Presse

PRESSEMEDDELELSE - 8 Nov 2011

Tæt på en million danske rejsende til Spanien

Vintersæsonens helt store rejsehit bliver atter Spanien. Ikke færre end syv spanske destinationer er blandt de mest populære rutefly-destinationer blandt samtlige søgninger foretaget i tredje kvartal hos rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk. Med 972.000 danske rejsende til Spanien i 2010 kan man snart runde millionen.

Når dagene bliver mørkere, og vinteren gør klar til at gøre sit indtog i Danmark, søger danskerne ligesom trækfuglene mod syd for ophold af kortere eller længere varighed.

Et af de foretrukne steder er Spanien, hvor klimaet og lyset gør vinteren mere behagelig. I den catalanske hovedstad Barcelona sniger dagstemperaturen sig let over de 20 grader på denne årstid. Og det behagelige klima kombineret med shopping, tapas og andre spanske specialiteter, gør såvel Barcelona som hele Spanien attraktivt for os danskere.

I 2010 blev Spanien besøgt af 973.000 danskere ifølge de officielle tal fra Frontur, så det magiske tal på en million besøgende er indenfor rækkevidde.

Det er nemlig ikke kun de danske charterarrangører, der har opdaget, at der er en stigende interesse for rejser til Spanien. Antallet af ruteflyselskaber, der tilbyder rejser til Spanien bliver konstant udvidet.

Således tilbyder SAS, Norwegian, Spanair, Cimber Sterling, Iberia og Air Berlin i dag direkte flyruter fra Københavns Lufthavn til spanske destinationer. Fra lufthavnene i Billund og Aarhus er det Ryanair, der er i front med spanske destinationer, mens Aalborg Lufthavn indtil videre har ruter med Cimber Sterling og Norwegian. Og fra foråret 2012 tager det spanske lavprisflyselskab Vueling også hul på det danske marked gennem etablering af ruter fra Barcelona til København og Aalborg. Det spanske flyselskab har endda tyvstartet ved at supplere Iberia på selskabets flyvninger mellem Madrid og København i vinterhalvåret.

Hos rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk kan man direkte aflæse danskernes interesse for Spanien. Hele syv spanske destinationer ligger på TOP30-listen over de mest søgte ruteflydestinationer i årets tredje kvartal fra juli til september måned. Mange af disse søgninger har afrejse i årets fjerde kvartal, når efteråret og vinteren har sat ind.

Málaga er året rundt blandt de allermest søgte destinationer og lige nu er den spanske by på solkysten den tredje mest søgte destination hos Travelmarket.dk. Herefter følger Barcelona, Palma de Mallorca, Las Palmas og Madrid, mens Tenerife og Alicante er at finde længere nede på listen.

"Konkurrencen på flyrejserne til de spanske destinationer er ganske intensiv, hvilket er med til at fastholde et lavt prisniveau. Når det spanske lavprisflyselskab Vueling fra det kommende forår etablerer sig på det danske marked med lavprisflyrejser, vil prisniveauet blive endnu mere attraktivt," vurderer administrerende direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk.

Kontakt: Adm. direktør Ole Stouby
E-mail: os@travelmarket.com
Telefon: 76 43 30 54 / 40 81 72 47

Travelmarket.dk er Danmarks største neutrale markedsplads for rejser på internettet. Op imod 400.000 besøgende benytter hver måned portalen som uafhængig rejsesøgemaskine til at finde et hurtigt overblik over flybilletter, billeje, hoteller samt charter- og temarejser.

Kontakt

Pressemeddelelser

Få alle vores pressemeddelelser på e-mail.
Find billige rejser til hele verden
Rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK