Rejseguide til Siberia

Fakta

Top
Indbyggere
33.000.000

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

35 graders frost gør nogle af Sibiriens områder ufremkommelige for almindelige mennesker om vinteren. Men fra januar og fremefter mildnes vejret, og om sommeren er der masser af liv i byerne langs den Transsibiriske jernbane. Hvis man skal på trekking i de sibiriske landskaber, skal man være opmærksom på, at myg, hestebremser og andre insekter er uomgængelige pestilenser i maj, juni og juli. Det anbefales derfor at man rejser i månederne august og oktober.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Sibirien strækker sig over ikke mindre end otte tidszoner. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 16.00 i den mest vestlige del af Sibiren. Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 23.00 i den mest østlige del af Sibirien.

Kultur og underholdning

Året rundt afholdes der mange festivaler i det sibiriske kæmperige af religiøs eller folkelig karakter. Eksempelvis fejrer de tibetanske buddhister månens nytår med Tsagaalgan-festivalen, der varer i ti dage i enten januar, februar eller marts. Byen Irkutsk er vært for Den Russiske Vinterfestival omkring nytår.

Overnatning / Hotel

Top
De sibiriske hoteller har det med at være endnu ringere end dem, man finder i den europæiske del af Rusland. Nogle af hotellerne har hverken varmt vand eller toiletsæder, på den anden side kan man være heldig at finde veludrustede og billige hoteller. Men det er sjældent. Bestil hotel i Siberia her

Lokal transport

Top

Alternativ transport

Tog er klart den bedste og mest komfortable måde at se Sibirien på. Busser kører kun lokalt omkring de større byer, fordi vejnettet simpelthen ikke er opbygget på de længere strækninger.

Specielle forhold

Top
Det er svært at forestille sig, hvor stort Sibirien egentlig er. Områdets arealet kan rumme hele USA inklusive Alaska plus Europa eksklusiv Rusland. Det er ikke så mærkeligt, at tilrejsende ofte kalder turen til Sibirien for en ekspedition og ikke en rejse.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.