Jul i Sverige

Jul i Sverige

Travelmarket
Julen starter tidligt i Sverige. Allerede i begyndelsen af november finder mange af de første julemarkeder sted, og så går det ellers slag i slag helt frem til efter jul.

Flere og flere danskere har fået smag for de svenske juletraditioner og besøger i stort tal de traditionelle svenske julemarkeder. Men også de svenske forretninger kan melde om stort besøg af danskere, der på grund af valutagevinsten kan spare mange penge på julegaverne.

Tjek nedenstående svenske juletips:

Jul på de svenske slotte
En lang række af de smukke sydsvenske slotte inviterer traditionelt til julemarkeder, og den hyggelige tradition i historiske rammer er for alvor et tilløbsstykke på den anden side af Sundet.

Nærmere oplysninger om de mange julemarkeder på de svenske slotte kan fås på
www.svenska-slottsmassor.se.

Stockholm i julehumør
Sveriges hovedstad er givet et af de bedste steder i denne verden at komme i den rette julestemning. Hele byen emmer formelig af hygge og traditioner, juleudsmykningen er eventyrlig og så er stockholmerne ofte velsignet af hvid jul.

Mere information findes på www.visitstockholm.com og www.skansen.se.

Jul på Liseberg
Ligesom mange danskere henter inspiration til julen hos det svenske broderfolk, så kigger svenskerne også gerne over Sundet, for at finde nye ideer til den hyggelige juletid.

Nordens største forlystelsespark, Liseberg i Göteborg – der er en pendant til Tivoli i København – har således været i Carstensens gamle have, for at kopiere Tivolis store decemberattraktion, den særdeles velbesøgte juleudstilling.

Fra Danmark tilbyder Scandlines pakkerejser til Lisebergs storslåede julemarked. 1 og 2-dages busrejser starter allerede fra julemarkedets åbning 16. november, og det samme gør pakkerejser med bil,
færge Helsingør-Helsingborg samt overnatning og entré.

Se mere på www.liseberg.se.

Seks ugers julefest i Malmø
Med start 23. november og afslutning først 6. januar bliver det til mere end seks ugers julefest i den hyggelige svenske Sundby Malmø. Med andre ord masser af tid til at kombinere hyggelige svenske juletraditioner med gode og billige shoppingmuligheder.

Læs vores store guide til julemarkeder og juleshopping.

Har I ikke helt besluttet jer for, hvor I vil hen?
Så prøv vores søgeforside for rejser i december Find rejser i december.

Fotos:
Foto © istockphoto / miluxian

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.