Idyllisk strand med fint sand, palme, klart blåt vand og solbeskinnet himmel.

Afbudsrejser til Guadeloupe

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Guadeloupe

Er afbudsrejser til Guadeloupe populære?

Ja, afbudsrejser til Guadeloupe er populære. Vores brugere giver Guadeloupe 4,5 ud af 5 stjerner.

Bedøm rejsemål (76 bedømmelser)
4.5

Rejs til en ægte paradisø

Guadeloupe har alt hvad du forventer af caribisk lyksalighed: palmestrande, tropisk skov, vulkansk jord, broget kolonihistorie, kreolsk kultur, sukkerrørsplantager og romdestillerier. Øgruppen består af de to hovedøer, Basse-Terre og Grande-Terre samt tre mindre øer og er en del af De Små Antiller, en bue af øer der rækker fra Anguilla i nord til Grenada i syd.

Caribisk livsstil med fransk accent
Guadeloupe er oversøisk fransk territorium, og kulturen er da også gennemsyret af fransk sans for kunsten at nyde livet – med stil. Men ikke nok med det: Guadeloupes befolkning, karakter og kultur er resultatet af en særdeles vellykket blanding af caribisk, europæisk, afrikansk og asiatisk oprindelse.

Lokalbefolkningen er vidunderligt farveblind, når det kommer til menneskehud. Her er det hjertets godhed der tæller. Guadeloupes kultur afspejles i kunsten. Mange forfattere, billedkunstnere, dansere og musikere har udtrykt øboernes forskelligartede kulturelle baggrund på mesterlig vis.

Basse-Terre – lille ø med stor natur
Når du søger efter afbudsrejser til Guadeloupe, kan du bl.a. finde rejser til Basse-Terre, som er den største ø i Guadeloupe. At det omgivende hav er smukt og strandene formidable med rosa, gyldent eller sort sand skal ikke afholde dig fra at gå på opdagelse i øens bjergrige, skovbevoksede indre. Her finder du Guadeloupe Nationalpark med La Soufriére Vulkanen og et bredt spektrum af flora og fauna, der blandt andet omfatter 100 orkidéarter og 11 forskellige arter af flagermus.

En god måde at opleve parken på er ved at køre ad Route de la Traversée, der gennem tropisk skov bringer dig fra kyst til kyst. Langs vejen er der masser af picnicsteder med udsigt og vandfald. Mange vejfarende vælger at stoppe for at køle sig af med en svømmetur ved Cascade aux Ecrevisses, et lille vandfald der løber ned i en dam. Vil du hellere opleve naturen til fods, omfatter nationalparken 300 km vandrestier.

I skyggen af vulkanen ligger byen Basse-Terre, der er Guadeloupes administrative centrum og et miks af fransk koloniarkitektur og moderne regeringsbygninger. En levende by med masser af karakter.

Grande Terre – shopping og surfing
Grande-Terre er fundamentalt forskellig fra Basse-Terre, så selv om de to øer er forbundet af en vej, er der ingen tvivl om, at der er tale om to forskellige øer. Grande-Terre er flad som en pandekage og centrum for Guadeloupes produktion af rørsukker. Det er også her de fleste turistfaciliteter ligger.

Først og fremmest strandenes turkise laguner, hvide sand og gode surfspots. Langs Rivieraen disker hoteller og restauranter op med fransk-kreolsk cuisine.
Foran den lille fiskerhavn ligger Sainte Annes Marked. De brede smil, sælgernes farverige tøj, de mange velduftende krydderier og den kreolske snak gør markedet til en fest for alle sanser. Over for St Anne stranden – for enden af strandpromenaden – ligger Village Artisanal – en lille kunsthåndværkerlandsby med 15 butikker, hvor du kan finde lækkert strandtøj og unikke souvenirs. Den bedste shopping finder du i øgruppens største by, Pointe-a-Pitre, der ligger på Grande-Terre lige der, hvor de to øer forbinder sig med hinanden.
Ø-hop

Hvis du har været heldig at finde en af de skønne afbudsrejser til Guadeloupe, er det en smal sag at komme fra hovedøerne til de mindre øer, Marie-Galante, Les Saintes og La Desirade – takket være et effektivt færgesystem.

Marie Galante har oksekærrer, plantager og nogle af Caribiens smukkeste, hvide strande. Oksekærrerne er en velintegreret del af Guadeloupes kulturarv og er traditionelt blevet brugt til at transportere sukkerrør. Det er også en herlig måde at opleve Marie-Galantes pittoreske biveje.

Les Saintes er sammensat af ikke mindre end ni øer, af hvilke to er beboede. Terre de Haut er medlem af Verdens Smukkeste Bugter Klubben. Også Terre de Bas er en omvej værd, fx for det gyldne sand ved Grand-Anse strand. Eller hvad med et besøg på Sukkerbrødsstranden? Turen ned til stranden kræver gode sko. Stien bliver nemlig bevidst holdt ujævn for at holde antallet af gæster på stranden på et fornuftigt niveau.
La Desirade er den ældste af alle caribiske øer og geologisk reservat. Fred og enkelhed karakteriserer øen. Hvide sandstrande i læ af lange koralrev tiltrækker både snorklere og svømmere.

Hvis du er blevet fristet af at læse om Guadeloupes herligheder, så skynd dig at søge afbudsrejser til Guadeloupe i vores søgemaskine.

Afbudsrejser All Inclusive

Er det sikkert at rejse til Guadeloupe?

Normalt er det meget sikkert at rejse til langt de fleste lande i verden.

Men er du usikker på, om det er sikkert at rejse til Guadeloupe, så er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hos Udenrigsministeriet finder du rejsevejledninger til langt de fleste lande i verden. Hvis Udenrigsministeriet ikke selv har en guide, så linker de til andre landes vejledninger.

Klik her for at finde Udenrigsministeriets rejsevejledning til Guadeloupe.