er naturligvis ikke brugbart for alle, men for nogle er det helt sikkert en mulighed. På engelsk kaldes dette for “Workcation”, som er en sammenskrivning af ordene “Work – arbejde” og “Vacation – ferie”. Workcation er blevet meget populært efter Corona-pandemien, hvor mange fandt ud af, at distancearbejde kunne være meget effektivt. Workcation kan laves som kortere ophold, men også som længere ophold, hvor man kan komme til at kende et fremmed sted rigtigt godt. Vælg eventuelt en af disse billige storbyer til at arbejde fra.

Arbejd mere – og brug afspadsering til ekstra ferie

Hvis det er muligt for dig, så hør din chef om muligheden for at tage ekstra timer. Hvis du mangler flere feriedage, så brug timerne/dagene til at holde mere ferie. Mangler du penge til mere ferie, så få pengene udbetalt og læg dem på ferieopsparingen.

Køb ekstra feriedage fra din arbejdsgiver

Hvis du har økonomisk mulighed for det, kan du bede din arbejdsgiver om at tage nogle dage/uger fri uden løn. Selvom du har økonomisk frihed, er det ikke sikkert, at det kan lade sig gøre. Men det er da værd at forsøge.

Bed om ekstra feriedage i stedet for / sammen med højere løn

Hvis du er en af dem, der har mulighed for at forhandle om dine ansættelsesforhold med din chef, så bring ekstra feriedage ind som et argument i ansættelsessamtalen. Det kan være et attraktivt alternativ for nogle arbejdsgivere.

Tag på rejser i dit nærområde

Danmark er også et dejligt land at rejse i – og ligeledes Tyskland og Sverige. Jeg kan kun anbefale dig at åbne dit sind for rejser i Danmark, og bruge weekender til at se dit eget land. Jeg bor i dag i Østjylland, og kan på en dagstur også nå at besøge seværdigheder som Dannevirke og Hedeby i Tyskland. Da jeg boede i Nordjylland, var Göteborg nemt at nå med en færgetur.

Det gamle danske fæstningsværk: Dannevirke

Sådan får du råd til at rejse mere

Afslutningsvis kommer jeg med nogle af de gode råd om at rejse billigt – og det bedste råd er at bruge en prissammenligningstjeneste som Travelmarket.dk. På Travelmarket sammenligner vi priser på mange forskellige rejseselskaber på flybilletter, pakkerejser, charterrejser, afbudsrejser, hoteller og ferieboliger.

3 gratis e-bøger – og en betalt e-bog med spareråd

Travelmarkets direktør, Ole Stouby, har skrevet tre gratis e-bøger om at spare penge på rejser. Jeg kan varmt anbefale, at du henter dem.

Jeg har selv skrevet bogen “Få råd til at rejse mere – 100 sparetips til brug før og under dine backpackerrejser“, som kan købes på Saxo for kr. 49,95.

God fornøjelse med alle dine forhåbentligt mange fremtidige rejser 🙂

Mig selv der slapper af på et hotel

Fotos:
FOTOS:
Topfoto (c) Slapper af på strand på forretningsrejse / Kenneth Karl Nielsen
veninder_paa_weekendtur: SolStock
berlin_en_lun_sommeraften: bluejayphoto
Dannevirke: pejft
Bundfoto (c) Slapper af på hotel på forretningsrejse / Kenneth Karl Nielsen

Fotos:
Foto © Kenneth Karl Nielsen
TV Tårnet og Spreefloden i Berlin © getty images / bluejayphoto
Det gamle danske fæstningsværk: Dannevirke © getty images / pejft
Mig selv der slapper af på et hotel © Kenneth Karl Nielsen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.