Sammenlign billige rejser fra mange selskaber

Rejser til Cuba

Flybilletter, hoteller, charter & pakkerejser, fly+hotel m.m.
 
Vælg op til 4 afrejselufthavne
Primær afrejselufthavn
Indtast din primære afrejselufthavn i feltet ovenfor, og vi finder de omkringliggende lufthavne.
Gem
Fra
Få priser fra flere afrejselufthavne i ét søgeresultat.
Klik på + for at vælge op til 4 afrejselufthavne.
Til
Afrejse
Hjemrejse
Rejsende
Voksne
   
Børn
   
Barnets alder 1
   
Barnets alder 2
   
Barnets alder 3
   
Barnets alder 4
   
Gem rejsende
»»Pakkerejser til Cuba
Cubanerne er et folk med rytme. Der bliver spillet jazz og salsa, danset meringue, son og chachacha i Havanas svedige barer, på åbne pladser på landet og i store ballrooms. På Bacardis fødeø blomstrer livsglæden til lyden af steeldrums og larmen fra store amerikanske biler fra 50erne og 60erne, der cruiser langs Havanas afskallede bygninger. Udenfor byerne er der palmer, det Caribiske Hav og kilometervis af hvide sandstrande, hvor det vedvarende tropeklima sikrer evigt behagelige temperaturer og et badevand, der aldrig når under 25 grader.
Bedøm rejsemål
4,6
(5 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Cuba

Farverige Cuba

Caribiske Cuba er en naturskøn ø med både smukke badestrande, skovklædte bjerge og gamle sukkerplantager. Her er et vibrerende byliv med spændende historiske seværdigheder, lækre restauranter og fantastiske salsa- og musikklubber. Tag på road trip i en gammel Cadillac og nyd livet på Cuba.

Om Cuba
Områder

Værd at opleve i Cuba

Havanna

Der er en forførende stemning i Havanna. Byen summer af folk, musik og dans og der bliver ofte danset i gaderne.

Gå i fodsporene på forfatteren Ernest Hemingway, som boede i Havanna fra 1939 til 1960. Besøg det lille museum på Hotel Ambos Mundosi, hvor Hemingway altid indlogerede sig på værelse 511. Lidt uden for Havanna ligger Museo Hemingway, et tidligere landsted, hvor forfatteren boede i en årrække. Stedet er klart et besøg værd for alle Hemingway-fans. Tilbage i Havanna er det tid for en lille pubcrawl. Besøg barerne ”La Bodeguita del Medio”, ”El Floridita” og ”Dos Hermanos”, hvor Hemingway nød sine mojitos og daiquiris.

Er du historisk interesseret, så er Revolutionsmuseet et must. Her bliver du klogere på revolutionen i 1959, som befriede cubanerne fra diktatoren Batista og på dem, der stod bag revolutionen bl.a. Che Guevara og Fidel Castro. Museet har til huse i det tidligere præsidentpalads. Læg mærke til skudhullerne ved indgangen fra revolutionens tid.

Trinidad

Trinidad er en meget farverig og charmerende by. Sammen med den nærliggende dal Valle de los Ingenios blev byen optaget på UNESCOS Verdensarvsliste i 1998 og ikke uden grund. Her er spanske kolonistilshuse i samtlige pastelfarver, smukke kirker og dejlige palmestrande i nærheden. Derfor er byen også blevet lidt af et turistmekka.

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba er Cubas anden største by. Her er mange flotte kirker, kolonistilsbygninger og spændende museer. Oplev byens særlige stemning, især under det årlige karneval i juli måned.

Viñales

Den grønne og frodige Viñales-dal er utrolig smuk. Her står kalkstensbjergene, de såkaldte Mogotes, lige lodret op af jorden. Det er ikke muligt at køre ind i området i bil, så du må enten gå eller ride til hest. I Viñales-dalen kan du komme helt tæt på kaffe- og tobaksbønder, som gerne viser produktionen frem og byder på forskellige lækkerier på gården. I nærheden kan du også besøge drypstenshulerne Cueva Santo Tomas og Cueva Indio med masser af flotte stalagmitter og stalaktitter.

