Rejseguide til Mexico City

- Vælg by -

Fakta

Top
Lokalt navn
Mexico
Indbyggere
20.000.000
Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 05.00 i Mexico City.

Bedste rejsetid

Top
Fra maj til oktober er der varmt og fugtigt i Mexico, og derfor bliver Mexico City især ulidelig, fordi den i forvejen kan være klaustrofobisk. Byen er omgivet af bjerge, og det gør den til tider kvælende at være i. Et godt rejsetidspunkt er mellem oktober og maj, hvor det er tørt og varmt uden at være alt for varmt.

Litteratur

Top

Kultur og underholdning

Top
Der er et bredt udbud af kulturelle tilbud i Mexico City og masser af gratis arrangementer. For eksempel opføres der ofte traditionelle aztekiske danse foran Det Antropologiske Museum. Mexico City har også et væld af spændende museer og bygningsværker og et stort udvalg af teatre og dansesteder (prøv at gå en tur i Zona Rosa). En tur i metroen er desuden en fascinerende og også lidt skræmmende oplevelse. Her får man et indtryk af, hvor mange mennesker 20.000.000 egentlig er.

Overnatning / Hotel

Top
Der er hoteller til overflod i Mexico City, og de findes i alle klasser. Der er også masser af hostels, som er en billig løsning, hvis man ikke har noget imod at bo på sovesal. Man finder også gæstehuse, casas de huespedes, i Mexico City. Camping er ikke så populært i Mexico, men det findes uden for byen. Bestil hotel i Mexico City her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er nemt at få en taxi i Mexico City. Der køres, i modsætning til andre steder i landet, efter taxameter. Men efter mørkets frembrud vil nogle taxichauffører ikke tænde taxameteret. Man kan så aftale en pris.

Alternativ transport

Der er et godt udbygget metrosystem i Mexico City. Desuden kører der lokale busser, som er billige. Der kører også tog fra Mexico City til resten af landet, og der går indenrigsfly.

Specielle forhold

Top
Vær opmærksom på at Mexico City er en voldsomt forurenet by. Det kan derfor være forbundet med en vis helbredsrisiko at opholde sig der i længere tid. Turister er desuden ofte udsat for tyverier, så pas godt på ejendelene.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.