De imponerende pyramider i Giza under en klar himmel, omgivet af ørken.

Seværdigheder Egypten

Aswan

Aswan Dæmningen

Aswan dæmningen er en af egypternes stoltheder i nyere tid (1970). Dæmningen kontrollerer vandressourcerne, som der ikke er for mange af i Egypten. Med bygningen af Aswan dæmningen blev det for første gang muligt for mennesket at kontrollere Nilen. Dæmningen holder på ikke mindre end 44.300.000 kubikmeter vand.

Elefantiner-øen

Elefantiner er det græske ord for farao. Øen ligger ude i Nilen over for Aswan by og er kendt under navnet “Døren til Syden,” fordi byerne her er de mest sydlige i Egypten. Man får da også en forsmag på Sudan, hvis man besøger øens to nubiske landsbyer.

Den egyptiske middelhavskyst

Alexandria

Alexandria er en mere moderne storby end Kairo. Byen har mange hellenistiske og romerske træk fra dengang, byen var Europas kulturelle hovedstad. Man kan besøge det græsk-romerske museum, det græske amfiteater og betragte Pompeys 25 meter høje granitsøjle. Alexandria tiltrækker ikke kun udenlandske turister, men er også et populært feriested for egypterne.

Egypten

Cruise på Nilen

Nogle af de længere cruises på Nilen indeholder en tur til Minya, som er en charmerende by med romerske, græske og faraoniske ruiner. Er man interesseret i arkæologi findes her også et interessant arkæologisk område. Disse cruises varer oftest fire nætter og går mellem Luxor og Aswan. På de længere, som varer seks nætter får man også set Abydos og Denderha undervejs.

Dyk med sphinxer

Hvis man er i Alexandria og kan dykkekunsten, bør man udnytte den. I vandet ud for Pharos ved Alexandrias kyst kan man nemlig, 6-8 meter nede, svømme blandt sfinkser og kolossale statuer af gamle egyptere. Her blandt ruinerne af Alexandrias fyrtårn (et af de tidlige syv vidundere) har egypterne planer om at bygge en undersøisk arkæologisk park, så også folk der ikke er dykke-kyndige kan betragte herlighederne.

Fiskerbyen Marsa Alam

Denne lille fiskeby ved Rødehavet, er værd at besøge, hvis man er vild med at dykke eller snorkle. Området byder på fantastiske koraller og fisk, men man skal passe meget på. Der kan være miner i området, og der er ikke altid advarselsskilte. Man bør derfor altid forhøre sig først.

Sejl med felucca på Nilen

Feluccaer er de traditionelle sejlbåde, som egypterne bruger på Nilen. Og det er en skæg oplevelse at prøve en kortere tur med en af disse både. Der kan være otte mennesker på en felucca, og man skal være klar til at prutte om prisen med kaptajnen.

Kairo

Bazarkvarteret Khan el Khalili

Bazarkvarteret Khan el Khalili må man ikke snyde sig selv for. Her sælges alt fra lyserøde plasticsandaler til eksotiske krydderier. Trængslen er enorm, og man skal passe godt på sine penge. Til gengæld kan man også gøre en god handel, hvis man er dygtig til at prutte om prisen

Det egyptiske museum

Det egyptiske museum i centrum af Kairo indeholder den største og mest overvældende samling af faraonisk og byzantisk kunst. Blandt andet kan man tage et kig på de enorme rigdomme man fandt i barnekongen Tutankhamons grav.

Old Kairo (Coptic Cairo)

Old Kairo byder på et gammelt fort, nogle kirker og et kloster. Derudover har bydelen en speciel stemning, der gør, at man med lidt fantasi kan tænke sig hundrede af år tilbage i tiden. Dette skyldes ikke mindst de smalle gyder mellem bygningerne. Tag en spadseretur rundt omkring de gamle bygninger og se en del af Kairo, der er meget mere afslappet end centrum.

Pyramiderne

De gamle faraoners enorme bygningsværker kan ses i området Giza cirka 20 kilometer fra Kairos centrum. Den største af de tre pyramider er 137 meter og er bygget af ikke mindre end 3 millioner stenblokke.

Luxor

Abu Simbel templet

Abu Simbels tempel er dedikeret til den store farao Ramses II. På forsiden af det finder man fire enorme statuer af faraoen, som med sine 20 meter er et imponerende syn. Samtidig har Ramses II selskab af nogle af sine mange koner, sønner og døtre, der står ved hans fødder dog i noget mindre størrelse end kongen selv.�

Kongernes dal

Kongernes dal er en af Luxors ypperste seværdigheder. I dalen har man fundet 108 af de gamle faraoners grave. Mange af dem kan man komme ned i og betragte de fantastiske vægmalerier. Yderligere 46 kamre i Ramses IIs grav blev opdaget så sent som i 1997, og der bliver stadig gravet ivrigt i området.

Luxors templer

I Luxor finder man mange af de imponerende templer og obelisker bygget til ære for de gamle faraoner. Blandt andet Luxor og Karnak templet og Ramses II tempel er imponerende bygningsværker.

Sinai med Det Røde Hav

Fiskerbyen Marsa Alam

Denne lille fiskeby ved Rødehavet, er værd at besøge, hvis man er vild med at dykke eller snorkle. Området byder på fantastiske koraller og fisk, men man skal passe meget på. Der kan være miner i området, og der er ikke altid advarselsskilte. Man bør derfor altid forhøre sig først.

Kamelture i ørkenen

Fra flere af de større turistområder er det muligt at komme på en eller flere dages kamelture ind i ørkenen. Vær forberedt på en stor naturoplevelse fra ryggen af dette specielle ridedyr.

Sinaibjerget

Følg i Moses’ fodspor til toppen af Sinaibjerget. Turen op foregår hovedsagelig af gode stier og kan klares af alle i almindelig kondition. De fleste ture starter i den kølige nat og giver mulighed for at se solopgangen fra toppen af bjerget.

St. Katarinas Klostret

St. Katarinas Kloster tæt ved Sinaibjerget er en populær attraktion. Det blev bygget i det 4. århundrede og har gennem århundrederne huset et stort antal pilgrimme. Er man interesseret i arkitektur og historie, er det et besøg værd. Der er også et museum i tilknytning til klosteret.

Ørkenbyen Dahab

Dahab er en lille ørkenby 85 kilometer nord for Sharm El Sheik. Byen er et besøg værd, hvis man mest har lyst til at slappe af, snorkle eller nyde den afslappede atmosfære. Det er meget billigt både at bo og spise i Dahab, hvor restauranterne ligger helt ned til vandet.

Har du fået lyst til at rejse til Egypten?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her