Dykning

De bedste steder at dykke på Cuba er ved stranden Maria La Gorda på den yderste vestkyst, Caleta Buena i Svinebugten og ved øen Isla de Juventud. Du har mulighed for at se hajer, moræner, ørnerokker, barracudaer, skildpadder og masser af farverige koralfisk.

Cigarfabrikker

I mange byer ligger der cigarfabrikker. Ofte må du gerne komme på besøg i produktionen og se, hvordan en rigtig ”havanneser” bliver rullet.

Lær at danse salsa eller at tale spansk

Overalt på Cuba kan du tage timer i spansk, salsa eller cubansk musik. Det er en unik mulighed for at lære af og bidrage økonomisk til de lokale cubanere.

Casa Particulares

Casa Particulares er ikke et sted eller en seværdighed som sådan. Det er en måde at bo på. Overalt på Cuba lejer private mennesker værelser ud i deres huse. De må maksimalt leje to værelser ud, og de betaler en fast månedlig afgift til staten for at have sådan en licens. Ofte kan du tilkøbe morgen- og aftensmad hos din værtsfamilie og tit er det både billigere og bedre end det, der bliver serveret på restauranterne. Vær opmærksom på, at det ikke er alle familier der taler engelsk, men det er under alle omstændigheder en oplevelse for livet at blive privat indkvarteret hos en cubansk familie.

ENDNU MERE CUBA

Kridthvide strande, stemningsfyldte byer, smuk natur, autentisk kultur og gamle amerikaner biler. Cuba er fyldt med høj musik på hvert gadehjørne, hvor cigar ryges på bænkende, mens der spilles domino foran de charmerende bygninger. Livet leves på gaderne, hvor musikken og dansen smitter med livsglæde. Cuba er hjemsted for verdens bedste tobak, salsa og drinks.  Cuba er fattigt og nedsligt, men samtidig farverigt, storslået og blomstrende.

Mødet med Cubanerne gør rejsen til noget helt specielt. De er gæstfrie og smilende, og der er fantastisk stemning fra morgen til aften.
 
Du kan rejse Cuba på mange måder, alt fra busrejser, cykelrejser og køre-selv bilrejser. Landet er autentisk og charmerende, en oplevelse for enhver rejsende. Du kan bo på hoteller, men særligt er Casa particulares en stor oplevelse, hvor du lejer værelser, lejligheder hos de lokale og får en unik kulturel oplevelse.
 
Havanna
En dag i Havanna føles som at være midt i en film fra 50’erne. Byen summer af energi og romantik. Gamle amerikaner biler og arven fra kolonitiden er en tydelig del af gadebilledet, hvilket har fået Havana på UNESCO’s liste over verdensarv. Smalle gader skaber rammer for de gamle huse, tunge trædøre og svungne balkoner. Det er en oplevelse i sig selv at slentre rundt, indånde atmosfæren, mærke stemningen og nyde en drink på en af de mange hyggelige barer.
 
Du finder en række store seværdigheder i byen Habana Vieja. Besøg Plaza de la Catedral, byens ældste plads Plaza de Armas. I byen findes også mange spændende musser, heriblandt Cubas nationale kunst museum. Gå på opdagelse i forlystelsesgaden Celle Obispo, hvor du finder mange restaurenter, barer og spillesteder. Husk at smage på verdens bedste mojito, som har sin oprindelse fra Cuba og blev skabt som læskedrik for de tørstige arbejderer. Den lokale rom, limefrugt og mynten giver en eksklusiv smagsoplevelse og du finder ikke andre steder i verden, hvor mojito smager så godt.
 
Varadero
Afslapning i palmernes skygger på en af Caribiens bedste strande. I Varadero finder du en 22 km lang strand med hvidt blødt sand og turkisblå krystalklart vand. Helt perfekt til en afslappende ferie. Varadero er også kendt for store luksus hoteller langs strandkanten der tilbyder all-inklusive og fantastisk natteliv. Området byder også på smuk snorkling og dykning i det farvestrålende koralrev. Vil du opleve mere kultur har du mulighed for at tage på arrangerede dagture udenfor Varadero eller leje en bil og tage på opdagelse selv.
 
