Solrig promenade i Albanien med palmer langs havet og folk, der slapper af.

Afbudsrejser til Albanien

Udvalgte rejsetilbud til Albanien

  • Udvalgte tilbud

  • København

  • Billund

  • Hamborg

Brilant
Brilant Superior-Værelse
Sarandë 24. jun fra Billund 7 nætter
2.693,- Vælg
My Home Guest House
My Home Guest House Classic-værelse (udsigt til gårdhave/baggård)
Durres 15. jul fra Hamborg 7 nætter
3.175,- Vælg
My Home Guest House
My Home Guest House Dobbeltværelse
Durres 19. jun fra København 8 nætter
3.343,- Vælg
My Home Guest House
My Home Guest House Dobbeltværelse
Durres 22. jun fra Billund 7 nætter
3.643,- Vælg
Brilant
Brilant Superior-Værelse
Sarandë 24. jun fra København 7 nætter
3.929,- Vælg

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Albanien

Hvilke rejsebureauer har afbudsrejser til Albanien?

Du kan rejse til Albanien med Apollo rejser, Escapeaway, SOLFAKTOR og TripX.

Fra hvilke lufthavne kan jeg finde afbudsrejser til Albanien?

Du kan rejse til Albanien fra følgende lufthavne: Aalborg, Billund, Hamborg og København.

Er afbudsrejser til Albanien populære?

Ja, afbudsrejser til Albanien er populære. Vores brugere giver Albanien 4,5 ud af 5 stjerner.

Hvad koster afbudsrejser til Albanien?

Prisen på afbudsrejser til Albanien skifter hele tiden. I vores seneste pristjek var prisen kr. 2.693,-. Find den aktuelle pris lige her

Bedøm rejsemål (75 bedømmelser)
4.5

Rejs til Albanien – en ukendt perle

Vælger du en af de billige afbudsrejser til Albanien, får du adgang til Europas mest spektakulære kyststrækninger, hidtil oversete arkæologiske steder, ottomansk arkitektur, en kaotisk og farverig hovedstad og 14 nationalparker med hver deres unikke præg.

Albanien er et smukt, billigt og behageligt land at holde ferie i. Uanset om feriens formål er badeferie med børnene, bjergvandringer med den eneste ene, rafting med vennerne eller at se på kulturarv med veninden, er Albanien et godt bud. Maden er god, og befolkningen er gæstfri. Find en af de spændende afbudsrejser til Albanien, og kom tættere på en af Europas bedst bevarede hemmeligheder.

Tirana – et charmerende kaos af nyt og gammelt
Tirana er landets hovedstad og den største by i Albanien. Her bor en fjerdedel af befolkningen, og her møder gamle traditioner en mere moderne livsstil. Tirana er uden konkurrence Europas mest aparte hovedstad. Siden starten af dette årtusind har Tirana forandret sig med halsbrækkende hastighed; bygninger og højhuse i forskellige stadier af langtrukken opførelse eller tidligt forfald præger bybilledet. Glæd dig til et alsidigt udbud af restauranter med mange nye valgmuligheder af høj gastronomisk kvalitet. Lej en cykel, eller driv rundt på gåben. Blandt Tiranas seværdigheder er byens kaotiske charme den største.

Albaniens strande
Albaniens kystlinje strækker sig over cirka 450 km og består af to distinkte zoner: Adriaterhavet og Det Ioniske Hav. De to zoner er meget forskellige. Inden du søger efter afbudsrejser til Albanien, er det derfor vigtigt, at du har sat dig ind, hvilket område du foretrækker.
Adriaterhavet i nord er lavvandet og egner sig rigtig godt til børnefamilier. Her danner duftende pinjeskove og turkisblå laguner et paradis for naturelskere. Mod syd, ved Det Ioniske Hav er kysten vild og forreven med stejle bjerge, der rækker ned mod strande belagt med smukt afrundede og blankpolerede småsten. Dhermi, Himara og Ksamili er blandt de mest kendte strande, og de er alle gode. Større kystbyer som Saranda og Vlora har strande, der kan nås til fods fra byens centrum. Det anbefales at undgå bystrandene, da de ofte er lidt snavsede og meget overfyldte. Hvis du gerne vil bo i byen, kan du tage bus eller taxa til strandene et stykke uden for byen.

Berat – byen med de 1000 vinduer
Det historiske Berat består af tre forskellige områder. På bjergsiden under fæstningen ligger Mangalemi. På den anden side af floden ligger Gorica. Begge bydele er karakteriseret ved deres hvide huse med ‘tusindvis af vinduer’. Gorica Broen, der forbinder Gorica med resten af byen, er trods sin relativt unge alder (bygget i starten af det 20. århundrede) imponerende med sine syv stenbuer og et spænd på 130 m. Det tredje område er selve fæstningen: Kalaja e Beratit dateres helt tilbage til det 3. århundrede. Det meste af den nuværende konstruktion blev færdiggjort i løbet af det 13. århundrede. Fra den nordlige mur kan du se mange kilometer i begge retninger ad floddalen. En stor del af fæstningen er stadig beboet – typisk for den særlige albanske sameksistens mellem fortid og nutid. I fæstningens katedral er der indrettet et museum for ikoner, et besøg værd alene på grund af arkitekturen. På vejen der fører fra fæstningen ned til byen ligger Etnografisk Museum.

Velkommen til Albanien
Albanien har fuld fart på. Efter næsten 50 års undertrykkende kommunistisk diktatur, og efter den uro der fulgte med overgangen til demokrati, er albanerne ivrige efter at genopbygge deres land. Albanien byder på unge, sprællevende byer, smuk og varieret landskabelig herlighed og en meget venlig og åben befolkning, der gerne vil vise deres land frem. Til priser der ikke finder deres sidestykke andre steder på det europæiske kontinent. Ligesom du er sikret et ferieophold, der ikke ligner noget andet du har oplevet, når du køber din afbudsrejse til Albanien.
At byde gæster velkommen og sikre sig at de befinder sig godt er et særkende for albansk kultur. Tænk bare på Mother Theresa: verdenskendt katolsk nonne og modtager af Nobels Fredspris, hun var albansk født.

Hvis du allerede er klar til at komme afsted, så skynd dig at søge afbudsrejser til Albanien i vores søgemaskine.

Afbudsrejser All Inclusive

Er det sikkert at rejse til Albanien?

Normalt er det meget sikkert at rejse til langt de fleste lande i verden.

Men er du usikker på, om det er sikkert at rejse til Albanien, så er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hos Udenrigsministeriet finder du rejsevejledninger til langt de fleste lande i verden. Hvis Udenrigsministeriet ikke selv har en guide, så linker de til andre landes vejledninger.

Klik her for at finde Udenrigsministeriets rejsevejledning til Albanien.

Søg også afbudsrejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Restplasser til Albania | Sista Minuten till Albanien

Afrejselufthavne til Albanien

Rejseselskaber med afbudsrejser til Albanien

  • Billige afbudsrejser med Apollo
  • Billige afbudsrejser med Escapeaway
  • Billige afbudsrejser med SOLFAKTOR
  • Billige afbudsrejser med TripX