Presse

PRESSEMEDDELELSE - 14 Jul 2022

Flybilletter tilbage i rekordlavt niveau

Der er godt nyt til de danskere, som vil på storbyferie i Europa i august. Efter en højsæson med rekordhøje flypriser i juli, falder flypriserne igen i august til et rekordlavt niveau. Til gengæld er der dårligt nyt, til de som skal rejse langt, for priserne på interkontinentale flybilletter er højere end nogensinde.

Det viser et pristjek fra Dansk Flyprisindex, som udgives af prissammenligningssiden travelmarket.dk. Pristjekket er foretaget med afrejse i uge 32.

Rekordlave flypriser fra Billund Lufthavn
Gennemsnitsprisen på flybilletter fra Billund til ti europæiske storbyer i uge 32 er nede i kr. 528. Gennemsnitsprisen i uge 32 er aldrig målt lavere i de 12 år, som Dansk Flyprisindex har tjekket flypriserne. Gennemsnitsprisen fra Billund er 38% lavere end 2019, som var den hidtil billigste måling.

Blandt de rekordbillige flybilletter fra Billund i uge 32 er følgende (alle direkte, t/r og inklusive skatter og afgifter):
Prag kr. 102
Wien kr. 134
Rom kr. 350
Oslo kr. 381
Paris kr. 457

Flybilletter fra København tilbage på det rekordlave 2019 niveau
Også flybilletter fra København ligger i et meget lavt niveau. Gennemsnitsprisen på flybilletter fra København til ti europæiske storbyer i uge 32 er nede i kr. 711. Kun under corona i uge 32 i 2020 og i uge 32 i 2021 var gennemsnitsprisen lavere. Gennemsnitsprisen fra København er 9% lavere end 2019, som dengang var den laveste måling nogensinde.

Blandt de billige flybilletter fra København i uge 32 er følgende fly (alle direkte, t/r og inklusive skatter og afgifter):
Stockholm kr. 212
Prag kr. 344
Oslo kr. 564
Berlin kr. 599 Graf med gennemsnitspriser Europa Priserne er fundet på prissammenligningssiden travelmarket.dk den 12. juli 2022.

"Flybilletter til europæiske storbyer er igen rekordlave i august, og det er tankevækkende, når man tager de stigende brændstofpriser og inflationen i betragtning.. Men der er mange fly i luften, og konkurrencen mellem flyselskaberne er meget hård udenfor den absolutte højsæson, som vi også så i juni måned, hvor efterspørgslen ikke er så stor. Det presser priserne på flybilletter ned" - vurderer adm. direktør Ole Stouby fra prissammenligningssiden travelmarket.dk

Flypriser på interkontinentale rejser er de dyreste nogensinde Mens de som vil på storbyferie i Europa kan glæde sig over de billige flyrejser, så må de der skal rejse længere væk til lommerne, da der ses en kraftig stigning i flypriserne til de fleste interkontinentale destinationer. Uanset om du vil rejse fra København eller Billund, så er gennemsnitsprisen på mere end kr. 7.000 for de interkontinentale flybilletter. Det er en stigning på mere 60% i forhold til 2019.

Blandt de rekorddyre flybilletter i uge 32 er følgende (alle t/r og inklusive skatter og afgifter):
København - New York kr. 3.160 (kr. 2.763 i 2019)
København - Tokyo kr. 10.883 (kr. 4.772 i 2019)
Billund - Bangkok kr. 8.354 (kr. 3.468 i 2019)
Billund - Los Angeles kr. 5.979 (kr. 3.991 i 2019)
Graf med gennemsnitspriser Interkontinentalt Priserne er fundet på prissammenligningssiden travelmarket.dk den 12. juli 2022.
"Flybilletter til storbyer som New York, Bangkok, Los Angeles og Tokyo er steget voldsomt i august, og jeg forventer at de høje priser fortsætter året ud. Der er ikke nær så meget kapacitet i markedet som tidligere, men omvendt er der stor efterspørgsel og derfor stiger flypriserne. Jeg forventer dog, at flypriserne i 2023 kommer tilbage i et meget lavere niveau, da markedet her er normaliseret" - udtaler Ole Stouby.

Om Dansk Flyprisindex
Dansk Flyprisindex udgives hver fjerde uge af prissammenligningssiden Travelmarket.dk, og er baseret på en oversigt over de billigste flybilletter t/r til de ti mest populære europæiske og oversøiske destinationer.

Følgende destinationer indgår i Dansk Flyprisindex:

Europa: Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm, Wien.

Interkontinentalt: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokyo.

Flypriser til Beijing og Sydney er midlertidigt sorteret fra, da de stadig er stærkt påvirket af coronakrisen. Næsten ingen flyvninger til Beijing og unormalt høje priser på Sydney.

Se alle priserne i Dansk Flyprisindex - Klik her
Se interaktiv graf med flypriserne udvikling - Klik her

Kontakt

Pressemeddelelser

Hvis du ønsker at modtage pressemeddelelser fra os, så skriv en e-mail til info@travelmarket.com.

Så sætter vi dig på listen.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.