Rejser til Australien

Rejser til Australien

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Når du rejser til Australien, kan du se frem til en fascinerende natur, en imødekommende befolkning og spændende nye dyrearter – og det er blandt de primære grunde til at rejse til dette store land "Downunder". I vest byder landet på små hyggelige landsbyer og få turister, i øst finder du skønne stande og verdens største koralrev, i midten findes kæmpestenen Ayers Rock, der skifter farve i solnedgangen.
Bedøm rejsemål
4,6
(80 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Australien

Australien – drømmenes smukke land

G’day mate – sådan lyder den venlige hilsen, du møder, når du rejser til Australien. Her er ferielivet i top, og det samme er oplevelserne lige fra de spændende og levende storbyer, strande i verdensklasse, smuk og spændende natur, dykning, surfing, fest og hygge til inspirerende road trips.

Om Australien
Områder

Værd at opleve i Australien

Storbyer du skal besøge på dine Australien rejser?

Hvis du beslutter dig for rejser til Australien, skal du endelig ikke undervurdere landets størrelse. Storbyerne ligger typisk 1-3 timers flyvetur fra hinanden, og nogle endda hele 5 timer. På en kort tur kan det anbefales at tage både Sydney og Melbourne da disse ligger forholdsvist tæt på hinanden. Fælles for landets storbyer er, at de alle ligger ud til kysten.  

Sydney - er landets største og mest populære by, som ofte bliver forvekslet som værende landets hovedstad. Sydney er en yderst charmerende og smuk by. Her skal du især opleve den verdenskendte strand Bondi beach, og ikke mindst se det verdensberømte operahus, som ligger lige ud til Sydney havn, designet af den danske arkitekt Jørn Utzon. På Australien rejser er det derudover også et must at tage en gåtur på Sydney Harbour Bridge, som ligger i nærheden af operahuset.

Melbourne - er landets næststørste by og nok en af de mest interessante byer at besøge, når du rejser til Australien. Det er en moderne storby, hvor høje skyskrabere er mikset sammen med gamle bygninger i victoriansk stil. I Melbourne kan du stadig køre rundt i sporvogne, hvilket gør byen endnu mere charmerende. Derudover er byen også kendt som landets kulturelle hovedstad og for landets sportscentrum, hvor Australian Open bl.a. bliver afholdt. Her bør du især tage et kig forbi Queen Victoria Market, som byder på mange spændende og eksotiske ting.     

Perth - er en særdeles interessant by at besøge på Australien rejser, og det skyldes især byens beliggenhed. Det siges at være den mest isolerede storby i verden. Perth ligger tættere på Singapore og Bali, end den gør på landets egen hovedstad og Sydney. Ikke desto mindre er det en vidunderlig storby med en yderst gæstfri befolkning, som du vil kunne opleve på dine Australien rejser.    

Cairns - er en lidt mindre by i det nordlige Queensland, men det er en utrolig vigtig by i Australien. Byen er kendt som landets tropiske paradis grundet sit tropiske klima. Det er her, du skal tage til på dine Australien rejser, hvis du ønsker at dykke eller snorkle i verdens største koralrev, Great Barrier Reef.  

Attraktioner du skal besøge
Når du rejser til Australien, finder du en af verdens smukkeste vejstrækninger, nemlig The Great Ocean Road. Ruten strækker sig godt 1.000 km langs landets sydkyst med udsigt over Sydhavet. Ruten er spækket med pragtfulde landskaber, hvor du bl.a. kan se de berømte klippeformationer ”The 12 Apostle”. Det interessante ved de 12 klippeformationer er, at de står ude i det åbne hav.

Uluru, bedre kendt som Ayers Rock, er nok verdens mest berømte sten, som du kan finde i den centrale del af landet. Stenen er ifølge landets oprindelige befolkning, aboriginerne, en vigtig helligdom.  

Great Barrier Reef - På dine rejser til Australien finder du ydermere verdens største og smukkeste koralrev, Great Barrier Reef. Koralrevet ligger i solskinsstaten Queensland i den nordøstlige del af landet. Revet er 2.000 km langt og består af et par tusind koralrev og 71 øer. På dine Australien rejser er der rig mulighed for at snorkle ved koralrevet, og det er bestemt en oplevelse værd, da der er mulighed for at se mere end 1.500 forskellige fiskearter i alverdens farver. 

