Flodbåd i Holland – Krydstogt på en anderledes måde

Vågn op til den stille klukken af vandet i kanalerne, mens myldretiden breder sig i gaderne. Se diger, dæmninger, søer og broer glide forbi. Oplev suset når vandmasserne tæmmes, når båden hæves eller sænkes gennem en sluse. Besøg historiske vindmøller og moderne storbyer. Og se aftenlysene blive tændt i de smalle, gamle gavlhuse langs kanalerne.

Vandreture i HollandOmkring 6000 km kanaler og floder forbinder Holland, så man kan opleve hele landet ad vandvejen. Det giver mulighed for en anderledes familieferie.

I kan leje jeres egen båd og sejle selv. Eller deltage i et af de flodbådskrydstogter, der tilbydes.

Varigheden strækker sig fra få timer til flere uger, og ruten ligger ikke fast. I sætter altså selv det afgørende fingeraftryk på rejsen.

Sådan styrer hollænderne naturens kræfter
En stor del af Holland ligger under havets overflade og ville være permanent oversvømmet, hvis der ikke var udviklet geniale løsninger til at kontrollere vandet.

Flodbåd i HollandEn idé om hvilken ingeniørkunst, det kræver, får man ved et besøg på Wouda pumpestation i Lemmer. Den dampdrevne pumpestationen er verdens største, og den er stadig i drift, men besøgende har alligevel adgang til anlægget, som er optaget listen over verdensarv.

Lemmer ligger tæt på Sneek i Friesland, hvorfra mange kanalferier udgår.

De 19 vindmøller fra 1700-tallet, der står på stribe i Kinderdijk-Elshout uden for Rotterdam, tjener samme formål. Kinderdijk betyder børnediget og er opkaldt efter et gammelt sagn, men det er ikke kun børn, der fascineres af stedet. Synet af de fantastiske møller, der dukker frem af disen, er af den slags, man altid vil kunne huske.

Flodbåd i HollandBævere, levende museer og andre forlystelser
Andre børnevenlige udflugtsmål er nationalparken Biesbosch. Et stort marskområde, hvor man ud over at vandre, lege, svømme og sejle i kano kan møde bævere og sjældne fugle.

Frilandsmuseet Archeonlaan præsenterer historiske bygninger med rigtige ’indbyggere’, der viser, hvordan det var at arbejde og leve op gennem historien fra stenalderen til middelalderen.

Og så er der Hollands største forlystelsespark Efteling med eventyrskov og masser af forlystelser.

Flodbåd i HollandLæg til kaj i den ene hyggelige by efter den anden
Byerne langs kanalerne virker ikke mindre eventyrlige. Tungebrækkende Gouda kendes for sine oste, men byen oser mere af hygge og flotte bygninger. Specielt omkring torvet med det særprægede rådhus. I sommermånederne holdes ostemarked på torvet med oste så store som traktorhjul. Ved siden af ligger vægthuset, hvor ostene tidligere blev vejet.

I Delft kan I leje en kano og padle rundt i de maleriske kanaler, som nogle genkender fra filmen om ’Pige med perleørering’. I kan også besøge porcelænsfabrikken og følge fremstillingen af hånddekorerede kakler fra start til slut.

Og Utrecht er Hollands førende universitetsby med en charmerende bykerne, farverigt blomstermarked, gågader langs kanalerne og utallige caféer og restauranter, hvor studerende og deres undervisere hænger ud.

Bådferie i HollandNær Utrecht ligger små slotte og store villaer, som kan være åbne for besøg.

Holland er meget mere end Amsterdam, og på en ferie med flodbåd i Holland kommer I hele vejen rundt.

Vidste du at:
• Holland er et af verdens lavestliggende lande. Hollænderne er til gengæld verdens højeste folkefærd.
• Egentlig er Nederlandene landets præcise navn, da Holland blot er samlebetegnelsen for to af landets provinser.
• Holland er lidt mindre end Danmark, har 16 millioner indbyggere og er et af de tættest befolkede lande i Europa.
• Amsterdam er Hollands hovedstad, men regeringsbyen er Haag.

Søg efter billige flybilletter til Holland her.
Storbyferie i Amsterdam

Topfoto (c) istockphoto / JacobH
Vandretur langs floden (c) istockphoto / robas
Kinderdijk-Elshout (c) istockphoto / Enjoylife2
Biesbosch(c) istockphoto / olof van der steen
Gouda(c) istockphoto / AleksandarGeorgiev
Utrecht by (c) istockphoto / bbsferrari

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.