Et smilende par ligger afslappet på en seng med et magasin og en fjernbetjening i hånden.

Billig overnatning – sådan sparer du penge på hotellet

Ole Stouby
Noget af det allervigtigste for at få en god ferie er, at du vælger det rigtige overnatningssted til den bedste pris. Herunder finder du 10 gode tips til at finde billig overnatning.

Derfor bør du allerede tidligt i din planlægning tænke over, hvad der er vigtigt for dig. Er det vigtigt, at hotellet er billigt? Lægger du vægt på en central placering? Skal der være swimmingpool eller noget helt andet? Med dette i baghovedet er det meget nemmere at begynde din søgning.

Husk også at tjekke andre rejsendes bedømmelser af hotellet. Det kan nemlig være en fordel, ikke kun at fokusere på det antal stjerner, som hotellet har. Du kan fx opleve, at et 3* hotel med gode bedømmelser er bedre end et 4* med knap så gode. Du kan tjekke hotellets bedømmelser på både hotelbookingsiden eller på tripadvisor.com. Nogle hoteller er blevet afsløret i at fuske med anmeldelserne. Tjek derfor, om de ser ægte ud.

Herunder finder du 10 gode tips til at finde et godt og billigt overnatningssted – du kan læse endnu mere om at finde billig overnatning i min gratis e-bog “Sådan får du billigere rejser”, som du kan hente og læse her. E-bogen kan nemt læses på din skærm eller printes ud.

1. Rejs uden for højsæsonen
Uden for højsæsonen kan du ofte få rigtigt gode rabatter på hoteller. Har du is i maven, så vent med bestilling til lige inden afrejse.

2. Bestil på ankomstdagen
Har du endnu mere is i maven, så bestil på ankomstdagen. Her sættes ledige værelser ofte meget ned. Prøv appen Hotel Tonight ( iTunes / Android )

3. Spar tid og penge med en rejsesøgemaskine
Når du bruger en rejsesøgemaskine til at finde billige overnatninger, kan du sammenligne priser på tværs af mange forskellige hotelbookingsider. Test Travelmarkets hotelsøgemaskine her og sammenlign ferieboliger her.

4. Tjek hvad der er inkluderet i prisen
Når du sammenligner priser, er det vigtigt at tjekke, hvad der er inkluderet i priserne på billig overnatning. Hvis du skal betale ekstra for morgenmad eller WIFI, kan et billigt hotel pludselig blive en del dyrere.

5. Bliv opgraderet
Spørg altid, om der er mulighed for at blive gratis opgraderet til et bedre værelse. Det kan aldrig gå værre end, at du får et afslag.

6. Bo billigere uden for centrum
Det kan ofte være meget billigere at finde overnatning lidt væk fra centrum. Tjek hotellets beliggenhed på Google Maps og i forhold til bus- og togforbindelser.

7. Få mere for pengene via ekstra tid på hotellet
Ankommer du tidligere end tjek-ind-tidspunktet, kan du ofte få dit værelse alligevel. Tjek ind tidligt, og få en lidt længere ferie.

8. Bo i private lejligheder eller huse
Gennem de senere år er der kommet en lang række alternative muligheder for overnatning. Lej fx. boliger fra private på airbnb.com, byt bolig på homeexchange.com eller find billig overnatning på couchsurfing.com.

9. Bo på hostel og spar penge
Hostels/vandrehjem er ikke længere kun store sovesale med larmende unge rejsende. Mange hostels tilbyder fine dobbelt- og familieværelser i rolige omgivelser. Hent bog om luksushostels her.

10. Vælg lejlighed frem for hotel
Vælger du en lejlighed, kan du selv lave mad med lokale råvarer. Derudover er der ofte mere plads.

Jeg håber, at du får glæde af ovenstående tips. Har du selv flere gode råd, må du meget gerne sende dem til mig på rejsetips@travelmarket.com.

Gratis e-bog med gode sparetips til rejsen

Vil du også læse om at spare penge på sol- og badeferie, afbudsrejser, charterrejser, billeje og flybilletter kan du hente min e-bog “Sådan får du billigere rejser” ved at klikke her“.

Kunne du bruge disse råd?

Det vil hjælpe os og andre brugere rigtigt meget, hvis du vil bedømme Travelmarket på Trustpilot. Klik her.

Fotos:
Foto: © iStockphoto.com / Photo_Concepts

 Kommentarer til indlægget

 1. Et andet tip, som evt. kan tilføjes er, at man ikke skal se sig blindt på antal stjerner som hotellet har. Jeg har flere gange oplevet at et tre-stjernet hotel, var længder over et fire-stjernet hotel – jeg kigger langt mere på brugerbedømmelser end hvor mange stjerner hotellet har.

  • Hej Tobias

   Mange tak for dit tip. Det vil jeg lige skrive et par linjer om 🙂

   Ha’ en god dag – Venlig hilsen Thiamka, Travelmarket

 2. Supergode hjælpsomme tips.

  • Hej Marina,
   Tusind tak, jeg håber, at du finder en fantastisk feriebolig!

   Venlig hilsen Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.