Seværdigheder Malta

Seværdigheder Malta

Gozo Island

Ggantijia-templerne

Ggantijia-templerne er nogle af de mest værdsatte arkæologiske fund fra den maltesiske forhistorie. Templerne blev bygget omkring 3600 før Kristi og har en meget kompleks struktur for den periode. Ggantiji-templerne regnes for verdens ældste fritstående monument.

Malta

Citadellet i Victoria

I Gozos hovedby Victoria ligger Citadellet, eller the Gran Castello som de lokale ynder at kalde den. Det er en gammel befæstet by, der, med sine små labyrint-lignende gader, oprindeligt var lavet for at forvirre eventuelle fjender. Inde i Citadellet ligger en imponerende domkirke med snydekuppel.

Cominotto´s blå lagune

100 meter øst for Comino ligger den lille ubeboede klippeø Cominotto. Farvandet mellem de to øer er et lækkert, meget besøgt sted, der passende har fået navnet den Blå Lagune.

Ghar Dalam – grotte og museum

Denne grotte er det ældste tegn på menneske- og dyreliv på Malta med et interessant lager af fossiler. Her kan man se skelletdele af for længst uddøde dyrearter som for eksempel dværgelefanter, dværgflodheste og så videre. Ghar Dalam ligger på Maltas sydkyst ved byen Birzebbuga.

Hagar Qim og Mnadrja templerne

De to templer, der kun ligger med 500 meters mellemrum, er dateret helt tilbage til stenalderen. Ved udgravningen af templerne fandt man både tonstunge stenplader, stenrelieffer, alternicher, ildsteder og orakelkamre. Templerne ligger tæt på landsbyen Qrendi cirka 15 kilometer fra Maltas hovedstad Valletta.

Helgenfester

Hver weekend hele sommeren afholdes der helgenfester, de såkaldte festas. Hver by har sin festa, hvor man fejrer den lokale helgen med et brag af en fest. Lange processioner med maltesere udklædt som figurer fra Biblen snoer sig gennem gaderne med kæmpestatuer på skuldrene. Festerne slutter med et stort festfyrværkeri, der angiveligt skal holde onde ånder væk.

Kunstmuseet

Kunstmuseet ligger i et palads fra 1700-tallet og indeholder malerier, skulpturer og møbler fra Johanniterordenens tid. Her kan man beundre værker af Domenico di Michelino, Carpaccio, Perugino, Tintoretto, Rivera med flere. Her findes også en afdeling reserveret for maltesiske kunstnere.

Manoel-teateret

Maltas nationale teater blev bygget af den portugisiske stormester Manoel de Vilhena med den hensigt at skabe adspredelse for folket. Den første offentlige forestilling fandt sted den 9. januar 1732, hvilket gør Manoel-teatret til et af verdens ældste fungerende.

Parken Upper Barracca Gardens

Hvis man ønsker en flot udsigt over Vallettas Grand Habour og den gamle ridderby Vittoriosa, bør man besøge en af Maltas største parker, Upper Barracca Gardens. Den er desuden fyldt med statuer og mindesmærker over byen vigtige personer.

St.Maria's Batteri

Tidligere var 30 soldater udstationeret på St. Maria’s Batteri, der er Maltas dyreste tårn. Det blev bygget i 1702 for at beskytte øen mod pirater. Og selv i dag bruger to toldere tårnet til at holde øje med smuglere.

Stormesterens Palads

Paladset, der i dag er hovedkvarter for Maltas præsident, var tidligere hjemsted for den engelske guvernør og endnu tidligere for stormesteren. Paladset ligger på Republic Street i Valletta og kan blandt andet byde på to flotte gårdspladser, et fornemt tøjhusmuseum samt en af Europas mest uvurderlige gobelindsamlinger.

Ta´Pinu-kirken

I nærheden af byerne Gharb og Gammar ligger Ta’Pinu-kirken. I kraft af sin fantastiske enkelthed hører den til de mest berømte kirker på de maltesiske øer. Pilgrimskirken, der har et 50 meter højt tårn, fik i 1932 status af basilika af Pave Pius XI.

Vittoriosa, Senglea og Cospicua

Der bor kun 4000 indbyggere i de tre byer Vittoriosa, Senglea og Cospicua tilsammen, men de rummer lige så mange flotte seværdigheder som Valletta og Mdina. Byerne spiller en vigtig brik i Maltas historie, men på trods af det, er byerne ikke så besøgt, som de burde være.

Mdina

Bygningen Palazzo Santa Sofia

Denne voluminøse bygning menes at være den ældste på hele Malta. Årstallet 1388 står på en af grundpillerne.

Fængslet Mdina Dungeons

Lige når man har passeret hovedporten til Mdina, støder man på Mdina Dungeons, der er et gammelt fængsel indrettet som et historisk rædselskabinet. De små klamme rum er et studie i datidens torturmetoder, der blev brugt på Malta indtil 1813.

Mdina Co-Cathedral

Det var barokbygmesteren Lorenzo Gafà, der i 1702 opførte Maltas første katedral. Den regnes for at være et af de bedste eksempler på maltesisk barok.

Sliema

Byen Sliema

Sliema er, med nabobyerne St.Julians og St.Georges, Maltas største og mest moderne by, samt et pænt beboelsesområde og en værdig badeby. På den tre kilometer lange strandpromenade er der flere mennesker end noget andet sted på øen. Sliema har et betydeligt og livligt butikscentrum med caféer og restauranter. Her findes masser af hoteller, et stort antal natklubber og et kasino.

Valletta

Kunstmuseet

Kunstmuseet ligger i et palads fra 1700-tallet og indeholder malerier, skulpturer og møbler fra Johanniterordenens tid. Her kan man beundre værker af Domenico di Michelino, Carpaccio, Perugino, Tintoretto, Rivera med flere. Her findes også en afdeling reserveret for maltesiske kunstnere.

Nationalmuseet

Nationalmuseet i Auberge de Province (før Johannitterordenens kvarter) har betydningsfulde samlinger af maltesisk arkæologi, historie og kunst. Her findes forhistorisk lergods, stenværktøj fra stenaldertempler samt gravfund fra den puniske og romerske tid.

St.John´s Co-Cathedral

Denne katedral, helliget Johannes Døberen, var engang ridderordenens kirke. Den tilhører en af de mere betydningsfulde seværdigheder på øen, såvel historisk som kunstnerisk. Den blev bygget fra 1573 til 1577 efter Gerolamo Cassars tegninger (1520 – 1586). Han var ordenens bygherre. I oratoriet hænger Carvaggios mesterværk “Johannes Døberens Halshugging”.

Har du fået lyst til at rejse til Malta?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person

Find rejsen til Malta her

Find inspiration til Malta her

Læs mere om Malta på vores blog

Book dine seværdigheder her