En snoet asfaltvej, der fører ind i en ørken med dramatiske røde sandstensformationer under en blå himmel.

Fire klassiske road trips – skønne rundrejser i USA

Maria Erica Jensen

En rundrejse i USA er den ultimative rejsedrøm for rigtig mange mennesker. At leje en bil og bare køre afsted ud i naturen, ud i kulturen og ud i friheden.

  • Inspiration til din road trip i USA
  • Tilbud på fly and drive i USA
Der er ingen tvivl om, at rundrejser i USA er ensbetydende med lækre road trips, hvor du kommer rundt og mærker den særlige amerikanske ånd og oplever nogle af de største seværdigheder, som USA kan byde på.

Og hvor er der meget at tage fat på – så hvad skal du vælge?
Her er fire klassiske road trips i USA, som måske kan inspirere dig til at finde lige netop den rundrejse, du drømmer om.

Route 66: Klassikeren over dem alle

En vej med skiltet Route 66 malet på asfalten strækker sig ud mod horisonten under en dramatisk og farverig solnedgang.

(Fra Chicago til Los Angeles – 4000 km)
Den klassiske Route 66 blev grundlagt i 1920’erne som forbindelsesled mellem storbyen Chicago og det fremadstormende og velhavende Los Angeles, og den fører dig lige igennem hjertet af USA.

Hvis du kører hele turen, kommer du igennem ikke mindre end 8 stater: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og endelig Californien.

Især staten Arizona imponerer mange af sine besøgende. Her er der en god stemning af Det Vilde Vesten med tørre landområder og de karakteristiske høje kaktusser. Og når du besøger de meget spændende spøgelsesbyer Oatman og Chloride, vil du, hvis du er bare lidt heldig, opleve tørre vindhekse suse igennem her, præcis som du har set på film.

Andre steder på ruten kan du besøge gyldne sanddyner, imponerede huler og klipper, skønne storbyer og hyggelige landsbyer, spise på klassiske ”diners” og få en god snak med de lokale.
Det er en meget spændende rute for både unge og gamle, og for både historieinteresserede, naturelskere og for de mest inkarnerede byboer.

Route 66 er blevet ændret igennem tiden, og flere dele af den oprindelige rute er i dag omlagt eller er blevet opslugt af andre veje. Dette giver dig imidlertid flere ruter at vælge imellem og muligheder for at tilpasse turen efter lige netop dine drømme og ønsker.

I 1984 blev Route 66 nedlagt som officiel hovedfærdselsåre igennem USA, men vejen har stadig stor betydning og bærer nu navnet ” Historic Route 66”, altså Den Historiske Route 66.

Pacific Coast Highway: Stillehavsskystens magiske verden

En bro strækker sig over en kløft langs en kystlinje med stejle klipper og blåt hav, omgivet af grønne bakker og en klar himmel med få skyer.

(Fra San Francisco til Los Angeles – 650 km)
Denne strækning langs Highway 1 er en af de absolutte favoritter, når man taler om roadtrips og rundrejser i USA.

Selve ruten starter i staten Washington i det nordvestligste USA og ender ved den mexicanske grænse i syd, men særligt strækningen fra San Francisco til Los Angeles i Californien er populær.
Foruden de to dejlige byer San Francisco og Los Angeles, som du naturligvis bør bruge nogle dage i, så har du meget i vente på denne tur.
Pacific Coast Highway løber langs med Stillehavskysten, der har noget særligt dragende – måske endda nærmest magisk – over sig med sine smukke klippeformationer, sine lækre, gyldne strande og det imponerende hav.

Der er mange hyggelige småbyer langs vejen, som hver har deres helt egen stemning. Men du kommer naturligvis også igennem verdenskendte steder, som for eksempel Malibu, hvor du kan bruge timer på at bade og måske surfe, hvis det er noget for dig.
Ved Santa Barbara kan du tage på hvalsafari og opleve havets fredelige giganter.
I byen Pismo ved Pismo Beach er de meget stolte af deres skønne muslinger, som lever rigtig godt i havet ud for byen. Så kan du lide skaldyr, så er det oplagt at spise en dejlig middag her.

Når du er i Californien, må du naturligvis også se de enorme redwoods – verdens højeste træer, der kan blive mere end 100 meter høje. Kør til området ved Big Sur, hvor mange af disse kæmper kan opleves.
I det hele taget er Big Sur et skønt sted at tage den lidt med ro, hvilket de mange hippier, der igennem tiden har slået sig ned her, er helt enige i.

Four Corners Cruise

Et par sidder ved kanten af en klippe og kigger ud over Grand Canyons dybe kløftlandskab under en skyet blå himmel.

