Billedet viser gamle ruiner reflekteret i vandet med palmetræer og en klar himmel.

Rejser til Luxor

Er du interesseret i den egyptiske oldtid, så er rejser til Luxor fantastiske. Her finder du Kongernes dal, Karnak templet, Luxor templet og mange andre fantastiske fortidsminder.

Udvalgte rejsetilbud til Luxor

Jolie Ville Kings Island Luxor
Jolie Ville Kings Island Luxor Dobbeltværelse
23. nov fra København 7 nætter
9.337,- Vælg
Bedøm rejsemål (32 bedømmelser)
4.6

Luxor er, som en by i det sydlige Egypten, kendt for sin lange historie, der omhandler flere faraoer. Dette afspejler sig således også i byens oldgamle arkitektur, da de fleste gamle bygninger i Luxor har en form for relation til en bestemt farao.

På rejser til Luxor kan du derfor ikke undgå at støde på noget egyptisk historie, hvis du besøger nogle af byens mange seværdigheder. Men du kan formentlig heller ikke undgå at møde et tempel eller to på din rejse, da disse er at finde mange steder i byen. I gamle dage blev disse templer nemlig brugt til at hylde faraoerne. Hvis du gerne vil udforske templerne, kan du finde pakkerejser med fly og hotel til Luxor på Travelmarket.dk.

Oplev store hyldester på dine rejser

Hvis du rejser til Luxor, vil du formentlig hurtigt finde ud af, at byen igennem mange år har hyldet de mange faraoer, der har sat på den egyptiske trone. Dette kommer nemlig i stor grad til udtryk i byens arkitektur og kunst, hvor du gennemgående kan se diverse faraoer, som er hugget ud i sten både i bygninger og som statuer. Men du kan i arkitekturen også få et indblik i, hvordan samfundet fungerede i de tidligere år, da du på flere bygninger kan læse hellige skrifter.

Se gamle myter med dine egne øjne

I tidernes morgen opstod der mange historier og skrøner i Luxor, som stadig bliver fortalt videre den dag i dag. Her kan der blandt andet nævnes historier om mumier, som har udviklet sig fra et historisk plan til at være monstre på film. Du kan blandt andet høre om mumier og andre historier ved følgende attraktioner:

  • Kongernes dal – Gravsteder og gravkamre for tidligere faraoer
  • Mummification Museum – Et museum med gamle udstillingsmumier, historier og kulturelle levn
  • Karnak – Ikonisk område med gamle tempelruiner

Andre rejsemål til Den egyptiske Nil

Charterbureauer med charterrejser til Luxor

  • Billige charterrejser med SOLFAKTOR