Billede af en byskyline ved nattetid med Sydney Harbour Bridge og oplyste bygninger reflekteret i vandet.

Rejser til Sydney

Sydney er Australiens største by, hvilket er din garanti for, at der er tale om en yderst kulturel storby, der byder på alt det, som Australien er kendt for. En af de ting, der i stor grad har været med til at sætte Sydney på verdenskortet, er byens smukke strande, som rejsende fra hele verden kommer for at besøge. Specielt Manly Beach samt Bondi Beach er yderst populære blandt turisterne.
Bedøm rejsemål (27 bedømmelser)
4.7
Hvis du dog også gerne vil opleve nogle af verdens største kulturskatte på din rejse, så er du kommet til det helt rette sted, for Sydney er hjemstedet for nogle af verdens mest kendte seværdigheder.

I Sydney er der overnatningsmuligheder i mange prisklasser – her er billige hostels til de rygsæksrejsende, luksushoteller og mange muligheder midt imellem. Når du skal sammensætte din rejse med fly og hotel til Sydney kan du derfor få lige præcis det du ønsker.

Sydneys unikke seværdigheder

På rejser til Sydney kan du opleve nogle af verdens mest unikke seværdigheder herunder det verdensberømte og danskdesignede, Sydney Opera House, der opfører nogle af verdens største operaforestillinger. Det er dog også muligt bare at få en guidet rundvisning i den specielle bygning.

Der er også en anden attraktion i Sydney, som er yderst unik på verdensplan, men faktisk er den ikke så fremmed for os danskere. Som en af de få byer i verden tilbyder Sydney nemlig, ligesom i Danmark, det populære koncept, Bridge Climp, også kendt som Bridge Walking, hvor du bestiger den store Sydney Harbour bridge. Fra broen får du en helt fantastisk udsigt over byen samt en oplevelse for livet, som du kan dele med dine rejsekammerater.

Hygge i særklasse

Sydney byder på flere populære kombinationer af aktive seværdigheder og ren afslapning. Dette vil du blandt andet opdage, hvis du besøger the rocks. På turen gennem den gamle bydel vil du blandt andet støde på hyggelige restauranter samt små butikker, hvor du kan shoppe løs.

Sydneys operahus

Operahuset i Sydney er noget man skal besøge, især som dansker, da operahuset er designet af den danske arkitekt Jørn Utzon (det må man gerne være lidt stolt af). Det tog ca. 17 år inden Operahuset stod færdigt i 1973, og i dag er det landets nationale operabygning og et af dansk arkitekturs vigtigste bidrag til verdensarkitekturen. Operahuset ligger i den gamle bydel The Rocks, lige ud til havnen. Det kan varmt anbefales at gå en lille tur og nyde de smukke omgivelser.

Sydneys smukke havn

Man kan snildt bruge en hel dag ved den smukke havn i Sydney på sin rejse til Sydney – Sydney Harbour – som er fuld af liv og god stemning. På den ene side af havnen har man udsigt til Operahuset og på den anden side har man udsigt til Sydney Harbour Bridge. Det er både værd at tage forbi havnen om dagen men især også om aftenen, hvor man kan se Operahuset lyse op i nattens skær.

Det er også et must at tage en gåtur over den ikoniske Sydney Harbour Bridge. Broen er sammen med Operahuset kendetegnet for Sydney og hører til blandt byens mest karakteristiske bygningsværker. Herfra er der desuden en utrolig smuk udsigt over byen, og hvis man vil have en endnu bedre udsigt kan man ligeledes vælge at gå en tur på toppen af broen – the BridgeClimb. Hvis man ønsker at opleve noget helt spektakulært, kan det især anbefales at være i Sydney nytårsaften da broen danner rammen om byens årlige fyrværkerishow.

Strande du burde besøge

Sydney har en utrolig smuk kyst og i byen kan man finde massevis af gode strande. Fælles for de fleste strande i Australien og ikke mindst i Sydney er, at de tiltrækker mange surfere, da bølgerne ofte er ret kraftige og dermed perfekte til surfing. Vandtemperaturen ved Sydney’s kyst er i den australske sommer – december-marts – omkring 21-24 grader og der er op mod 8 timers sol om dagen. Her er et par strande som især er værd at besøge når man er i byen. Det er næsten synd, hvis du ikke får besøgt minimum en af strandene på dine rejser til Sydney.

Bondi beach er den mest populære strand i Sydney og hører til blandt de mest kendte strande i Australien og ikke mindst i verden. Stranden er egentlig meget lille – den strækker sig omkring en kilometer – men atmosfæren på Bondi beach er helt speciel og noget der skal opleves. Stranden er desuden et kæmpe hit blandt surfere, da bølgerne på stranden er kraftige og dermed perfekte til surfing. Da stranden er velbesøgt af både lokale og turister, skal man renge med at der godt kan være mange mennesker på den ikke så store strand. Bondi beach ligger ca. 20 minutters kørsel fra Sydney.

Manly beach ligger et stykke længere væk fra byen, men der er en båd-forbindelse fra Sydney Havn direkte til Manly og det er absolut et besøg værd. Stranden er blandt de bedste strande til surfing, især for nybegyndere. Derudover er der mulighed for at leje cykler ved stranden og det er bestemt noget man burde gøre og udforske området.

Andre strande som også kan nævnes er Palm beach, Coogee beach og Cronulla beach. Ved Palm beach kan man bl.a. gå op til et fyrtårn hvor der er en smuk udsigt over stranden og er man heldig kan man måske se en hval.

Temperaturen høj og mulighederne mange, der er derfor også tale om en ideel rejsedestination for pakkerejser til Sydney for dig der både ønsker at slappe af samt opleve fremmede kulturer.

Charterrejser til rejsemål i Australien

Inspiration til rejsen