Rejser til Wales

Rejser til Wales – lille i areal, men stor i oplevelser

Travelmarket
En ferie i Wales er noget ganske særligt, da ferieoplevelserne er kompakte og indtrykkene mange. Landet har en rig historie, som du oplever på en helt ny måde, når du rejser dertil. Bliv beriget, når du rejser til Wales, som er lille i areal, men stor i oplevelser.

Mere mere om Wales

Wales er rig på natur og slotte, der ligger som vidnesbyrd om storhed og rigdom. Wales er et meget varieret område, der både har bjerge, floddale, klipper og agerjord. Du kan derfor opleve det meste af Storbritannien i miniformat i det lille Wales. Her er i øvrigt et godt netværk af stier, og landet besøges derfor af mange turister, som holder af at vandre.

600 slotte

Over 600 slotte præger det walisiske landskab, så selvom der ikke er et slot i hver eneste by, er det næsten tilfældet. Nogle slotte overvåger bjergpas og byer, nogle er i ruiner, hvor andre stadig er beboede af samme slægt, der har boet der i generationer. Slottene har ofte stensætninger, stendysser og oprejste sten på deres jord, hvilket vidner om en lang og spændende historie. Tradition og historie spiller derfor en vigtig rolle, hvilket man hurtigt finder ud af, når man rejser til Wales.

Naturen i Wales

En stor del af Wales er udlagt som naturreservat, og landet har da også en ganske særpræget natur, der er værd at passe på. Den røde glente har eksempelvis fundet sit fristed i Wales.

Wales har over 80 naturreservater fordelt over hele landet, og de repræsenterer de forskellige dele af landet flot. Der er både reservater i det dramatiske højland og ved kystlandskaberne, samt i de bølgende bakker, skyggefulde skove og i vådområderne. Det er ikke alle naturreservater, der er etableret for at beskytte sjældne dyre- eller plantearter. Langt hovedparten af reservaterne beskytter en naturtype, der ellers ville forsvinde i vores moderne verden.

Spis godt i Wales

Ingen ferie i Wales er fuldendt, før du har smagt og nydt det gode walisiske køkken. Wales har sat sig godt fast på det kulinariske landkort. Walisisk oksekød hører til blandt det bedste i verden, og de saftige walisiske lam er også kendt over hele verden.

På grund af sin beliggenhed har Wales samtidig et ualmindeligt lækkert udvalg af fisk, skaldyr, muslinger og østers, der hentes direkte fra de nærliggende floder og kyster. Mange af produkterne er desuden økologiske. Selv tang fra kysterne indgår i det walisiske køkken, som du bør prøve, fordi de traditionelle retter simpelthen bare smager fantastisk. Til maden kan du passende drikke lokal produceret whisky og vine fra den sydlige del af Wales. God appetit!

Vandring i Wales

Det højeste bjerg i England og Wales hedder Snowdon – “Yr Wyddfa” på walisisk. Nationalparken ved bjerget er et yndet feriemål for turister fra hele verden, som holder af at vandre. Dyrelivet og naturen er spektakulært, og det er let at komme på tæt hold af musvåger, ravne, sortkrage og den røde glente. I parken findes også en speciel lilje, som kun findes dette ene sted.

Wales har en række særligt tilrettelagte vandreruter, og i det hele taget er Wales bevidst om at vandreturismen er bæredygtig, og det er tydeligt, at man i Wales gør noget helt specielt for den.

Langs med kysten

Kyststien – Wales Coast Path – åbnede i 2013, og det er den første uafbrudte rute langs en national kystlinje. Stien går langs strande, forbi flodmundinger, klipper, bakker, skove, havnefronter og selvfølgelig slotte.

Der er mange hundreder kilometer af kyst, men turen er det hele værd. Man kan tage strækningen over flere gange, hvis man ikke vil tage hele sommerferien ud til netop det. Selvom Wales’ kyster og strande ikke ligger i det varme syden, er flere af strandene flere gange kåret som de allerbedste i Storbritannien. Strandene ved fx Tenby, Rhossili og Barafundle er af høj kvalitet, og det er med god grund, at svømmere og surfere elsker stederne. God ferie i Wales!

Find en billig rejse til England
Lav en søgning, og sammenlign tilbud på rejser til England.

Fotos:
Foto © istockphoto / nicolamargaret

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.