Rejseguide til Den egyptiske middelhavskyst

Fakta

Top

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Egyptens nordkyst og Alexandria kan besøges året rundt. Alexandria er er stor by, og der kan blive kvælende hedt i sommermånederne. Strandene er pragtfulde året rundt, men især forår og efterår er behagelige rejsetidspunkter.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 13.00 ved Middelhavskysten.

Kultur og underholdning

Katakomber, grave og museer er der masser af i Alexandria. Men vil man slå sport og kulturaktiviteter sammen, skal man prøve at dykke i havet ud for Alexandria. Seks til otte meter nede står man pludselig ansigt til ansigt med sfinkser og kolossale statuer fra det gamle Egypten. Ellers er de pragtfulde strande ved nordkysten også i sig selv god underholdning.

Overnatning / Hotel

Top
Der er masser af hoteller langs nordkysten og i Alexandria. Ved kysten er der dog flest fire- og femstjernede. I Alexandria kan man finde hoteller i alle prisklasser lige fra ydmyge hostels til fem-stjernede hoteller. Bestil hotel i Den egyptiske middelhavskyst her

Lokal transport

Top

Taxi

Taxier er nemme at få både i Alexandria og langs nordkysten. Taxierne er billige, men det er altid bedst at aftale en pris med chaufføren inden turen.

Alternativ transport

I Alexandria er der er udbygget lokalt busnet, og der går også mange busser langs hele nordkysten. Der kører også tog fra Alexandria til de større byer. I Alexandria kan man også praje en klassisk hestevogn til at fragte sig rundt i byen.

Specielle forhold

Top
Alexandria er ikke så overrendt med turister som for eksempel Hurghada i Sinai. Mange egyptere holder ferie i området, så man kan ofte opleve en mere autentisk egyptisk stemning end ved Det Røde Hav.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.