Gamle ruiner af Hammershus-ruinen med brostensbelagte stier og grønne bakker under en blå himmel.

Sommerhus på Bornholm

  • Vælg dato
  • Vælg dato

Sommerhus på Bornholm

”Bornholm, Bornholm, Bornholm
Du, min dejlige ferieø
Bornholm, Bornholm, Bornholm
Ved den herlige Østersø…”

Sådan lyder nogle strofer fra Bornholmer-valsen, der først blev Danmarkskendt i filmen ”Far til 4 på Bornholm” og senere af bandet TV2, som spiller valsen som intro til alle deres koncerter. Bornholm er noget specielt for mange danskere, og derfor er det også et mål for mange at tage på ferie på Bornholm i hvert fald en enkelt gang.

En god måde at opleve Bornholm på er tage bilen derover, leje et sommerhus på Bornholm eller en ferielejlighed på Bornholm og bagefter køre rundt og se øen.

Hvad skal man se på ferie på Bornholm?

Bornholms største seværdigheder er kendt blandt mange danskere – og alle kan nås på en kort køretur fra dit sommerhus på Bornholm. De mest kendte seværdigheder er:

Ekkodalen – hvor man skal råbe ”Hvad drikker Møller?”
Rokkestenene – kan du få dem til et bevæge sig?
Hammershus – den største borgruin i Nordeuropa.
Rundkirkerne – specielt den stor Østerlars rundkirke.
Dueodde strand – en af de smukkeste strande i Danmark.
Rytterknægten – Bornholms højeste punkt med sine 162 meter.

Blandt Bornholms andre seværdigheder er Jons Kapel, Helligdomsklipperne, borgruinen Lilleborg, Kamelhovederne og Løvehovederne. Et besøg på Bornholm skal naturligvis også byde på spisning af en ægte røget Bornholmsk sild. Gerne med en snaps og en lokalbrygget øl til.

Hvordan finder jeg et sommerhus på Bornholm?

I søgemaskinen her på siden kan du søge efter feriecentre, ferielejligheder og sommerhuse på Bornholm. Du kan blandt andet sortere efter pris, børnevenlige steder, steder hvor husdyr og hund er tilladt, rygefri steder og meget mere.

Bornholm er kun cirka 40 kilometer fra nord til syd og 30 kilometer fra øst til vest. Derfor er placeringen er din feriebolig ikke så vigtigt i forhold til de forskellige seværdigheder.

Vælg i stedet dit sommerhus på Bornholm efter faciliteter og om nærområdet har lige det, som du gerne vil have.

Bedøm rejsemål (30 bedømmelser)
4.8
Rejsetilbud