Presse

PRESSEMEDDELELSE - 8 Sep 2011

Ti oversøiske rejser for 46.110 kronerSkulle man være i den lykkelige situation at være i besiddelse af 50.000 kroner, som man ikke kan finde anvendelse for, vil det række til køb af ti flybilletter fra København til populære interkontinentale destinationer. Lige nu får man 12 procent mere for pengene end på samme tidspunkt sidste år, viser den seneste opgørelse fra Dansk Flyprisindex.

Inden længe kan det meget vel blive dyrere at flyve fra Københavns Lufthavn, hvis et forslag om indførelse af en passagerafgift på 75 kroner per passager vinder gehør hos et flertal i folketinget.

Men der skal nok mere til end 75 kroner for at afholde rejsende fra at vælge en flyrejse til en oversøisk destination. Passagerafgiften vil nemlig kun repræsentere en stigning på lidt mere end 1,5 procent i forhold til de laveste gennemsnitspriser fra Københavns Lufthavn til ti udvalgte interkontinentale destinationer.

Det viser seneste udgave af Dansk Flyprisindex, der udgives af rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk. Igennem mere end to år har Travelmarket.dk hver fjerde uge tjekket priserne på flybilletter fra København til en række populære interkontinentale storbyer. I afrejseuge 40 i 2010 kostede flybilletterne til de 10 destinationer i indekset tilsammen 52.350 kroner, mens de i samme afrejseuge i 2011 lige nu kan købes for blot 46.110 kroner. Det svarer til et prisfald på næsten 12 procent.

Det er især rejser til destinationer som Bangkok, Johannesburg, Sydney og Tokyo, der viser en prismæssigt nedadgående tendens. Det skyldes især den stigende konkurrence fra mellemøstlige selskaber som Emirates og Qatar Airways, der med udgangspunkt i daglige flyvninger fra København til de respektive trafikknudepunkter i Dubai og Doha, tiltrækker et stigende antal danske rejsende.

"Emirates har sat sig på markedet til Australien og Sydafrika, men Qatar Airways i stigende omfang konkurrerer med Thai Airways på de populære flyrejser til Thailands hovedstad Bangkok," konstaterer administrerende direktør Ole Stouby fra rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk.

De ti interkontinentale destinationer, der indgår i Dansk Flyprisindex er Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo. Billigste destination er lige nu Dubai til 2.753 kroner, mens der skal spenderes 6.942 kroner for en returbillet til Sydney, der er dyreste destination i indekset.

Download Flyprisindex nr. 29 for rejseuge 40, 2011

Følg flyprisernes udvikling i det interaktive diagram på Dansk Flyprisindex egen side

Kontakt: Adm. direktør Ole Stouby
E-mail: os@travelmarket.com
Telefon: 76 43 30 54 / 40 81 72 47

Dansk FlyprisindexTM udgives af rejsesøgemaskinen travelmarket.dk baseret på en oversigt over de billigste returflybilletter til de ti mest populære europæiske og interkontinentale destinationer. Dansk FlyprisindexTM publiceres hver måned.

Travelmarket er en neutral og uafhængig rejsesøgemaskine for rejser på internettet. Hundredtusindvis af besøgende benytter hver måned rejsesøgemaskinen for at få en hurtig og effektiv oversigt over de billigste flybilletter, udlejningsbiler, hoteller samt charter- og rejsetilbud fra danske rejsearrangører.

Kontakt

Pressemeddelelser

Få alle vores pressemeddelelser på e-mail.
Find billige rejser til hele verden
Rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK