To personer jubler med armene i vejret fra bagagerummet af en lyserød cabriolet, foran palmer og en klar blå himmel.

Lej en bil – og tag på bilferie i Danmark

Ole Stouby
Skinner solen udenfor? Er små krokusser og vintergækker lige dukket op af jorden? Dækker hvid sne det smukke danske landskab? Eller er træerne klædt i skønne gule og røde farver? – Årstiderne skifter, men du kan altid tage på roadtrip i Danmark.

Uanset hvilken årstid, at vi befinder os i, så er Danmark et smukt og dejligt land at undersøge nærmere. Har du bil, så er det let at komme rundt. Har du ikke bil, så opfordrer jeg dig til at leje en bil og udforske Danmark.

Sammenlign priser på udlejningsbiler her
Find sommerhuse i Danmark her

* Men hvad skal du se?
* Hvad er de største seværdigheder?
* Hvordan finder du de små ukendte herligheder?
* Og hvordan forbereder du dig til turen?

Disse spørgsmål og flere andre vil du få svar på, hvis du fortsætter med at læse denne artikel. Først lidt om de forskellige landsdele.

Rødmalet hus med hvide vinduer og rødt tegltag ved siden af et træ med røde bær under en klar blå himmel.Nordjylland
Et roadtrip i Nordjylland kan for eksempel gå til landsdelens hovedstad Aalborg, til Danmarks nordligste punkt Grenen eller til nogle af de smukke og dejlige strand på øst- og vestkysten. Fårup Sommerland vil altid vække glæde blandt børnene.

Vestjylland
Alene turen ned langs den jyske vestkyst er grund nok til at tage på roadtrip i Vestjylland. Tag dig god tid og kør ofte ned til stranden og nyd det barske og dejlige syn af Vesterhavet.

Østjylland
Hvis du skal på roadtrip i Østjylland, så er det oplagt at smutte indenom Aarhus og de Den Gamly By og andre store seværdigheder. Byer som Viborg, Horsens, Silkeborg og Randers er også værd at besøge.

Læs også: Tag på roadtrip i Danmark eller Tag på tur i magiske sommerdanmark

Syd- og Sønderjylland
Et godt bud på et roadtrip i Syd- og Sønderjylland er at tage fra øst til vest. Start med Danmarks ældste by Ribe og vadehavet og slut ved Sønderborg og oplev hele historien om 1864 på tæt hold.

Fyn og øerne
Fyn er bare et skønt sted at køre igennem, på Danmarks haveø ligger der ekstraordinært mange små boder der sælger frugt og grønt – og i Odense venter H.C Andersens hus. Oplev også spændende øer som Tåsinge og Langeland.

Sjælland
Et roadtrip på Sjælland vil typisk bliver brugt til at opleve andre steder end København. I stedet kan det inkludere oplevelser som Møns Klint, Kronborg, Roskilde, Ringsted eller Sorø.

Bornholm
Solskinsøen i Østersøen er så lille, at du kan opleve de fleste seværdigheder på et roadtrip af nogle få dages varighed. Glæd dig til rundkirkerne, ruinen Hammershus og lækre røgede sild.

Solnedgang med en bakke og et træ i silhuet mod den farverige himmel, mens forgrunden er præget af græs og vegetation.

Om de ukendte herligheder

Når du kører i bil er du meget mere fri, end du er hvis du kører med bus eller tog. Du er ikke bundet af faste ruter og kan derfor altid køre ned af en mindre landevej eller gøre stop, hvis du ser noget interessant undervejs.

Hvis du vil opfordre nogle af de mindre seværdigheder i Danmark, så er der overordnet to metoder, som du kan bruge. Du kan enten planlægge grundigt hjemmefra og finde nogle af de små perler vi research på nettet og i guidebøger, eller lade tilfældighederne råde ved at holde øjnene åbne, når du kører rundt. Der er masser af seværdighedsskilte på de danske landeveje, som du kan sigte efter – men du kan også være helt impulsiv og bare køre derhen, hvor det føles godt.

Hvis du vil se de mindre seværdigheder, så hold dig fra motorvejene. Her suser trafikken afsted, og du får ikke set de små perler rundt omkring i Danmark.

Sammenlign priser på hoteller i Danmark her

Sæt tema på dit roadtrip

Nogle gange kan det betale sig at sætte et tema på sin køretur, så kan hele turen komme til at hænge sammen på en anden måde. Temaet kan for eksempel være, at du vil se de flotteste fyrtårn i en bestemt landsdel eller det kan være steder, som er blevet nævnt i et bestemt tv-program. En typisk dansk variant kunne være, at køre rundt på nogle af de mange broer, der forbinder Danmark.

En gammel, rød murstensbygning med en karakteristisk trappegavl og en stor rundet tårnstruktur under en blå himmel; træer og mennesker er synlige i baggrunden.

Hvad med forberedelse?

Et roadtrip kræver ikke den store forberedelse. Først og fremmest skal du naturligvis leje en bil (hvis du ikke allerede har en) – du kan læse gode råd om billje her.

Hvis du ønsker at genopfiske teorien eller få andre gode råd om at køre vil, så kan finde grundig information om teoriundervisning på hjemmesider som BedreBilist.dk og Kørekortportalen.dk. Begge hjemmesider tilbyder, at du kan teste teoriprøver. Prøv BedreBilist teoriprøve her eller prøv Kørekortportalens teoriprøve her.

Ellers gælder det bare om at smide kufferterne i bagagerummet og begive sig ud på eventyr.

God fornøjelse med din tur rundt i Danmark.Kommentarer til indlægget

  1. Hej
    Min familie og jeg var på køreferie igennem Danmark sidste sommer og det var en fantastisk tur. Det var ikke i en lejet bil, men derimod en lejet autocamper.
    Vi startede med Vestjylland og der kan jeg virkelig godt anbefale “Cold Hawai” og de små badebyer omkring. Når du kører ind i disse badebyer er det, som om man befinder sig i Surfer’s Paradis. Der er stort set kun surfere i byerne og en meget afslappet atmosfærer.

    Andre steder der overraskede os var Rosenlund nær Vejle. Her er der en super lækker natur med en masse snoet veje i idyliske skove. Det sidste sted jeg vil anbefale er Sydfyn. Der er der masser af skjulte perler med hyggelige afkroge. Til fælles for dem alle er, at det er børnevendlige steder.

    Frank Christensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.