En kvinde tager et billede af en smilende kvinde med en sort hat foran Notre-Dame-katedralen.

Pigeture er populære

Travelmarket
Kvinder rejser gerne på ferie uden mænd. Ifølge Spies Rejser bliver en årlig rejse med veninderne et stadig mere almindeligt indslag i kvindernes feriekalender. Som regel er det en 3-4 dages shoppetur til storbyer som Paris, Barcelona eller New York. Men også mændene tager afsted alene.

Mange søger tosomheden og nyder parforholdets og ægteskabets fordele. Men en gang imellem har man brug for luft, og nye tal fra Spies Rejser viser, at ikke mindst kvinderne gerne rejser uden mændene.

En årlig rejse med veninderne – gerne i efteråret – bliver således et stadig mere almindeligt indslag i kvindernes feriekalender. Og rejsens karakter er næsten altid den samme: 3-4 dages tur til en af de mange storbyer.

Læs også: Pigetur: Derfor skal du tage afsted og der skal du tage hen

I Paris bliver der for alvor shoppet igennem, når kvinderne tager på weekend i Byernes by, men også New York kan sætte gang i shoppe-genet hos de fleste.

“Pigegrupperne er ofte veninder, der har holdt sammen i mange år. Det er kvinder på 30-50 år med familie, børn og en aktiv fritid, men med et behov for et pusterum fra hverdagen i selskab med veninderne. Temaet er samvær, shopping, gode restauranter – gerne krydret med kulturelle indslag som teater og musicals. Markedet for veninde-rejser er steget med ca. 60-65 procent de sidste fem år,” siger direktør Jan Vendelbo fra Spies, der er Danmarks største rejsearrangør.

I samme periode er der også sket en ændring af hitlisten over de mest populære storbyer. Højdespringerne er Berlin og New York, hvor sidstnævnte ikke mindst er båret frem af en attraktiv lav dollars-kurs, der har gjort de danske kroner mere værd.

Mens de fleste europæiske storbyer koster ca. 2.000-2.200 kroner for flyrejse og to nætter på hotel, kan New York med tre overnatninger fås fra 4.650 kroner.

Kvindernes mest populære storbyer hos Spies City
1. London
2. Paris
3. Rom
4. Barcelona
5. New York
6. Prag
7. Berlin

Også stadig flere mænd tager på tur med gutterne og det er ikke for at shoppe. Mændenes primære ønsker er fodbold og golf kombineret med kammeratskab, pubber og restauranter.

Mændenes mest populære storbyer hos Spies City
1. London
2. Dublin
3. Barcelona
4. New York
5. Lissabon
6. Prag
7. Berlin

Golfspillerne vælger Mallorca, Gran Canaria, Tenerife og Costa del Sol. De rejser i en uge, lejer en bil og spiller golf på tre-fire baner. London er fortsat nr. 1, når der på dagsordenen står fodbold, pub-crawls og restauranter.

Fotos:
Foto © istockphoto / Martin Dimitrov

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.