Presse

PRESSEMEDDELELSE - 25 Jan 2012

Der sættes i disse dage ny historisk bundrekord for interkontinentale flybilletpriser. Den hidtidige rekord var fra uge 36 i kriseåret 2009, hvor gennemsnittet af de laveste billetpriser til 10 oversøiske destinationer var 4.246 kr. Men nu er niveauet endnu lavere, og det er muligt at komme til Kinas hovedstad Beijing for under 3.000 kr.

Download Dansk Flyprisindex nr. 34, rejseuge 8 - 2012 (PDF)

Rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk tager hver 4. uge et pristjek på billetpriserne med rutefly til de 10 mest populære europæiske og interkontinentale destinationer. Dette pristjek opdateres i Dansk Flyprisindex, hvor udviklingen i billetpriserne således er dokumenteret over en længere periode og med ensartede vilkår for sammenligning. 

Følg prisudviklingen på flybilletter i den interaktive graf på Dansk Flyprisindeks egen side.

Det seneste pristjek, der netop er foretaget med udgangspunkt i afrejseuge 8/2012 (20. - 26. februar 2012) afslører, at billetpriserne til de oversøiske destinationer sætter ny bundrekord.

Rekorden er tilbage fra uge 36/2009, hvor gennemsnittet af de laveste flybilletpriser fra Københavns Lufthavn til 10 interkontinentale destinationer i Dansk Flyprisindex var på blot 4.246 kr. I uge 8/2012 er gennemsnittet faldet til 4.199 kr.

Kina til under 3.000 kr.
En af de destinationer, der rammer bundniveauet er Kinas hovedstad Beijing. Lige nu tilbyder såvel Finnair som SWISS returbilletter for under 3.000 kr. Så billigt har det aldrig tidligere været at rejse til Kina.

Finnairs officielle pris i markedet for den billigste returbillet fra København til Beijing er lige på 2.994 kr. inklusive skatter og afgifter. Det er dog muligt gennem flere online-rejsebureauer at erhverve billetterne omkring 50 kr. billigere.

Brændstoftillæg, forsikringer, skatter og afgifter udgør samlet 2.294 kr. af den samlede billetpris. Der er således blot 700 kr. tilbage til Finnair til at flyve frem og tilbage fra København via Helsinki til Beijing.

"De lave billetpriser vidner om et marked, der er utroligt presset, men vi har nok nået det absolut laveste niveau her midt i lavsæsonen. Forventningen er, at der frem til sommeren stadig vil være mange attraktive billetpriser, men i løbet af efteråret vil flyselskaberne have fået justeret udbuddet, således at billetpriserne vil blive stabiliseret," vurderer administrerende direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk.

I Dansk Flyprisindex indgår følgende 10 interkontinentale destinationer: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesborg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo.

Kontakt: Adm. direktør Ole Stouby
E-mail: os@travelmarket.com
Telefon: 76 43 30 54 / 40 81 72 47

Kontakt

Pressemeddelelser

Få alle vores pressemeddelelser på e-mail.
Find billige rejser til hele verden
Rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK