Rejser til Norge

Rejser til Norge

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Den barske natur, midnatssolen og de mange fjorde gør en rejse til det skandinaviske bjergland til en uforglemmelig oplevelse. Norge er utrolig smukt og tilbyder fremragende
vandremuligheder og udfordrende bjergbestigning, fantastisk skiløb og masser af historiske seværdigheder. Og Norge er ikke kun for vinter-fanatikere. Landet har pragtfulde lange somre, hvor man i den nordlige del kan nyde lyset hele døgnet.
Bedøm rejsemål
4,5
(102 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Norge

Norge – Skøn ferie på ski i sne og i sommer og sol

For mange er Norge indbegrebet af vinterferie, sne og ski, og Norge er helt bestemt et af de bedste lande til en skiferie. Hvis du besøger Norge om sommeren, må du ikke snyde dig selv for en vandretur i fjeldene, sejlads på de norske fjorde og besøg i de skønne og hyggelige norske byer.  

Om Norge
Områder

Norge – uberørt natur og fortryllende oplevelser

Med de dybe blå fjorde, der omgives af enorme bjerge, er et besøg i det nordlige Norge som en rejse ind i et eventyr. Det nordlige Norge byder på en aktiv ferie, hvor du kan få naturoplevelser af højeste klasse. Prøv blandt andet gletsjervandring eller cykling på mountainbikes rundt på de faretruende fjeldtopper. Omgivelserne er som taget fra en anden planet, og uanset hvor end du kigger hen, vil du finde smukke naturomgivelser.

Et sandt mekka for skisport

Rejser til Norge har i mange år været populære på grund af de mange muligheder for at dyrke skisport. Er du til langrend, er mulighederne mange. Norge har nemlig nogle af de bedste ruter, der er præparerede og gratis at anvende, og hvis du bliver træt på en af ruterne, findes der et bredt udvalg af hytter, hvor du kan finde ly for natten.

Der findes naturligvis også et bredt udvalg til dem, der vil stå på pister. Norge har blandt andet en masse børnevenlige resorts, der kan udfordre hele familien. Er du en lidt større vovehals, kan du også prøve kræfter med den adrenalinpumpende sport Snowkiting, hvor du står på ski eller snowboard efter en kæmpe drage, og du kan opnå hastigheder på helt op til 100 kilometer i timen.

Nyd de charmerende kystbyer i Norge

En ferie i Norge har dog meget andet at byde på end skisport. Hele Norges kyst er nemlig fyldt med hyggelige små kystbyer, der bevarer sin norske charme året rundt. Her kan man gå på vandreture i de idylliske byer, nyde god norsk mad på en af de lokale restauranter eller prøve kræfter af med fiskeri i en af skærgårdene. Vil man derimod bare forkæle sig selv lidt, har Norge også nogle af verdens fineste hoteller og spa afdelinger, så du kan koble af og komme ned i et helt andet gear.

Gå på nordlysjagt i et af verdens smukkeste områder

Det er en oplevelse ud over det sædvanlige at få dette fænomen at se. Man skal være både heldig og dygtig for at få lov at vidne fænomenet, men hvis man tilrettelægger det nøje med rette tid og sted, kan man på sin nordlysjagt bevidne det fascinerende og farvestrålende lysshow, der skabes af naturens elementer på nattehimlen.

Kvalitetsfiskeri og hvalsafari

Der har igennem årene også været mange, der rejser til Norge for at fiske. Hvad enten du er ude på at fange tusindvis af sild i nogle af landets skærgårde eller vil på fisketur efter de lækre norske laks fra fjordene, så er der masser af muligheder inden for fiskeri. Om vinteren kan du i den nordlige del af Norge fange rekordstore fisk, men hvis du vil gå efter den lette fangst, dukker der også tusindvis af gydende torsk op langs med kysten.

For en mere unik fiskeoplevelse kan man også prøve kræfter af med isfiskeri. At det høje kvalitetsfiskeri foregår i fascinerende naturomgivelser gør næppe oplevelsen dårligere. Efter en lang dag med fiskeri kan det være skønt at komme tilbage til en af de varme norske stuer eller luksushoteller, hvor man kan slappe af og nyde dagens fangst.   

Mange af Norges skærgårde er også omgivet af fjelde og uberørt natur, som danner grund for et rigt dyreliv. Skærgårdene fyldes nemlig flere gange om året med stimer af sild, der er det foretrukne tag selv bord for spækhuggere, pukkelhvaler og finhvaler. På en hvalsafari kan du komme helt tæt på og få set disse mægtige skabninger i sine naturlige omgivelser, hvilket er en yderst unik oplevelse.  

Alle disse oplevelser er bare en lille færgetur væk i vores fortryllende naboland Norge.

