Seværdigheder Böhmen

Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 298,- Fra 287,- Fra 1.080,-
Charter (fly+hotel) Fra 570,- Fra 565,- Fra 2.325,-
Priserne er oplyst som pris pr. person

Seværdigheder Böhmen

Karlstein borgen (Böhmen)
Synet af den gotiske borg Karlstein, der omkranset af skov i gamle dage måtte virke uindtagelig fra sin placering på en klippetop, er kendt af enhver, der bare én gang har kigget i en tjekkisk rejsebrochure. Borgen blev bygget til landets kronjuveler og ligger midt i et naturskønt område godt 30 kilometer fra Prag.
Kirken i Sedlec - dekoreret med de døde (Böhmen)
Da en ekspedition engang i 1200-tallet vendte hjem fra Det Hellige Land og forsynede kirkegården i den lille by Sedlec med jord fra Golgata, tiltrak det så mange begravelser, at knogler og kranier fra de nedlagte grave efterhånden skabte et pladsproblem. Dette problem blev løst af en lokal håndværker, der simpelthen begyndte at udsmykke kirkegårdens kapel med de dødes ben- og knoglerester. Hans arbejde udgør i dag et både makabert og fascinerende syn.
Skodabyen Mladá Boleslav - Skodaens arnested (Böhmen)
Befinder man sig i det nordlige Bøhmen, skal man ikke snyde sig selv for byen Mladá Boleslav. Her finder man nemlig den så udskældte bil Skodas arnested. Selvom en stor del af Skoda for nogle år siden kom på tyske hænder, ligger fabrikken stadig i Mladá Boleslav, der også rummer et Skodamuseum, hvor man kan studere bilens udvikling fra starten og frem til i dag.
Karlovy Varys kraftfulde kilder (Karlovy Vary)
Karlovy Vary rummer en lang række varme kilder. Kilderne springer i godt to kilometers dybde, og deres temperatur varierer mellem 40 og 72 grader. Den mest kraftfulde kilde, Vridlo, pumper flere tusinde liter vand ud i minuttet, og disse ledes fra udspringet over i mindre drikkekar, hvorfra man kan læske sig med de helsebringende dråber.
Likøren Becherovka - en tjekkisk institution (Karlovy Vary)
Den tjekkiske likør Becherovka fremstilles i Karlovy Vary og har nærmest fået status af nationaldrik i landet. Likøren, hvis opskrift kun kendes af ganske få indviede, kan købes i hele landet, men er man i Karlovy Vary, bør man ikke snyde sig selv for et besøg på fabrikken.
Porcelæn på Pirkenhammer (Karlovy Vary)
Karlovy Vary er foruden sine helsebringende kilder berømt for sin porcelænsproduktion. Byens ældste porcelænsfabrik, Pirkenhammer, er fra omkring år 1800, og her kan man få et spændende indblik i porcelænsfremstillingens historie.
Byen Plzen - pilsnerens arnested (Plzen)
Byen Plzen i den vestlige del af Tjekkiet kan bryste sig af at være intet mindre end stedet, hvor den i hele verden så folkekære pilsner så dagens lys for første gang. I Plzen har man brygget øl gennem århundreder og eksporterer i dag byens nok kendteste produkt Pilsner Urquell til store dele af verden. Byen rummer foruden sit store bryggeri et ølmuseum og er hvert år i oktober vært for en ølfestival.
Karlsbroen (Prag)
Karlsbroen er Prags mest berømte monument. Den blev bygget i 1357og forbinder med sine 520 meter Prags to halvdele. Broen er udsmykket med over 30 flotte statuer.
Prags berømte værtshus U Fleku (Prag)
Utallige er de politiske synspunkter og dejlige ferieoplevelser, der er blevet udvekslet over en kop øl på Prags berømte værtshus U Fleku. U Fleku har sit helt eget bryggeri og serverer sit formidable sorte øl i hyggelige omgivelser i en række hvælvede sale, hvis da ikke også gårdhaven er i brug.
Sv. Víta katedralen på toppen af Prag (Prag)
Fra Prags top skuer den mægtige 99 meter høje gotiske Sv. Víta katedral ud over den ganske by. Katedralen ligger i forbindelse med Prags store borgkompleks og har stort set fungeret som byggeplads i 600 år. Først i 1929 fandt indvielsen af det fantastiske bygningsværk sted, men man må sige, at det har været værd at vente på. Katedralens dimensioner kan tage pusten fra de fleste, og kirkens mange utrolige detaljer og fantastiske beliggenhed på toppen af Prag gør et besøg her til en uforglemmelig oplevelse.
Teatergruppen Laterna Magika - banebrydende pantomime (Prag)
Som turist i Prag kommer man ikke uden om en forestilling i Nationalteatret med teatergruppen Laterna Magika. Laterna Magika har siden 1958 forenet film, ballet, musik og pantomime i en række fantastiske shows, der i sagens natur kan opleves uden sprogvanskeligheder. Laterna Magika har da også turneret over store dele af verden.

Område og byseværdigheder

Område: 
By: 
• Karlovy Vary
• Kutná Hora
• Plzen
• Prag
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.