To personer jubler med armene i vejret fra bagagerummet af en lyserød cabriolet, foran palmer og en klar blå himmel.

Billig billeje – spar penge, og husk sikkerheden

Ole Stouby
Her får du 11 gode råd til, hvordan du finder den billigste og bedste bil på dit feriemål. Dermed får du friheden til at køre præcis hvorhen du vil, når du vil. Det giver ro i sjælen at have styr på din billeje på ferien.

Det kan være rigtigt rart at have din egen bil til rådighed, når du er på ferie. Du kan køre lidt væk fra turistområder og opleve andre sider af det land, som du besøger.

Du kan lave din helt egen fly & drive-ferie og opleve en helt land eller et helt område på dine helt egne betingelser. Derudover kan det i nogle tilfælde være billigere end taxikørsel, arrangerede ture eller andre dyre transportformer.

Hvis du ved, at du skal leje bil på din ferie, vil jeg varmt anbefale dig at læse denne artikel samt hente min e-bog “Sådan får du billigere rejser” (Klik her for at hente den). Bogen er gratis, og du kan læse den både på din computer, pc eller telefon, og du kan selvfølgelig også printe den ud.

Her kommer mine 11 gode råd:

En bilnøgle og en navneskiltsholder ligger på en bænk ved vandet med en by i baggrunden om aftenen.

1. Lej bilen hjemmefra og i god tid

Hovedreglen er, at jo tættere du kommer på afrejse, jo dyrere bliver det at leje din bil.

2. Lej bilen på dit feriested

Der kan ofte være penge at spare ved at leje bilen lokalt. Læs kontrakten grundigt specielt med selvrisiko og forsikring.

3. Lej ved de store kendte selskaber

Hvis du lejer din bil ved et af de store kendte selskaber, er du bedre stillet. Det gælder bl.a., hvis du skal have hjælp langt væk fra afhentningsstedet. Juraen er ofte bedre – og det samme er bilerne.

4. Brug en rejsesøgemaskine

Ved at bruge rejsesøgemaskinen her på Travelmarket kan du sammenligne priser på billeje på tværs af en lang række forskellige selskaber.

5. Tjek bilen for skader, inden du kører fra udlejningsbureauet

Du kan risikere at få skyld for en skade, som du ikke selv har været skyld i. Påpeg derfor eventuelle skader, og tag billeder, inden du skriver under på din billeje og forlader udlejningsbureauet.

En person tankes en mørkeblå bil med brændstof, mens han står i nærheden af bilens bageste del.

6. Brændstof kan koste ekstra

Tjek, hvad tanken står på, når du starter din tur (ofte fyldt tank), og fyld den tilsvarende, lige inden du afleverer bilen.

7. Vælg den rigtige størrelse bil

Tænk dig om, inden du vælger bil. Brændstoføkonomi, komfort, parkeringsforhold og andet kan være afgørende for dit valg.

8. Sørg for at have styr på dine forsikringer VIGTIGT

Tjek, hvad din eller dine rejseforsikringer dækker, inden du drager på ferie. Det kan blive meget dyrt, hvis du ikke har den rigtige forsikring.

9. Hvis uheldet er ude

Du skal altid have lejepapirerne på dig ved uheld. Få eventuelt en ekstra kopi. Find mere information i min e-bog og hos Forbruger Europa ().

10. Alkohol og fart

I nogle lande er den tilladte promillegrænse på 0,0%, hvilket overrasker mange danskere. Husk derfor at undersøge dit feriemåls love, hold fartgrænserne, og vis respekt for de lokale trafikanter.

11. Internationalt kørekort

Nogle lande kræver, at man har et internationalt kørekort. Tjek dette, inden du tager afsted.

At have adgang til din egen bil på din ferie kan som sagt give en meget større frihed, så jeg vil varmt anbefale at leje en bil, hvis det passer ind i din ferieform.

Du kan søge efter billeje i forskellige søgemaskiner på nettet – for eksempel hos Auto Europe eller hos Rental Cars.com.

Du kan også søge efter flybilletter og hoteller.

Ovenstående råd kan virke lidt overvældende. Hvis du ikke har lyst til at kaste dig ud i at bestille din egen bil, kan mange danske rejsebureauer klare det for dig. I Travelmarkets søgemaskine med temarejser kan du bl.a. finde færdigpakkede rejser med fly & drive. Start din søgning her.

God fornøjelse.

Fotos:
Foto © istockphoto / Maridav
Foto © istockphoto / LUNAMARINA
Foto © istockphoto / monkeybusinessimages
Foto © istockphoto / hashp

 Kommentarer til indlægget

 1. Vi kom engang til at lave et uheld med en lejet bil uden at være forsikret, hvilket endte med at koste os 10.000kr. Det er så ærgerlige penge! Især når man ikke havde regnet med at rejsen ville blive så dyr. Så følg rådet og husk at tjekke op på forsikringen inden du rejser. Vi plejer at bestille en hvert år. Vi rejser dog kun én gang årligt, så i stedet for at købe en helårlig, så henter vi bare et tilbud på forsikring via Forsikringsportalen.dk på de 7-14 dage vi er afsted.

  Nogle gange må mange jo bare lære af sine fejl på den hårde måde 🙂

  Der findes dog andre sider der gør det samme. Man kan også bare ringe til sit eget selskab. Men vores erfaring siger os, at man som reelt kan få det billigere andre steder, når der ikke er tale om en helårlig forsikring 🙂

  • Hej Kristoffer,

   Mange tak for det gode råd.

   Mange hilsner
   Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.