Rejseguide til Sulawesi

Fakta

Top
Indbyggere
11.552.917 (1985)

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Hvis du skal dykke eller dase ved strandene, er tørtiden klart at foretrække; især juni til oktober. Sulawesi kan dog også besøges i regntiden (oktober til maj) - øen er her meget frodig, grøn og indbydende. Det bedste tidspunkt at besøge Rantepao er mellem marts og maj. Juli og august er højsæson.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark er den 19.00 på Sulawesi. (Sommertid) Når klokken er 12.00 i Danmark er den 20.00 på Sulwesi. (Vintertid)

Kultur og underholdning

Toroja-folket har en række ceremonier - blandt andet i forbindelse med slægtninges død. Der er "gang i den" med dans, sang, hanekampe og meget mere. Undertiden bliver turister inviteret til sådanne ceremonier. Husk at optræde med respekt - hellere overdreven end underdreven.

Lokal transport

Top

Taxi

Undertiden kan det være svært at finde en taxi; men det kan lade sig gøre. Aftal prisen på forhånd.

Alternativ transport

Som i den øvrige del af Indonesien. På den sydvestlige halvø er der nogenlunde veje mellem de vigtigste byer. Andre steder er vejnettet stort set begrænset til de lavtliggende kystområder. De vigtigste lufthavne findes i følgende byer: Makasar, Manado, Gorontalo, Kendari, Poso, and Palu.

Specielle forhold

Top
Se udenrigsministeriets generelle rejsevejledning til Indonesien og Øst-Timor
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.