Vinales-dalen
Pukkelformede kalkstensbjerge, mangotræer, banan palmer og grønne tobaksmarker dominere landskabet i Vinales. I markerne vil du se okser trække plovende gennem den røde jord, og hårdarbejdende bønder i stråhatte arbejde fra tidlig morgen. Husk at tage forbi en af palmehytterne hvor de lokale bønder vil give dig et godt indtryk af den lange fremstillingsproces, af de grønne blade før de ender som de berømte cigaretter.
 
Trinidad
Trinidads er Cubas smukkeste by, hvor gaderne er fascinerende med farvestrålende bygninger. Byen er kendt for arkitektur i den traditionelle spanske Kolonistil. Hele området er i dag erklæret for at være verdenskulturarv og renoveret og beskyttet af UNESCO. Byen summer glæde og liv, hver aften kan du nyde mojito og ægte cubansk salsa i centrum af byen. Trinidad byder også på lækre natur udenfor byen, hvor du kan bruge en dag på Ancon stranden eller vandre i Escambray bjerge.
 
Las Brujas
Ønsker du at komme væk fra turiststrømmen og nyde Cubas bedst bevarede hemmelighed. Så skal du til Las Brujas, Cubas uspoleret paradis. Øen finder du blandt en øgruppe fyldt med laguner og unikke bugter. Her kan du slappe helt af, nyde den uspoleret natur og lade de mange rejseindtryk bundfælde sig.

Havana

Store forfaldne Havana er essensen af cubansk livsstil. Byen emmer af 50er nostalgi i sin totale mangel på modernisering, men Havana har rytme. Det er en kulturperle for de musikinteresserede, når de caribiske og afro-cubanske rytmer mødes med traditionel jazz og blues, så der danses i swingende Havana.

Trinidad

Trinidad har bevaret sit koloniale præg og står næsten urørt af de seneste århundreder med sine store huse og brede gader i næsten europæisk tilsnit. Med til charmen hører Cubas største kirke og en del gode museer.

Santiago de Cuba

Her på Fidel Castros fødeegn ligger en by, der har værdi både kulturelt og historisk. Gallerier, museer, kirker, teatre og barer er med til at gøre Cubas næststørste by til en interessant destination på turen rundt på øen.

Baracoa

Det østlige Cuba gennemstrømmes af landets største flod, der kun gør det naturskønne område mere interessant med dets vandfald og bjergslugter. Langs vandet vokser enorme mængder kokosnødpalmer, der trives her i Cubas mest regnfulde region.

Fakta

Lokalt navn: Republica de Cuba
Hovedstad: Havana
Areal: 110.860 km2
Primære sprog: Spansk
Største religion: Officielt er Gud ikke forenelig med den kommunistiske tanke, men man beregner, at mindst 40 procent af øens beboere er katolikker.

Der er også en del protestanter, jøder og Jehovas Vidner i landet, der også dyrker en del voodoo-lignende animistiske retninger.
Indbyggere: 11.142.000 (2000)
Styreform: Kommunistisk republik
Geografi: Cuba er den største ø i det Caribiske Hav med en kyststrækning på over 3.000 kilometer.
Nordpå findes hvide sandstrande omkranset af koralrev, mens det sydlige Cuba er præget af sump og marskområder.
Derudover består en stor del af landet af klippefyldte bjergområder med fyrre- og mahogniskov.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid
Cuba er dejlig året rundt.
De tropiske temperaturer ændrer sig ikke meget i løbet af året, men der er regntid fra maj til oktober.
Cuba ligger også i et område, der er offer for en del orkaner.
I gennemsnit rammer én orkan om året den caribiske ø.

Rejselitteratur
Køb dine guidebøger her

Pas og visum
Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt.
Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser.
En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge.
Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.
Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer
Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk.
Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler
Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det?
Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU.
Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken.
Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk.
Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Vi har lavet en pakkeliste med ting, der er vigtige at medbringe.
Et-to par bukser/nederdele Trøjer/skjorter Undertøj Strømper Godt fodtøj Badetøj, shorts og t-shirts (hvis der er varmt) Lille taske eller rygsæk til penge, solbriller og så videre Gyldigt Pas Eventuelt visum Forsikringspapirer Flybilletter Kreditkort Lidt lokal valuta Eventuelt Vaccinationsattest Toiletsager Solcreme Lille håndklæde Aspirin eller Paracetamol mod smerter og feber Diarrépiller Insektspray Plaster Kondomer Nål og tråd

Husk inden afrejse
Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.
Bekræft eventuelle flybilletter Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.
Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta
1 cubansk peso = 100 centavos.
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer
Der er internetadgang på de fleste store hoteller, derudover er der kun få steder, man kan få adgang til nettet.

