Rejser til Cuba

Rejser til Cuba

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Cubanerne er et folk med rytme. Der bliver spillet jazz og salsa, danset meringue, son og chachacha i Havanas svedige barer, på åbne pladser på landet og i store ballrooms. På Bacardis fødeø blomstrer livsglæden til lyden af steeldrums og larmen fra store amerikanske biler fra 50erne og 60erne, der cruiser langs Havanas afskallede bygninger. Udenfor byerne er der palmer, det Caribiske Hav og kilometervis af hvide sandstrande, hvor det vedvarende tropeklima sikrer evigt behagelige temperaturer og et badevand, der aldrig når under 25 grader.
Bedøm rejsemål
4,3
(114 bedømmelser)
Herunder finder du temarejser til andre lande end Cuba - Brug søgeboksen øverst for at søge efter rejser.

Udvalgte temarejser fra Cuba

Sortér rejser til Cuba efter tema

Farverige Cuba

Caribiske Cuba er en naturskøn ø med både smukke badestrande, skovklædte bjerge og gamle sukkerplantager. Her er et vibrerende byliv med spændende historiske seværdigheder, lækre restauranter og fantastiske salsa- og musikklubber. Tag på road trip i en gammel Cadillac og nyd livet på Cuba.

Om Cuba
Områder

Værd at opleve i Cuba

Havanna

Der er en forførende stemning i Havanna. Byen summer af folk, musik og dans og der bliver ofte danset i gaderne.

Gå i fodsporene på forfatteren Ernest Hemingway, som boede i Havanna fra 1939 til 1960. Besøg det lille museum på Hotel Ambos Mundosi, hvor Hemingway altid indlogerede sig på værelse 511. Lidt uden for Havanna ligger Museo Hemingway, et tidligere landsted, hvor forfatteren boede i en årrække. Stedet er klart et besøg værd for alle Hemingway-fans. Tilbage i Havanna er det tid for en lille pubcrawl. Besøg barerne ”La Bodeguita del Medio”, ”El Floridita” og ”Dos Hermanos”, hvor Hemingway nød sine mojitos og daiquiris.

Er du historisk interesseret, så er Revolutionsmuseet et must. Her bliver du klogere på revolutionen i 1959, som befriede cubanerne fra diktatoren Batista og på dem, der stod bag revolutionen bl.a. Che Guevara og Fidel Castro. Museet har til huse i det tidligere præsidentpalads. Læg mærke til skudhullerne ved indgangen fra revolutionens tid.

Trinidad

Trinidad er en meget farverig og charmerende by. Sammen med den nærliggende dal Valle de los Ingenios blev byen optaget på UNESCOS Verdensarvsliste i 1998 og ikke uden grund. Her er spanske kolonistilshuse i samtlige pastelfarver, smukke kirker og dejlige palmestrande i nærheden. Derfor er byen også blevet lidt af et turistmekka.

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba er Cubas anden største by. Her er mange flotte kirker, kolonistilsbygninger og spændende museer. Oplev byens særlige stemning, især under det årlige karneval i juli måned.

Viñales

Den grønne og frodige Viñales-dal er utrolig smuk. Her står kalkstensbjergene, de såkaldte Mogotes, lige lodret op af jorden. Det er ikke muligt at køre ind i området i bil, så du må enten gå eller ride til hest. I Viñales-dalen kan du komme helt tæt på kaffe- og tobaksbønder, som gerne viser produktionen frem og byder på forskellige lækkerier på gården. I nærheden kan du også besøge drypstenshulerne Cueva Santo Tomas og Cueva Indio med masser af flotte stalagmitter og stalaktitter.

Dykning

De bedste steder at dykke på Cuba er ved stranden Maria La Gorda på den yderste vestkyst, Caleta Buena i Svinebugten og ved øen Isla de Juventud. Du har mulighed for at se hajer, moræner, ørnerokker, barracudaer, skildpadder og masser af farverige koralfisk.

Cigarfabrikker

I mange byer ligger der cigarfabrikker. Ofte må du gerne komme på besøg i produktionen og se, hvordan en rigtig ”havanneser” bliver rullet.

Lær at danse salsa eller at tale spansk

Overalt på Cuba kan du tage timer i spansk, salsa eller cubansk musik. Det er en unik mulighed for at lære af og bidrage økonomisk til de lokale cubanere.

Casa Particulares

Casa Particulares er ikke et sted eller en seværdighed som sådan. Det er en måde at bo på. Overalt på Cuba lejer private mennesker værelser ud i deres huse. De må maksimalt leje to værelser ud, og de betaler en fast månedlig afgift til staten for at have sådan en licens. Ofte kan du tilkøbe morgen- og aftensmad hos din værtsfamilie og tit er det både billigere og bedre end det, der bliver serveret på restauranterne. Vær opmærksom på, at det ikke er alle familier der taler engelsk, men det er under alle omstændigheder en oplevelse for livet at blive privat indkvarteret hos en cubansk familie.

