Billede af Sfinksen og pyramiderne i Giza på en solbeskinnet dag med klar blå himmel.

Rejser til Cairo

Sol, sand og pyramider er, hvad man forbinder med Egypten. Kairo er Egyptens hovedstad og Afrikas folkerigeste by. Rejser til Kairo bærer både præg af Egyptisk historie og moderne storbystemning.
Bedøm rejsemål (28 bedømmelser)
4.6

En storby med kontraster

Når man bevæger sig rundt i Kairo, vil man nok opdage, at byen er fyldt med kontraster. Eksempelvis kan et æsel vandre forbi en moderne bil på gaden, eller en sælger kan sælge sine varer ved siden af et moderne hotel.

Gadelivet er livligt, og storbyen er præget af travlhed. Nogle vil også mene, at Kairo er flottest om natten med de skinnende lys. Navnet Kairo betyder også den “triumferende”.

Gennem Kairo løber også verdens længste flod Nilen. Man har mulighed for at få sejlture på floden, som klart er anbefalelsesværdigt.

Rundt omkring i Kairo finder du også mange små og store hoteller og har du kigger du efter en rejse med fly og hotel til Kairo er der mange forskellige muligheder.

Historiske skatte og pyramider

Under en storbyferie i Kairo er Det Egyptiske Museum helt klart et besøg værd. Her finder du verdens fineste samling af egyptiske antikviteter som for eksempel Tutankhamons berømte guldskat.

Et andet klart must see, når man besøger Kairo, er pyramiderne i Giza, som er dem alle forbinder med Egypten. Her har du også mulighed for at se den verdensberømte sfinks foran Kefren-pyramiden.

I Kairo finder du også store moderne shoppingcentre, hvor du har rig mulighed for shopping.

Khan El-Khalili er bestemt også noget man skal se i Kairo. Dette er en berømt basar i det historiske centrum af Kairo med en masse forskellige boder og smalle gyder. Det er en ægte arabisk souk, hvor der hænger duften af krydderier i luften.

Vejret i Kairo

Generelt er der varmt i Kairo året rundt, hvor de koldeste måneder er december, januar og februar. Her er temperaturerne omkring 20 grader.

Resten af året er temperaturerne høje, og nedbørsmængden er årligt meget lav grundet ørkenklima.

Man kan altså tage på pakkerejser til Kairo året rundt uanset årstiden.

Mere om storbyen Cairo

Med sine cirka 25 millioner indbyggere er Cairo en af verdens største byer. På rejser til Kairo vil du altid kunne mærke denne hektiske og anderledes bys puls, hvor de millionvis af mennesker og biler, der pryder gadebilledet altid vil holde dig underholdt. Når du oplever denne sprudlende livlige by med sin interessante historie og kultur, er det ikke svært at forstå, hvorfor den har fået tilnavnet som ”Verdens Mor”.

I Kairo kan du komme helt tæt på pyramiderne i Giza. Her kan du blandt andet se det eneste af verdens syv vidundere, der stadig står som det stod i oldtiden. Hvis dette ikke er nok til at stille din eventyrlyst, så kan du også klatre ind i selve Keops-pyramiden og lade dig forundre over, hvordan det overhovedet har været muligt at bygge disse mesterværker i oldtiden. På Giza-plateauet kan du også se den gådefulde Sphinx, der bevogter indgangen til Kefren-pyramiden.

Hvis din historielyst endnu ikke er blevet stillet på din ferie i Kairo, så vil den med garanti kunne blive det på det verdensberømte Egyptiske Museum, der huser nogle af historiens vigtigste skatte. Selvom du skulle bruge flere dage på at udforske dette museum, vil det være umuligt at kunne se samtlige af de mere end 100.000 historiske levn. Her kan du se den legendariske barnekonge Tutankhamons skat eller gå en tur rundt i mumierummet, hvor de velbevarede mumier af gamle faraoer findes.

Rejser til Cairo byder på sjæl og liv

Udover den magiske historie, byder rejser til Kairo også på et spændende og sprudlende kulturliv, som du blandt andet vil kunne opleve, hvis du besøger en af verdens ældste og største basarer nemlig ”Khan Al-Khalili”. Det handlende liv her stammer helt tilbage til 1382, og i de mere end 900 butikker, vil du kunne gøre gode fund på glas, smukker, parfume samt smage på nogle af de traditionelle egyptiske herligheder.

Et rejse til Kairo vil uden tvivl give store indtryk.

Andre rejsemål til Den egyptiske Nil

Charterbureauer med charterrejser til Cairo

  • Billige charterrejser med TripX