Nødhjælp
Du kan ringe efter hjælp på Cuba på følgende numre: Politi (116) Brandvæsen (115)

Drikkepenge
En lille påskønnelse er forventet de fleste steder. Beregn 10 procent på restauranter og hoteller. Det er ikke nødvendigt at give drikkepenge til taxichauffører, men det er værdsat. Musikere og entertainere på barer lever tit kun af drikkepenge, så her er det godt at være lidt rundhåndet.

Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 06.00 på Cuba. Cuba har sommertid, men skifter ikke altid den samme dato som resten af verden.

Vægt og mål
Følgende måle- og vægtenheder bruges på Cuba: Vægt: kilo Temperatur: Celsius Afstande: meter Rumindhold: liter

Fotografering
Det er forbudt at tage billeder af militære installationer, af det lokale politi, af havne samt af jernbaner og lufthavne. Ved nogle monumenter og museer er der et gebyr for at fotografere.

Drikkevand
Vandet fra hanen må ikke bruges som drikkevand. Vandet kan være inficeret med lidt af hvert, og er i bedste fald heftigt kloret. Det er mest fornuftigt at koge vandet eller købe drikkevand.

Elektricitet
På Cuba benytter man følgende strømkilde: 110-230 V AC, 60 Hz.

Opførsel
Man hilser på hinanden ved at give hånd. Mænd bør ikke gå med shorts, medmindre man befinder sig i nærheden af en strand.

Åbningstider
Bankerne har åbent fra 8.30 til 12.00 og fra 13.30 til 15.00 (mandag-fredag) og fra 8.30 til 10.30 (lørdag). Butikkerne har åbent fra 9.00 til 19.00 (mandag-fredag).

Mad og drikke
Den over 3.000 kilometer lange kyststrækning garanterer alt godt fra havet, men ellers kan det cubanske køkken tilbyde et køkken, der er funderet på tunge råvarer som heftige kød- og bønneretter og omeletter med masser af ris. Den lokale rom er verdenskendt og udover klassikeren Cuba Libre (rom og cola), puttes det i velsmagende cocktails som mojitos og daiquiries.

Forhold for handicappede
På de helt store hoteller er der faciliteter for handicappede, men generelt er Cuba ikke et handicap-venligt sted.

Helligdage
Befrielsesdag, 1. januar Arbejdernes festdag, 1. maj Revolutionens årsdag, 25.-27. juli Uafhængighedskrigenes dag, 10. oktober

Overnatning / Hotel

Camping
Der er en del campingpladser rundt omkring på øen, hvoraf en del er udstyret med masser af faciliteter som tennisbaner, pool, biludlejning og cykeludlejning. Det er forbudt at campere på strande og marker.

Hoteller
De fleste hoteller på Cuba ligger i Havana og på Varadero Beach. Hotellerne er generelt i god stand med et rimeligt kvalitetsniveau. I turistsæsonen er det klogest at booke hoteller i forvejen eller senest før middag, da der er ellers kan være fyldt op.

Pension
Det er muligt at finde enkelte B&B på øen, men det er kun lovligt, hvis familien har en tilladelse fra myndighederne. Tilladelsen har form af et trekantet klistermærke, der er blåt i kanten og hvidt i midten, der vil hænge på døren.

Lokal transport

Fly
Det nationale luftfartsselskab er Cubana, Empresa Consolidada de Aviacíon, der flyver mellem de største byer. Det er vigtigt at booke i forvejen, fordi der er få pladser. Til gengæld er det ikke særligt dyrt.

Bus
Der er billige og pålidelige busser mellem de fleste byer i Cuba. Der kan dog være overfyldt i en del af dem, især i myldretiden.