ENDNU MERE CUBA

Kridthvide strande, stemningsfyldte byer, smuk natur, autentisk kultur og gamle amerikaner biler. Cuba er fyldt med høj musik på hvert gadehjørne, hvor cigar ryges på bænkende, mens der spilles domino foran de charmerende bygninger. Livet leves på gaderne, hvor musikken og dansen smitter med livsglæde. Cuba er hjemsted for verdens bedste tobak, salsa og drinks.  Cuba er fattigt og nedsligt, men samtidig farverigt, storslået og blomstrende.

Mødet med Cubanerne gør rejsen til noget helt specielt. De er gæstfrie og smilende, og der er fantastisk stemning fra morgen til aften.
 
Du kan rejse Cuba på mange måder, alt fra busrejser, cykelrejser og køre-selv bilrejser. Landet er autentisk og charmerende, en oplevelse for enhver rejsende. Du kan bo på hoteller, men særligt er Casa particulares en stor oplevelse, hvor du lejer værelser, lejligheder hos de lokale og får en unik kulturel oplevelse.
 
Havanna
En dag i Havanna føles som at være midt i en film fra 50’erne. Byen summer af energi og romantik. Gamle amerikaner biler og arven fra kolonitiden er en tydelig del af gadebilledet, hvilket har fået Havana på UNESCO’s liste over verdensarv. Smalle gader skaber rammer for de gamle huse, tunge trædøre og svungne balkoner. Det er en oplevelse i sig selv at slentre rundt, indånde atmosfæren, mærke stemningen og nyde en drink på en af de mange hyggelige barer.
 
Du finder en række store seværdigheder i byen Habana Vieja. Besøg Plaza de la Catedral, byens ældste plads Plaza de Armas. I byen findes også mange spændende musser, heriblandt Cubas nationale kunst museum. Gå på opdagelse i forlystelsesgaden Celle Obispo, hvor du finder mange restaurenter, barer og spillesteder. Husk at smage på verdens bedste mojito, som har sin oprindelse fra Cuba og blev skabt som læskedrik for de tørstige arbejderer. Den lokale rom, limefrugt og mynten giver en eksklusiv smagsoplevelse og du finder ikke andre steder i verden, hvor mojito smager så godt.
 
Varadero
Afslapning i palmernes skygger på en af Caribiens bedste strande. I Varadero finder du en 22 km lang strand med hvidt blødt sand og turkisblå krystalklart vand. Helt perfekt til en afslappende ferie. Varadero er også kendt for store luksus hoteller langs strandkanten der tilbyder all-inklusive og fantastisk natteliv. Området byder også på smuk snorkling og dykning i det farvestrålende koralrev. Vil du opleve mere kultur har du mulighed for at tage på arrangerede dagture udenfor Varadero eller leje en bil og tage på opdagelse selv.
 
Vinales-dalen
Pukkelformede kalkstensbjerge, mangotræer, banan palmer og grønne tobaksmarker dominere landskabet i Vinales. I markerne vil du se okser trække plovende gennem den røde jord, og hårdarbejdende bønder i stråhatte arbejde fra tidlig morgen. Husk at tage forbi en af palmehytterne hvor de lokale bønder vil give dig et godt indtryk af den lange fremstillingsproces, af de grønne blade før de ender som de berømte cigaretter.
 
Trinidad
Trinidads er Cubas smukkeste by, hvor gaderne er fascinerende med farvestrålende bygninger. Byen er kendt for arkitektur i den traditionelle spanske Kolonistil. Hele området er i dag erklæret for at være verdenskulturarv og renoveret og beskyttet af UNESCO. Byen summer glæde og liv, hver aften kan du nyde mojito og ægte cubansk salsa i centrum af byen. Trinidad byder også på lækre natur udenfor byen, hvor du kan bruge en dag på Ancon stranden eller vandre i Escambray bjerge.
 
Las Brujas
Ønsker du at komme væk fra turiststrømmen og nyde Cubas bedst bevarede hemmelighed. Så skal du til Las Brujas, Cubas uspoleret paradis. Øen finder du blandt en øgruppe fyldt med laguner og unikke bugter. Her kan du slappe helt af, nyde den uspoleret natur og lade de mange rejseindtryk bundfælde sig.

Baracoa

Det østlige Cuba gennemstrømmes af landets største flod, der kun gør det naturskønne område mere interessant med dets vandfald og bjergslugter. Langs vandet vokser enorme mængder kokosnødpalmer, der trives her i Cubas mest regnfulde region.

Havana

Store forfaldne Havana er essensen af cubansk livsstil. Byen emmer af 50er nostalgi i sin totale mangel på modernisering, men Havana har rytme. Det er en kulturperle for de musikinteresserede, når de caribiske og afro-cubanske rytmer mødes med traditionel jazz og blues, så der danses i swingende Havana.

Santiago de Cuba

Her på Fidel Castros fødeegn ligger en by, der har værdi både kulturelt og historisk. Gallerier, museer, kirker, teatre og barer er med til at gøre Cubas næststørste by til en interessant destination på turen rundt på øen.

Trinidad

Trinidad har bevaret sit koloniale præg og står næsten urørt af de seneste århundreder med sine store huse og brede gader i næsten europæisk tilsnit. Med til charmen hører Cubas største kirke og en del gode museer.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.