Hvid sandstrand med en ensom palme bøjer sig over det turkisblå hav under en klar himmel.

Rejser til Guadeloupe

Basse-Terre – de 1000 arters ø
Bedøm rejsemål (95 bedømmelser)
4.5
I De Små Antiller, mellem Dominica og Antigua, ligger den paradisiske franske øgruppe, Guadeloupe.

Når du søger efter charterrejser til Guadeloupe, kan du vælge imellem fem øer: Basse-Terre, Grande-Terre, Marie-Galante, Les Saintes og La Desirade, alle knyttet tæt sammen af det smukke hav og et effektivt system af færger. Oplev denne fransk-caribiske perle, perfekt til ø-hop, hvor moderne fransk infrastruktur, når den er bedst, kombineres med autentisk caribisk natur- og kulturarv.
Guadeloupes første beboere var arawakker, indvandret fra det sydamerikanske kontinent, senere kom caribierne til, og også hollænderne har haft det lille ørige i kikkerten, ligesom de er blevet angrebet af sørøvere og har været kortvarigt besat af englænderne. Nu er Guadeloupe fransk. Hovedøerne Basse-Terre og Grande-Terre ligger som en sommerfugl på havet, kun adskilt af en smal mangrovekanal, Riviére Salée.

Basse-Terre rager op, høj og kantet, sat sammen af vulkanske aflejringer og højdedrag. Her er velbevaret tropeskov og en aktiv vulkan, La Soufriére, der har været i udbrud otte gange siden 1660. Følg en af de mange afmærkede vandrestier, og oplev et rigt økosystem. 1001 venligtsindede arter kappes om din opmærksomhed i disse frodige omgivelser. Rundt om Pigeon-øerne ligger Cousteau Reserve, et beskyttet undervandsreservat med koralrev, undersøiske haver, et rigt fiskeliv og flere skibsvrag dækket med mange lag svamp. Malendure Strand har mange udbydere af dykkerpakker for både begyndere og erfarne.
Ved foden af La Soufriére ligger byen Basse-Terre. En levende by med sin helt egen personlighed og stil og en skøn forening af kolonial arkitektur og moderne regeringsbygninger.

Grande-Terre – sol, sukker og surf
Fra nord til syd og øst er Grande-Terre et fortryllende sted at udforske. Grande-Terre er centrum for sukkerproduktion og romdestillering, som er øens vigtigste erhverv – ud over turisme. De fleste af Guadeloupes turistfaciliteter ligger på Grande-Terre. Strandene er smukke og gode, og den bedste surfing er ved Le Moule, mod nordøst på Grande-Terres halvmåneformede kystlinje.
Foran havnen, der hvor hovedøernes sommerfuglevinger mødes, ligger Pointe-á-Pintre, øgruppens største by. Her kan seriøse shoppere snuse til franske parfumer og prøve smykker, modetøj og kosmetik i Center Saint-John Perse og langs Gaderne Frébault, Noziéres og Schoelcher. De farverige udendørsmarkeder er lige så sjove at besøge for stemningen som for varerne. På markedet ved havnen kan du købe krydderier, blomster, håndarbejder og tøj, mens fiskekutterne lægger til for at sælge dagens fangst.

Marie-Galante – Den Store Pandekage
Beboerne kalder Marie-Galante for Den Store Pandekage. Øen er nemlig rund, flad og især kendt for sine fantastiske strande. Sukkerplantager og turisme er de væsentligste industrier, og besøgende bemærker de mange ruiner af vindmøller, der ligger rundt omkring på øen. Habitation Murat er et museum for Marie-Galantes kunst og kultur, inklusive sukkerindustriens historie.
En af øens bedste sandstrækninger er Feuillere strand.

Les Saintes – himlen på jorden
Les Saintes er ikke én, men hele ni øer. Heraf to beboede. Terre-de-Haut er den østligste ø og har en mere europæisk udstråling end sit vestlige modstykke, Terre-de-Bas. Eftersom både klima og terræn viste sig uegnet til sukkerdyrkning ernærede de der bosatte sig her hovedsagligt ved fiskeri. Med sine pastelfarvede huse og fiskekuttere malet i klare farver er Terre-de-Haut en meget fotogen ø. Terre-de-Bas har små fiskerlejer, gode strande at svømme fra og en del vandreruter. To timer er rigeligt til at krydse øen til fods.

La Desirade – den begærede
45 minutters bådtur fra Saint-Francois ligger denne fredelige ø, som er omringet af smukke palmekransede strande og beskyttet af koralrev. Snorkling, svømning og dykning er populære beskæftigelser her, og vandrestien ved Le Morne du Souffleur byder på spektakulære havudsigter. Tidligere var øen koloni for spedalske, i dag er den et geologisk reservat. Ikke langt væk ligger Petite-Terre, to ubeboede øer, der er kendt for deres biodiversitet.

Er det svært at vælge, hvilken ø du vil besøge? Det, du kan gøre, er at vælge en af de skønne charterrejser til Guadeloupe, og når du først er fremme på en af hovedøerne, kan du arrangere ture til naboøerne.

Er det sikkert at rejse til Guadeloupe?

Normalt er det meget sikkert at rejse til langt de fleste lande i verden.

Men er du usikker på, om det er sikkert at rejse til Guadeloupe, så er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hos Udenrigsministeriet finder du rejsevejledninger til langt de fleste lande i verden. Hvis Udenrigsministeriet ikke selv har en guide, så linker de til andre landes vejledninger.

Klik her for at finde Udenrigsministeriets rejsevejledning til Guadeloupe.