Tog
To gange dagligt afgår der tog fra Havana til Santiago de Cuba. Der er også forbindelser fra Havana til alle de regionale hovedstæder. Det er en stressfri måde at se Cubas provinser folde sig ud på, selvom det ofte tager meget længere tid med tog end med bus eller bil. Det er klogest at indfinde sig på stationen mindst en halv time før afgang

Taxi
Taxier er generelt i dårlig stand, og de er ikke altid sådan lige at opdrive. Normalt er det bedst at bestille dem i forvejen fra hotellet. Der er også en del private taxier, hvor det er vigtigt at aftale prisen i forvejen, da de ikke har taxametre.

Billeje
Der er mange biludlejningsselskaber i området, det er en nem og ikke for dyr måde at komme rundt på det velfungerende vejnet.

Andre transportformer
Mange cubanere blaffer rundt, og det er pålagt alle statslige køretøjer at samle blaffere op, hvis der er plads i bilen.

Seværdigheder i Cuba

Forsvarsværkerne (Baracoa)
Mellem 1639 og 1742 blev tre fort opført til byens beskyttelse. El Castillo, der er det ældste af de tre, blev hårdt ramt af franskmændene i 1652. Nu er det ombygget til hotel. Fuerte la Punta fungerer nu som restaurant og det sidste, Fuerte Matachín, er omdannet til museum over byens historie.

Indianerudgravninger (Baracoa)
For de arkæologisk interesserede er der rig mulighed for at udforske de tidlige cubanske indianeres leveformer ved en af de 56 arkæologiske udgravninger, der ligger i området omkring Baracoa.

Byen Las Terazas (Cuba)
Dette er hovedbyen ved det biosfære-reservat, der dækker 260 km2 af det østlige Sierra del Rosario. I byen ligger blandt andet en økologisk forskningsstation og et museum, og der er gode ruter at gå på i reservatet og i de omgivende kaffeplantager.

Cigarfabrikken Partagas (Cuba)
For alle dem, der er taget til Havana for tobakkens skyld, er her en meget interessant fabrik. Beliggende i det gamle Havana er Partagas, hvor 4 forskellige cigarmærker produceres. Der er guidede ture et par gange om dagen og en shop, der kan få selv den bedste kenders cigaræske til at se sølle ud.

Havanas historiske museum (Cuba)
Den forhenværende præsidentresidens ligger i La Habana Vieja på den venstre side af Plaza de Armas, hvor Christoffer Columbus formodede jordiske rester lå, før de blev flyttet til katedralen. Her er nu det historiske museum for Havana, Museo de la Ciudad, som giver et godt indblik i byens udvikling.

Hulesystemet Cuevas de Bellamar (Cuba)
ette tre kilometer lange hulesystem øst for Havana byder på underjordiske kilder i sælsomme omgivelser, hvor stalagmitter og stalaktitter arbejder på at mødes.

Indianerbyen Guama (Cuba)
I Matanzas-provinsen ligger denne rekonstruerede indianske by, der er bygget på en mængde øer, som er kædet sammen af en række træbroer. I byen findes en række skulpturer, der hædrer den oprindelige cubanske befolkning. Skulpturerne forestiller befolkningen i færd med at udføre datidens daglige gøremål.

Sørøverøen Isla de la Juventud (Cuba)
Den berømte pirat Henry Morgan gemte sig for sine forfølgere sammen med andet sørøverpak på denne ø, der før gik under navnet Papegøje-øen. Det er den største af 350 småøer, der danner Archipiélago de los Canarreos, og øen fungerede som inspiration for Robert Louis Stevenson, da han skrev bogen om Skatteøen. På koraløerne lidt borte bor havskildpadder, pelikaner og leguaner, og der er formidable muligheder for at dykke der.

Teatret i Matanzas (Cuba)
I provinsbyen Mantanzas ligger et teater i neo-klassicistisk stil, hvor 775 tilskuere kan overvære skuespil, ballet eller opera fra højtliggende balkoner. Hvis der er brug for det, kan Teatro Sautos gulv hæves, så rummet forvandles til en balsal.

By seværdigheder

Rejsetilbud
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK