Billede af en solrig strand med klart, blåt vand og en by langs kysten i baggrunden.

Rejser til Costa Blanca

DEN HVIDE KYST: Midt på Spaniens kystlinje ud mod det blå middelhav ligger Costa Blanca, der hvert år forfører og lokker turister til med sol, strand, fest og farver.

Billige rejser til Costa Blanca

Fra København

Fra Billund

Fra Aalborg

Udvalgte rejsetilbud til Costa Blanca

 • Udvalgte tilbud

 • København

 • Billund

 • Aalborg

 • Hamborg

 • Aarhus

Hotel Leuka
Hotel Leuka Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
Alicante 1. sep fra Aarhus 7 nætter
3.045,- Vælg
Ona Aldea del Mar
Ona Aldea del Mar Lejlighed (1 soveværelse)
Torrevieja 22. jun fra Aalborg 7 nætter
3.049,- Vælg
Sunsea Village
Sunsea Village Lejlighed (1 soveværelse)
Calpe 31. aug fra København 7 nætter
3.088,- Vælg
Hotel La Estacion
Hotel La Estacion Dobbeltværelse
Benidorm 22. jun fra Aalborg 7 nætter
3.317,- Vælg
Poseidon La Manga Hotel & Spa
Poseidon La Manga Hotel & Spa Dobbeltværelse (havudsigt)
La Manga 25. jun fra Aalborg 7 nætter
3.461,- Vælg
Hotel Gran Playa
Hotel Gran Playa Værelse med 2 enkeltsenge
Costa Blanca 30. aug fra København 7 nætter
3.523,- Vælg
Occidental Pueblo Acantilado
Occidental Pueblo Acantilado Premium
El Campello 1. sep fra Aarhus 7 nætter
3.605,- Vælg
Art Boutique Hotel Chamarel
Art Boutique Hotel Chamarel Basic
Denia 26. aug fra København 7 nætter
3.710,- Vælg
La Laguna Spa & Golf
La Laguna Spa & Golf Værelse - adskilte senge
Rojales 25. jun fra Aalborg 7 nætter
3.954,- Vælg
Sun Palace Albir & Spa
Sun Palace Albir & Spa Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
Albir 21. jun fra Billund 7 nætter
3.975,- Vælg
Villa Puerto Beach by Pierre & Vacances
Villa Puerto Beach by Pierre & Vacances Lejlighed (havudsigt) (2 soveværelser)
Altea 5. sep fra Billund 7 nætter
4.503,- Vælg
Bedøm rejsemål (96 bedømmelser)
4.5

Tag på charterrejse til Costa Blanca

Man rammer plet, hvis man søger mod midten af den spanske østkyst ud mod Middelhavet. Kyststrækningen, der dækker Alicante provinsen, kaldes for den hvide kyst, Costa Blanca.

Den hvide kyst afgrænses mod nord af Costa del Azahar og mod syd af Torrevieja. Det er en af de traditionelle spanske turistmagneter med hundredtusindvis af udenlandske turister hver feriesæson.

De fleste strømmer til gennem Alicante lufthavn og søger mod kystbyerne. Andre benytter den nordlige lufthavn i Valencia eller Murcia mod syd.

En del af hemmeligheden bag succesen skyldes klimaet, der ikke er så koldt og vådt om vinteren som den nordøstlige Costa Brava eller så varmt om sommeren som Costa del Sol mod syd.

Costa Blanca har mere end 100 kilometer lange sandstrande og klippefyldte bugter, og mange af strandene har det eftertragtede europæiske Blå Flag, der signalerer renlighed og sikker badning.

Alle de traditionelle vandsportsaktiviteter findes over alt langs strandene på Costa Blanca.

Naturen omkring Costa Blanca

I dag er Costa Blanca berømt for sin turisme, men der var engang, hvor kysten mest var præget af de idylliske små kystfiskerbyer, man stadig finder.

Bjergene på den hvide kyst strækker sig langs kysten fra nord mod syd. Det er en typisk spansk natur – sammensat af det rå og det søde – af forrevne klipper og bløde strande.