Blue Mountains ligger ca. 1 times kørsel fra Sydney. Denne smukke dal er Australiens svar på USA’s Grand Canyon, og bliver besøgt af flere millioner turister årligt. Dalen er især kendt for klippeformationen ”The Three Sisters”, som ifølge aboriginale legenden var tre søstre, der var blevet forvandlet til klipper. Klippeformationernes karakter ændrer sig desuden i løbet af dagen og gennem årstidernes pga. sollyset. Det er absolut værd at besøge denne smukke dal på dine Australien rejser.  

Adelaide

South Australia hovedstad imponerer med sin moderne arkitektur, der blander sig med charmerende restaurerede bygninger. Byen er statens kulturelle højborg, og i løbet af året bliver der afholdt adskillige festivaler. En del af byens restauranter og caféer er placeret i de imponerende bakker omkring Adelaide.

Broome

Byen Broome ligger 2213 kilometer nord for Perth på vestkysten. Broome er en helt speciel og eksotisk by. Byen er multikulturelt befolket, hvilket primært skyldes, at det har været et af de bedste steder at finde perler. Masser af mennesker drog derfor i 1800- og 1900tallet til Broome for at gøre lykken. I dag er Broome en lækker by med fest og farver og har uden tvivl Australiens bedste strand.

Cairns

Tidligere en soveby ned til kysten, men nu et 'must' for langt de fleste rejsende i Australien. Cairns her skønne strande, masser af vandsportsaktiviteter, det er her rigtig mange rejsende erhverver sig et dykkercertifikat, og et natteliv fyldt med fest og farver.

New South Wales

New South Wales er et godt sted til en aktiv ferie, mulighederne for at stå på ski i syd og dyrke vandsport i nord er uudtømmelige. Kajak, whitewater rafting og surfing er blot få at de muligheder, du finder i New South Wales.

Northern Territory

Er du til store naturoplevelser i naturparker, på floder og ikke mindst i ørkenen er Northern Territory stedet. Kanoture, klatreture på store sten og guidede ture blandt vilde dyr er oplevelser, der alle venter dig i Northern Territory.

Perth

Hovedstaden i Western Australia er en storby, der er lidt overset af mange turister. Byen rummer mange fantastiske seværdigheder og har et godt natteliv, og er placeret tæt ved formidable hvide sandstrande. Dermed er gode muligheder for at slappe af ved stranden om dagen og nyde Perth´s natteliv som afslutning på dagen.

Queensland

Verdens flotteste koralrev, badestrand så langt øjet rækker, solskin året rundt. Australiens østkyst er et paradis for dykkere, sufere, badenymfer og folk, der kan lide at feste.

South Australia

Den fascinerende og uspolerede natur i South Australia giver masser af muligheder. Er du for eksempel til vinsmagning i skønne omgivelser, til bushwalk i ørkenen eller til alle slags vandsport langs imponerende strande er denne stat lige noget for dig.

Sydney

En klassisk koncert i Operahuset om aftenen, en tur på Bondi-beach eller igennem det store turist- og indkøbscenter Darling Harbour om dagen. I Sydney er alle muligheder åbne.

Tasmanien

Den lille ø Tasmanien byder på massevis af vandsportsaktiviteter. Du kan blandt andet tage på tur med sejlbåd rundt for at udforske de små havnebyer eller en tur på floden Gordon, der flyder gennem et stort område med fascinerende regnskov.

Victoria

Staten der giver dig mulighed for at køre fra en kold, våd Melbourne vinter til den tørre ørken Mildura med høj solskin på en dag. Victoria byder på alt fra skønne badestrande, bjerge, ørken til fascinerende regnskov.

Western Australia

Western Australia, den største stat i landet byder blandt andet på snorkling ved fascinerende koralrev, surfing fra nogen af verdens bedste strande og store naturområder med imponerende natur med masser af vilde blomster og kænguruer.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.