En solbeskinnet kystpromenade med palmetræer, bænke, og en udsigt til fortøjede både og byen i baggrunden.

Rejser til Albanien

Albanien har sol, strande, historie, en venlig befolkning og gastronomi på højt niveau.

Billige rejser til Albanien

Fra København

Fra Billund

Fra Aalborg

Udvalgte rejsetilbud til Albanien

  • Udvalgte tilbud

  • København

  • Billund

  • Aalborg

  • Hamborg

Brilant
Brilant Dobbeltværelse
Sarandë 26. aug fra Billund 7 nætter
2.591,- Vælg
Brilant
Brilant Dobbeltværelse
Sarandë 26. aug fra København 7 nætter
2.689,- Vælg
My Home Guest House
My Home Guest House Classic-værelse (udsigt til gårdhave/baggård)
Durres 15. jul fra Hamborg 7 nætter
3.065,- Vælg
My Home Guest House
My Home Guest House Dobbeltværelse
Durres 5. jul fra København 7 nætter
3.139,- Vælg
My Home Guest House
My Home Guest House Dobbeltværelse (udsigt til gårdhave/baggård)
Durres 14. sep fra Billund 7 nætter
3.299,- Vælg
My Home Guest House
My Home Guest House Classic-værelse (udsigt til gårdhave/baggård)
Durres 16. jul fra Aalborg 7 nætter
11.138,- Vælg
Bedøm rejsemål (99 bedømmelser)
4.5

Charterrejser til Albanien – find dine rejser på Travelmarket

Med uhørt lave priser, et bredt udvalg af muligheder og en charterturisme, der stadig er forholdsvist ny, er Albanien et oplagt feriemål for alle, der har lyst til at få kendskab til et land, som mange har fordomme om, og kun de færreste har besøgt. Albanien har sol, strande, historie, en venlig befolkning og gastronomi på højt niveau.
Hvis du finder en af de billige charterrejser til Albanien, vil din ferie i Albanien sikkert blive den første af mange.

Albaniens kyst
Albaniens kyststrækning indbefatter to have: i nord Adriaterhavet fra Velipoja til Vlora, mod syd Det Ioniske Hav fra Vlora til Saranda i syd. Adriaterhavskysten byder på lange familievenlige sandstrande med lav vanddybde. Baglandets pinjeskove og mange laguner rummer gode muligheder for økoturisme og fuglekiggeri. En af de mest populære strande ved Adriaterhavskysten er Lalzi bugten.
Den Ioniske kyst er mere dramatisk med forrevne klipper, der styrter stejlt mod stranden. Her er strandene mindre, smallere og mere stenede, og vandet er dybt helt inde ved bredden. Specielt ved øen Sazan og Dhermi strand er her gode dykkermuligheder med en rigdom af flora, fauna, skibsvrag, koralrev og arkæologiske genstande. De vigtigste strande på den Ioniske kyst er Dhermi, Himara, Saranda og Ksamil.

Saranda ligger en halv times sejltur fra Korfu og har en dejlig sand- og stenstrand med krystalklart vand. På grund af landets varierede klima er det vigtigt, at du har styr på, hvilket ferieområde du foretrækker, inden du begynder at søge efter charterrejser til Albanien.

Albaniens indre
Albanien er tæt pakket med natur- og kulturoplevelser.
Hovedstaden Tirana er et charmerende kaos med huse malet i mange farver.

Museumsbyen Berat (Byen med de 1000 vinduer) har karakteristiske hvidkalkede ottomanske palæer, og Gjirokastra (Byen af Sten) er udviklingscenter for turisme med fokus på kulturarv. I Gjirokastra kan du overnatte i et byens mange huse af ottomansk oprindelse.

Durres er Albaniens vigtigste havneby, både fra et økonomisk og et kulturelt synspunkt. Og året rundt kan du opleve utallige festivaler og kulturelle begivenheder. I den sammenhæng spiller byens amfiteater, der blev bygget af romerne i 2. århundrede, en vigtig rolle.

Uden om byerne ligger landskaberne. I den nordøstlige del af landet, ved grænserne til Montenegro og Kosovo, hæver Tropoja bjergene sig over det omgivende land som klippeøer i et grønt hav. Gå på opdagelse i områdets nationalparker. Stig til vejrs på en af de spektakulære bjergtoppe, og indånd den rene luft. Eller søg dybt ind i skoven til Sylbica Doberdol, og sæt dig ved et vandfald for at se, hvordan den fine dis lægger sig til rette på de store træer. De store bjergformationer står hver for sig, så deres skulpturelle former kan beundres fra alle vinkler. Adskilt af floder og dale og forbundet af betagende bjergpas.

Mad og mennesker
Albanien er et paradis for gourmeter. Det albanske køkken er en kombination af italiensk, græsk, tyrkisk – og albansk. Gå ombord i de lokale egnsretter: fisk og skaldyr, grillet lam, saftigt grønt og honningsødt. Hertil fremragende vine. Dyp det friske brød i vild honning, olivenolie og ‘kratstøv’, en god blanding af urter og krydderier.

Albanerne er et venligt og gæstfrit folkefærd, der sætter en ære i, at deres gæster befinder sig godt og får det størst mulige udbytte af deres besøg. De er efterkommere af illyrerne, de første mennesker der slog sig ned i Middelhavsregionen. Om dem sagde Mother Theresa: “Illyriens land er himlen på jorden, velsignet med alt inklusive illyrerne – det vil sige frie mennesker.”
Besøg albanerne – og få del i Europas bedst bevarede hemmelighed.

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Albanien

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Albanien?

Du kan rejse til Albanien fra Billund og København (Kastrup)

Er det sikkert at rejse til Albanien?

Normalt er det meget sikkert at rejse til langt de fleste lande i verden.

Men er du usikker på, om det er sikkert at rejse til Albanien, så er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hos Udenrigsministeriet finder du rejsevejledninger til langt de fleste lande i verden. Hvis Udenrigsministeriet ikke selv har en guide, så linker de til andre landes vejledninger.

Klik her for at finde Udenrigsministeriets rejsevejledning til Albanien.

Søg også rejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Charterreiser til Albania | Charterresor till Albanien

Rejser til rejsemål i Albanien

Charterbureauer med charterrejser til Albanien

  • Billige charterrejser med Apollo
  • Billige charterrejser med Escapeaway
  • Billige charterrejser med SOLFAKTOR
  • Billige charterrejser med TripX