Nord for Altea mod Calpe bliver der overraskende grønt og frodigt, og det er her, turisterne finder badebyerne Javea og Moraira.

Costa Blanca er også sammensat, når det gælder byerne. Maleriske små landsbyer ligger et lille stykke inde i landet. Her kan chartergæster nyde det uspolerede “rigtige” Spanien. Som feriegæst kan man selvfølgelig vælge at bo enten i store kosmopolitiske turistområder ved kysten som Benidorm og tage ind i landet på ture.

Andre vælger at bo i de landsbyer, der er som taget ud af et maleri. Derfra tager de så til festerne, restauranterne og strandlivet på Costa Blanca.

Rundt i Costa Blanca

Den allernordligste del af Costa Blanca begynder omkring Gandia. Lidt længere mod syd ligger Oliva så Pego og Ondara. Det er et område er fuld af appelsinplantager og majestætiske bjerge i baggrunden. De sandede strande er fremragende og er ikke overfyldte. Lidt inde i landet besøger feriegæster ofte den smukke by Jativa med det fantastisk slot.

Længere nede ad kysten kommer man til Els Poblets, herefter kommer Denia, der har en marina og en havn, hvorfra turister kan tage færgen til Ibiza og Mallorca. Det er her, man finder de stenede strande.

Det sydlige Costa Blanca er for det meste fladt med meget fine sandstrande, skyggende palmer og saltsøer. Her er der tørt og badebyerne ligger på stribe. Det er lige præcis sådan, et ægte charterområde skal være.

Benidorm

Benidorm er enorm. Den fede by med de dejlige strande rykker turister til som få. Strandene hedder Playa Levante, Playa Poniente, Playa de Mal Pas og Playa de Cala Finestrat. Navnene smager af ferie, og de er aldeles fremragende.

Nattelivet i Benidorm er legendarisk. En chartertur hertil kan gøres af alle; singler og kærester, unge og ældre. Her hygger og danser man sig mør i benene natten igennem.

Der er en overflod af alle typer af hoteller, cafeer og underholdning. Har man indlagt shopping i ferien, så er det også her, det foregår.

En række spændende forlystelsesparker for familien såsom Terra Mitica, Aqualandia, Mundomar, Terra Natura og Aqua Natura sørger for underholdningen.

Aktiv på Costa Blanca

Det er muligt at tage med en lille færge til øen La Isla de Benidorm. Det er en lille ubeboet ø, men hvis man kan lide snorkling, så skal La Isla de Benidorm på programmet – snorkling er fantastisk her på den ubeboede ø.

Efter Benidorm bliver kysten flad med mil efter mil af sandstrande. Også bjergene i baggrunden begynder at fortone sig længere og længere væk i det fjerne.

En udflugt fra Benidorm ind i landet forbi La Nucia, Polop, Callosa d’En Sarria til slottet på Guadalest, der er en af de store turistattraktioner, giver mange chartergæster et godt indtryk af stedet.

Ligeledes tæt på Callosa d’En Sarria er vandfaldet Fuentes de Algar i den skønne naturpark, der så vidunderlig, at man tror man er havnet i paradis. Men ikke nok med det – ferien bliver helt eksotisk, når man bader i det krystalklare vand i Algar vandfaldet, hvilket er tilladt.

En charterrejse til Costa Blanca indeholder altid overraskelser.

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Costa Blanca

Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse til Costa Blanca?

Du kan rejse til Costa Blanca fra følgende lufthavne: Billund, København (Kastrup), Hamborg, Aalborg og Århus (Tirstrup)

Søg også rejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Charterreiser til Costa Blanca | Charterresor till Costa Blanca

Andre rejsemål til Costa Blanca

Charterbureauer med charterrejser til Costa Blanca

 • Billige charterrejser med Escapeaway
 • Billige charterrejser med SOLFAKTOR
 • Billige charterrejser med Spies
 • Billige charterrejser med Sunweb
 • Billige charterrejser med Ticket
 • Billige charterrejser med TripX
 • Billige charterrejser med TUI