Seværdigheder Australien

Seværdigheder Australien

Australien

Barossa området

Barossa ligger cirka en times kørsel fra Adelaide. Det er et skønt, intimt sted med masser af ældre arkitektur. Barossa er hjemsted for mere end 50 vingårde lige fra små familiefirmaer til store nationale firmaer. Et imponerende område med masser af muligheder for vinsmagning.

Great Barrier Reef

Great Barrier Reef er verdens største levende organisme. Det store koralrev er et ideelt sted til dykning og snorkling, her kan du opleve koraller fra hele farvespektret samt masser af farverige fisk, hajer og meget mere.

Hinchinbrook Island

Et fedt sted at trekke, her kan du gå fra tropisk regnskov til et fantastisk sandstrand med azurblåt vand helt uden at møde andre turister. Hinchinbrook Island er Australiens største naturpark placeret på en ø. Det er et tropisk paradis væk fra civilisationen.

Uluru (Ayers Rock)

Den enorme sten der ligger mit i ørkenen. Uluru har stor kulturel betydning for de lokale aboriginere. Udover at bestige den 348 meter høje sten og se den skifte farve i solnedgangen, kan man på en gåtur rundt om stenen finde mange huler og gamle indgraveringer lavet af de lokale aboriginere.

Darwin

Øerne Bathurst og Melville

Øerne ligger cirka 80 kilometer nord for Darwin. De er næsten dækkede af regnskov og imponerende vandfald. Øerne er hjemsted for Tiwi folket, der er berømte for deres batik, silketøj, vævning og lertøj. Tiwi folket byder gerne indenfor og deler deres kultur og religion, men øerne kan kun besøges på en organiseret et eller to dages tur.

New South Wales

Bjergområdet Blue Mountains

Bjergområdet ligger 104 kilometer vest for Sydney. Det er et fascinerende landskab med masser af muligheder. Man kan sejle en tur mellem de brølende vandfald, gå ture gennem dybe kløfter der ikke har ændret sig siden dinosaurernes tid og svømme i smukke krystalklare søer. Et smukkere landskab er svært at finde.

Området The Great Lakes district

The Great Lakes district ligger ved kysten i New South Wales. Det er et af Australiens mest populære feriedestinationer. Området er berømt for de smukke sandstrande og regnskoven, der ligger helt ned til kysten. Byen Port Macpuarie er et fremragende sted for fiskeri, sejlads og windsurfing.

Snowy Mountains

Snowy Mountains er placeret 526 kilometer sydvest for storbyen Sydney. Det er Australiens højest liggende nationalpark, der blandt mange andre ting byder på rindende floder fyldt med ørreder, imponerende landskab og ren frisk bjergluft. Snowy Mountains er et utroligt populært skisportssted i vinterperioden, der er gode muligheder for såvel slalom som langrend.

Northern Territory

Kakadu National Park

Parken er placeret 252 kilometer øst for Darwin, og dækker et areal på 19.000 kvadrat kilometer. Flodsystemerne og sletterne i Kakadue er et interaktivt økosystem, der udvikler sig konstant i deres naturlige omgivelser. Du kan opleve mere en 10.000 forskellige dyr i nationalparken.

Litchfield National Park

Litchfield national park ligger cirka to timers kørsel fra Darwin. Parken er kendt for dens imponerende vandfald, der bruser ned i klare vandhuller, der er omringet af tyk regnskov. Yderligere er parken hjemsted for The Lost City, der er en fascinerende sandstens formation. Parken tilbyer blandt andet svømning i skønne naturomgivelser og korte og lange vandreture.

Queensland

Fraser Island

Fraser Island er verdens største sandø. Øen er sammensat af imponerende landskaber, lange strande med gode surfmuligheder, kløfter, klipper, regnskov og ferskvandssøer. En fremragende ø hvis man vil nyde naturen og slappe af.

South Australia

Barossa området

Barossa ligger cirka en times kørsel fra Adelaide. Det er et skønt, intimt sted med masser af ældre arkitektur. Barossa er hjemsted for mere end 50 vingårde lige fra små familiefirmaer til store nationale firmaer. Et imponerende område med masser af muligheder for vinsmagning.

Big River Country området

Floden Murray når sit højeste i dette naturskønne område. En perfekt måde at slappe af på er en tur ned af floden på en hjuldamper. Turen går gennem vindistrikter og gamle historiske byer. Her findes også gode muligheder for fiskeri, dykning og sejlture.

Sydney

Darling Habour

En kæmpe turist og forlystelsespark lige ned til vandet. Her kan du handle i en af de 200 butikker i Harbourside indkøbscenter, eller du kan nyde din frokost på en af restauranterne, der ligger på vandfronten. Området byder yderligere på attraktioner som det nationale maritim museum og den kinesiske have.

Sydneys operahus

Jørn Utzons operahus, er et af Australiens mest genkendelige ikoner. Her har du mulighed for at se teater, klassisk musik, ballet, film og opera. Eller du kan sidde ved en af de udendørs caféer og nyde et glas vin, mens livet i havnen ruller forbi.

The Rocks

The Rocks er placeret på havnen i Sydney, og er stedet, hvor de første europæere slog sig ned. Charmerende gader, elegant restaurerede bygninger, et stort udbud af restauranter og specialbutikker udgøre området The Rocks. Et sted der summer af kulturel og arkitektonisk historiefortælling.

Tasmanien

Cradle Mountains

Et naturskønt område i Lake St Clair National Park. Et fremragende sted hvis man har lyst til at nyde naturen eller trekke. Det tager fem dage at vandre over bjerget. Samtidig kan du nyde de iskolde kaskader af vand, der springer ud fra bjergene, regnskovens imponerende træer og de mange forskellige dyrearter.

Hasting hulerne

Hasting Caves ligger cirka fire timers kørsel syd for Hobart. Her finder du et utrolig smukt hulesystem. I de fleste af hulerne kan du se et utal af krystal formationer, der er bygget op over en evighed ved at kalkholdigt vand har dryppet ned fra loftet.

Victoria

Bogong National Park

Et meget berømt sted at tage på ‘bushwalk’. Man kan for eksempel tage en seksdages tur rundt i parken, hvor man blandt andet kan se Mount Bogong, som er Victorias højeste punkt. Det er 1986 meter højt, og når du toppen, er der i solskin en spektakulær udsigt over resten af parken. Vær opmærksom på, at du kun er kan tage på tur i parken fra oktober til april.

Området Victoria´s High Country

High Country området ligger cirka fire timers kørsel fra Melbourne. Området er en fornøjelse at besøge, hvad enten det er sommer eller vinter. Om sommeren er området kendt for bushwalking, whitewater rafting og kajakroning. Om vinteren er området et af Australiens mest besøgte vintersteder med eminente skipister til både slalom og snowboards.

Yarra dalen

Her ligger op til flere af Victoria’s over 200 vingårde med rig mulighed for rundvisninger og vinsmagning. Samtidig findes der i området et utal af forskellige markeder, der ofte byder på smukke håndlavede varer.

Western Australia

Byen Monkey Mia

Monkey Mia er et populært sted at stoppe på turen op af Australiens vestkyst, men stedet er mest kendt for tamme delfiner. På stranden i Monkey Mia samles turisterne om formiddagen og venter på delfinerne, der efter lidt tid kommer næsten helt ind til kysten. Der er guider med, der fortæller, hvordan man skal opføre sig, og det lykkes som regel altid at komme helt tæt på delfinerne og kæle for dem.

Har du fået lyst til at rejse til Australien?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person

Inspiration til rejsen

Book dine seværdigheder her