(Colorado, Utah, New Mexico og Arizona – 3000 km)
Las Vegas (som godt nok ligger i staten Nevada men meget tæt på Arizona) er et godt sted at bruge som udgangspunkt for denne rundrejse, der fører dig igennem det fascinerende ”Four Corners” – et område, hvor de fire stater mødes, og hvor naturen er helt sin egen. Og selvom du ikke er den store spillefugl, så er et besøg i Las Vegas altid en stor oplevelse, om ikke andet så i hvert fald for synets skyld.

Det er intet mindre end nogle af de allerstørste af USA’s seværdigheder, der ligger i ”Four Corners”, og ruten tager dig blandt andet forbi Monument Valley, med de smukke klippeformationer, og det meget imponerende Grand Canyon, der er udnævnt til at være én af verdens syv naturlige vidundere. Begge seværdigheder ligger i staten Arizona.

I New Mexico ligger storbyen Santa Fe. Byen har en dejlig stemning, og du kan bruge lang tid på at besøge gallerier, museer, gå på hyggelige caféer, spise gode middage og naturligvis shoppe.
Foruden Santa Fe er New Mexico også hjemstat for byen Roswell, som ufo- og alien-entusiaster valfarter til, da de er sikre på, at en ufo forulykkede her i 1947. Du kan gå på opdagelse og få mere at vide om hændelsen i byens besøgscenter.

I Colorado ligger nationalparken Mesa Verde, hvor der boede indianere indtil 1300-tallet. Det er en meget fascinerende oplevelse at besøge deres gamle bysamfund, med stenopbyggede, lerklinede huse, der fortæller om en tidligere stor kultur, der pludselig forsvandt.

Søen Lake Powell ligger i Utah og er et meget smukt sted at besøge. Søen er omgivet af røde klipper, der vidner om, at hele det store ”Four Corners”-område er fyldt med karakteristiske ørkenlandskaber, tørre sletter og plateauer – præcis sådan som du husker det fra de gamle westernfilm.
Lake Powell er bestemt et godt sted at tage hen, når du er på rundrejse i USA.

Blue Ridge Parkway: Overdådige naturoplevelser

En vej med dobbeltstriber fører gennem to tunneler omgivet af frodige grønne træer og vegetation.

(Fra Virginia til North Carolina – 750 km)
Så er der enestående naturoplevelser for alle pengene! På denne relativt korte strækning kommer du igennem nogle af de mest sceniske landskaber, du kan drømme om, og det hele året rundt.

Fra Shenandoah National Parks dybe skove og smukke bjerge i Virginia følger du vejen mod sydvest for at ende ved den velbesøgte nationalpark Great Smoky Mountains i North Carolina.

I forårsmånederne er ruten fyldt med nyudsprunget blomster og lysegrønne blade på træerne, som giver de besøgende en dejlig følelse af, at nu er det endelig forår igen!
Kører du turen om efteråret, vil du opleve de store skovmassiver som et nærmest ravfarvet, bølgende hav med alle sine nuancer af gul, orange og rød.
Uanset årstiden, er det naturen her et overdådigt syn.

Turen tager dig blandt andet forbi Mount Mitchell, der er det fjerde højeste bjerg i USA, samt den naturskabte bro, Natural Bridge of Virginia, som regnes for at være et af de absolutte must-sees i Virginia.
I North Carolina er det med at gøre kameraet klar til at tage vide-screen billeder, for bjergene her inviterer dig til at holde den ene pause efter den anden med sine storslåede udsigter og panorama-views.

Udover den enestående natur har Blue Ridge Parkway også mange kulturelle højdepunkter. Der er mange museer, seværdigheder og skønne småbyer på vejen, og sammenlagt med alle de perler, som naturen byder på, samt de mange fine hoteller og gode restauranter på strækningen, så kan du meget let komme til at bruge længere tid på dette road trip, end du i første omgang lige tror.
Men pyt med det, for når det er dine drømme om rundrejser i USA, der leves ud, så er det jo bare med at nyde dem så lang tid som overhovedet muligt.

Sådan finder du din rundrejse i USA

Det er let selv at arrangere sine rundrejser i USA. Når du bestiller din flybillet, kan du samtidig også bestille leje af bil, så den står klar til dig, når du lander i lufthavnen.

Du kan også bestille en færdigpakket rundrejse i sektionen om temarejser på Travelmarkets hjemmeside, hvis det er det, der passer bedst til dig. Du finder også mange gode tilbud, hvis du klikker på fanebladet “Tilbud på fly and drive i USA” i toppen af denne artikel.

Hvis du gerne vil have lidt gode råd om bestilling af flybilletter, billeje eller hoteller, har Travelmarket skrevet den gratis e-bog ”Sådan får du billigere rejser”, som du kan hente HER og få gode tips og svar på dine eventuelle spørgsmål.

Hav en rigtig dejlig rundrejse i USA – det er virkelig en oplevelse for livet!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.