Et telt er slået op på en åben græsmark i Sverige med udsigt til bjergrige landskaber og en bugtende flod under en blå himmel.

Tag på naturcamping i Sverige

Travelmarket

Overvejer du en campingferie? Tag på naturcamping i Sverige og kom helt tæt på dyrelivet, der er så forskelligt fra det danske. De store vidder i nabolandet forventes i år at tiltrække et rekordstort antal danske campister.

Mange af Sveriges over 500 campingpladser har gennemgået en betydelig kvalitetsforbedring. Faciliteterne er i top, og mange campingpladser har aktivitetsmuligheder som kanosejlads og fiskeri.

Kraftig stigning
Jyske campister starter og slutter campingferien med en sejltur, der for mange er en væsentlig del af ferieoplevelsen. Mange campister foretrækker turen med Stena Line fra Grenaa til Varberg, der ligger midt på den svenske riviera, Hallands-kysten, men også fra Frederikshavn er der via Göteborg adgang til naturskønne campingpladser, blandt andet i Bohuslän.

Stena Line har registreret en kraftig stigning i antallet af danske campingfamilier, der søger til Sverige og Norge, og tendensen fortsætter. Vi har på nuværende tidspunkt flere reservationer end i fjor på ruterne Grenaa-Varberg og Frederikshavn-Göteborg, siger bookingchef Anne Grethe Kramme i Stena Line.

Vore nabolande er de mest populære rejsemål for familier i sommerferien, blandt andet fordi børnene nemt forstår svensk og norsk.

Campingvogn, telt eller hytte
Göteborg er førende i Skandinavien med aktiviteter og begivenheder, og der er mange campingpladser i umiddelbar nærhed af Sveriges næststørste by. Og nogle timers kørsel fra færgehavnene kan man komme helt ud i vildmarken, hvor stilheden, elge og bævere råder. Mange steder har man mulighed for at fange sin aftensmad i en sø eller en elv.

Svenske campingpladser er indrettet til alle typer campister. Kommer man i bil uden telt eller campingvogn er der 12.000 campinghytter til rådighed. På enkelte campingpladser findes sågar vandrerhjem, hvor man ikke behøver at lave sin egen morgenmad.

På grund af den svenske krones lave kurs, ligger priserne for overnatning i Sverige et godt stykke under det danske niveau.

Langs den smukke og afvekslende svenske vestkyst er der kun 213 km fra Göteborg til den norske grænse ved Svinesund og derfra adgang til et stort netværk af norske campingpladser.

Nyttige internetadresser:
www.camping.se
www.stuga.com
www.visitsweden.com
www.scr.se
www.stenaline.dk
www.camping.no

Fotos:
Foto © istockphoto / Johan Sjolander

Bedøm artiklen her (3 bedømmelser)
3


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.