Hvad koster afbudsrejser?

Shares 117

En afbudsrejse er ofte en god mulighed for at komme billigt ud at rejse, men hvad koster afbudsrejser egentlig?

Lad os starte med en kort forklaring på, hvad der egentligt gemmer sig bag begrebet afbudsrejser. For det er ikke, som man ellers skulle tro, afbestilte rejser.
Et bedre navn for afbudsrejser vil være restpladser – altså de rejser, som rejsebureauerne ikke har fået solgt. Når man ved dette, er det nemmere at forstå, hvornår afbudsrejser er billige, og hvornår at de er dyre.

Afbudsrejser er billigst tæt på afrejse

Afbudsrejser eller restpladser er altid billigst tæt på afrejse. Rejsebureauerne forsøger her at sælge deres usolgte rejser. En rejse solgt til 1.000 kroner er meget bedre for rejsebureauerne end slet ikke at sælge rejsen. Derfor bliver rejserne nogle gange meget billige.

Her kan du se de 10 billigste afbudsrejser lige nu:

Sharm el SheikhUspecificeret uden poolEgypten (8 dage)Værelse til 2 pers
1.497,-Søg
Ponta Delgada - AzorerneUspecificeret hotel AzorernePortugal (8 dage)Dobbeltværelse
1.498,-Søg
Palma de MallorcaUspecificeret Hotel MallorcaSpanien (8 dage)Dobbeltværelse
1.498,-Søg
ChaniaUspecificeret hotel KretaGrækenland (8 dage)Dobbeltværelse
1.498,-Søg
RhodosUspecificeret hotel RhodosGrækenland (8 dage)Dobbeltværelse
1.498,-Søg
KretaLejl. KamariaGrækenland (8 dage)2-værelses lejlighed alm.
1.499,-Søg
HersonissosLejl. Sun Club OlympiaGrækenland (8 dage)Studio Type C
1.549,-Søg
Sharm el SheikhUspecificeret med poolEgypten (8 dage)Værelse til 2 pers
1.597,-Søg
HurghadaTriton Empire Hotel HurghadaEgypten (8 dage)Værelse til 2 voksne (Standardværelse)
1.599,-Søg
HurghadaUspecificeret hotel Hurghada eller El GounaEgypten (8 dage)Værelse til 2 voksne (Standardværelse)
1.599,-Søg

Jo flere der vil købe, jo højere pris

Men er der også andre faktorer der har indflydelse på prisen? Rejsebureauerne forsøger naturligvis at sælge rejserne til den højest mulige pris, og her kigger de meget på vejret.

Er der lovet godt vejr i Danmark, så er der færre, som ønsker at rejse til udlandet. Og det betyder at priserne på afbudsrejser falder, for ellers kan rejsebureauerne ikke komme af med alle deres rejser.
Er der lovet regn og gråvejr over Danmark, så ved rejsebureauerne godt, at mange vil ud og rejse, og så hæver de priserne på rejserne.

hvad koster afbudsrejser til SpanienFordele og ulemper ved afbudsrejser

Den helt store fordel ved afbudsrejser er, at du næsten altid kan finde en billig rejse. Ulempen er, at udbuddet af rejser er begrænset, så du kan ikke være sikker på at komme til et bestemt rejsemål, og du kan næsten aldrig selv vælge et specifikt hotel.

Men hvad koster afbudsrejser så?

Bortset fra højsæsonerne (sommerferien og de andre skoleferier) kan du næsten altid finde afbudsrejser til under 1.500 kroner. Nogle gange kan du være rigtig heldig at finde rejser med fly+hotel helt ned til 798 kroner. Omvendt har vi oplevet, at de billigste afbudsrejser i løbet af en regnfuld juli måned koster fra mere end 3.000 kroner.

Find de billigste afbudsrejser på Travelmarket.dk

På Travelmarket kan du sammenligne priser på afbudsrejser fra alle de store rejsebureauer. Ved at bruge Travelmarket får du overblikket over markedet.
Start din egen søgning efter afbudsrejser her

Afbudsrejser med all inclusive

Gennem de sidste år er afbudsrejser med all inclusive blevet meget populære. Afbudsrejser er i forvejen billige, og i flere tilfælde kan man købe all inclusive med for en mindre merpris. Nogle gange nogle få hundrede kroner per person. Det er billigt for at få lidt mere styr på ferieøkonomien. Du kan søge efter afbudsrejser med all inclusive her.

Topfoto (c) istockphoto / PeopleImages
Foto (c) istockphoto / PetarPaunchev

 

Shares 117
Kenneth Nielsen

Kenneth Nielsen

Jeg elsker at rejse, har besøgt mere end 40 forskellige lande og deler gerne ud af min viden om alt det, som jeg har oplevet. Jeg har arbejdet hos Travelmarket siden år 2000.

Efterlad en kommentar