COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til Rio de Janeiro

Rejsetype København Billund Aalborg
Charter (fly+hotel) Fra 5.323,- - -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Rio de Janeiro
Indbyggere
7.000.000
Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 08.00 i Rio de Janeiro.

Bedste rejsetid

Top
Karnevalet i februar/marts er en oplagt lejlighed til at opleve Rio de Janeiro i dampende hed ekstase. Men så skal man også være indstillet på skyhøje priser og på at skulle dele alt med et hav af mennesker. Rio de Janeiro er en attraktion året rundt. Vil man 'have byen for sig selv', er det bedst at lægge sit besøg fra august til november.

Litteratur

Top

Kultur og underholdning

Top
Livet og menneskene på Copacabana-stranden er en af byens unikke attraktioner. Ellers kan man opleve brasiliansk lidenskab ved en fodboldkamp på det enorme stadion Maracana eller besøge en sambaskole, hvor folk træner til årets karneval. Oftest ender det med en enorm fest. Et besøg i Rio bør også indeholde en omgang livemusik. Hvadenten det er den blide Bossa-Nova eller den sambainspirerede Axé, er en koncert i Rio en nødvendighed for besøgende.

Overnatning / Hotel

Top
Mange besøgende vil helst bo i Copacabanaområdet. Her findes de luksuriøse hoteller med de vidunderlige udsigter, og bydelen er yderst livlig. Det kan lade sig gøre at finde indkvartering til rimelige priser, men en del benarbejde kan blive nødvendigt. Ved længere ophold kan det betale sig at leje en lejlighed. Kig efter Aluguel de ímoveis. Mange af udlejerne taler engelsk. Også i Glori aog Ipanema er der gode indkvarteringsmuligheder. Bestil hotel i Rio de Janeiro her

Lokal transport

Top

Taxi

Rios blå og gule taxier er de billigste. Cirka 20 procent billigere end de hvide radiotaxier. Dog er taxi i Rio aldrig en helt billig løsning, og hvis chaufføren kan se, at du ikke er stedkendt, vil han i mange tilfælde forsøge sig med en omvej, alt imens taxameteret lystigt tikker videre.

Alternativ transport

Rio har en glimrende undergrundsbane, der både er billig, sikker og dejlig kølig. Den fungerer fra 05.00 til 23.00 og kan bringe dig hurtigt rundt under byens bilkøer. Busser er tit nødvendige, men ikke for folk med sarte nerver. Buschaufførerne synes alle sammen at mene at, de er den nye Ayrton Senna. Ved aftentide huserer tyvebander af og til i byens busser. Hav lige penge parat ved indstigning og sæt dig forrest i bussen.

Specielle forhold

Top
Rio har et dårligt omdømme, når det gælder personlig sikkerhed. Og en del af dette omdømme har byen fortjent. Det skal dog ikke afholde nogen fra at komme til Rio de Janeiro. Undgå øde steder, slumkvarterer, og mørke gader. Tag det antal penge med du skal bruge den pågældende dag og lad smykker blive hjemme eller i hotellets pengeskab. Så er Rio lige så sikker som enhver anden storby.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.