Beitostølen

Beitostølen er Slalom-glæder og turski-oplevelser på højfjeldet - med udsigt til Jotunheimens tinder

Bjorli

Snesikre Bjorli har gode brede alpinløjper, godt turskiløb, afvekslende snowboard-park og masser af urørt sne til offpiste-entusiaster

Gaustablikk

Ved Gaustablikk i det smukke Fjell-Telemark kommer sneen tidligt, og den kommer altid i rigelige mængder

Geilo

mest populære og alsidige skisportssted øverst i Hallingdal. Med 30 km pister samt 220 km præparerede løjper i skov, dal og på høj-fjeldet er Geilo stedet med mulighed for en ideel kombination af alpin og langrend. Ikke at forglemme snowboardparkerne, der betegnes som nogle af Norges bedste. Geilo står således klar med skitilbud til alle - uanset alder og færdigheder.

Gol

Gol - beskrivelse kommer snart.

Gålå

Gålå - beskrivelse kommer snart.

Gålå

Gålå blev i vinteren 2001 udråbt som et af verdens 2 bedste langrendsområder og med fuld rette! Mere end 600 km løjper ligger og venter på jer, og der er naturligtvis også masser af udfodring i alpinbakkerne, med både skov och højfjelds kørsel.

Hafjell

Hafjell nær Lillehammer er et af Norges bedste alpincentre med piste i verdensklasse.<

Hemsedal

Norges alpine stolthed med skiløb i verdensklasse! Intet andet sted i Norge finder man et så stort og velfungerende alpinanlæg som i Hemsedal. Her er alt lige fra børnebakker til pukkelpister samt snowboardpark og halfpipe og masser af muligheder for off-piste. Når mørket falder på, er Hemsedal også stedet, hvor man mødes til festlig og forrygende afterskiing.

Hovden

Hovden er højfjeldsterrænet med snesikkerhed og Norges bedste badeland. Kun få timers kørsel fra Danmark er der dømt ægte familieferie.

Kirkenes

Byen Kirkenes ligger højt mod nord ved Varangerfjorden. Byen er vokset betydeligt de sidste årtier, og i dag bor der blandt andre mange samer og finner i byen, der ligger tæt opad den russiske og finske grænse.

Kristiansand

Byen Kristiansand er grundlagt i 1641 af den danske konge Christian IV, og byen er opkaldt efter ham. Området omkring byder på skønne naturlandskaber og små hyggelige landsbyer.

Kvitfjell

Kvitfjell er et forrygende skicenter med begynderbakker, sorte OL-piste til de øvede, 300 km turskiløjper og snowboard-land.

Lifjell

Lifjell - beskrivelse kommer snart.

Lillehammer

Lillehammer - beskrivelse kommer snart.

Nordnorge

Nordnorge er et område, der byder på fremragende naturlandskaber. Her er imponerende bjergformationer og store vidder med mulighed for vandreture, sejlture eller en tur på snescooter om vinteren.

Nordseter

Vinter-Olympiaden blev afholdt i Lillehammer-området i 1994. Hvem husker ikke jubelscenerne, når de norske skistjerner fik medaljerne hængt om halsen og de flotte vinterbilleder fra et snedækket norsk landskab? Intet mindre end Verdens bedste langrendsområde

Norefjell

Der er ikke langt fra Oslo til de alpine bakker i olympisk klasse og turski-oplevelser på højfjeldet

Oppdal

Stort, vildt og venligt. Oppdal er et alpinområde for hele familien - og der er 60 km turskiløjper

Oslo

Norges hovedstad Oslo er en by, der rummer en lang og spændende historie. Byen blev grundlagt helt tilbage i 1050 og har siden da været vidne til forskellige magthaveres indtog i landet. I dag er byen en skøn blanding af nye og gamle bygninger og har en charmerende atmosfære. Skiferie i Oslo giver en unik mulighed for at kombinere storbyens charme og udbud med dejlige naturoplevelser. Tag sporvognen "Trikken" til "Nordmarka". Et af verdens største langrendsområder med over 1000 km løjper. Om aftenen er der frit valg på alle hylder, når det gælder restauranter, cafeer, barer eller måske en tur i teatret!

Rondablikk

Rondablikk - beskrivelse kommer snart.

Skeikampen

Skeikampen i Gausdal er et traditionsrigt skisportsted i et majestæteligt område. Det da også her, Dronning Margrethe står på ski hver vinter. Her finder du et dejligt børnevenligt alpinanlæg og 220 km velpræparerede langrndsløjper lige udenfor døren.

Sørlandet

Sørlandet ligger på Norges sydkyst, og er et område, der tiltrækker mange rejsende i sommerperioden. Området byder på smuk og fredfyldt natur, der er ideelt til vandreture og sejladser i solnedgangen.

Trysil

Trysil - Norges største sammenhængende skiområde - med oplevelser for alle.

Valdres

Valdres - beskrivelse kommer snart.

Vestlandet

Den norske vestkyst byder på fremragende naturlandskaber med fjorde, øer og fjelde. Her eminente muligheder for at tage på vandreture eller sejle en tur i en af de smukke fjorde.

Vrådal

Vrådal - beskrivelse kommer snart.

Østlandet

Østnorge er det område i landet, der byder på mest uberørt natur med dybe, mørke skove. Her kan man gå på jagt eller nyde naturen og ensomheden i det pragtfulde landskab.

Ål

Ål - beskrivelse kommer snart.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.