Rejseguide til Manchester

Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 161,- Fra 593,- Fra 1.102,-
Charter (fly+hotel) Fra 635,- Fra 625,- Fra 1.925,-
Priserne er oplyst som pris pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Manchester
Indbyggere
448.900
Tidszone
England følger GMT (Greenwich Mean Time). I foråret sætter man urene en time frem og om efteråret sætter man uret en time tilbage. Dette betyder, at når klokken er 12.00 GMT er den 13.00 i Danmark.

Bedste rejsetid

Top
Englands vejr varierer meget i løbet af et år. Vintrene kan være bidende kolde og våde (-4 to ca. 9 grader i gennemsnit). Juni og juli er de bedste måneder at rejse i fordi det er varmere og mere tørt (som regel mellem 12 og 21 grader), selvom vejret aldrig er særligt forudsigeligt. Sydkysten har som regel det bedste vejr og er mildere hele året rundt mens de har køligere vejr op Nordpå. På trods af dette er temperaturforskelle mellem nord og syd aldrig mere end et par grader. Manchester er bestemt mere behagelig om sommeren, hvor der er mange turister. Priserne falder uden for sæsonen, men her kan byen være temmelig kold og trist.

Litteratur

Top

Kultur og underholdning

Top
Du kan finde restauranter, barer og caféer næsten overalt, men det er på Portland Street og i Chinatown at du finder størstedelen af restauranterne. Karry er blandt favoritterne og bliver som regel efterfulgt af en nat i byen på en af de mange barer, klubber eller pubber. Byen har en synlig homoseksuel scene og et bredt udvalg af musik fra klassisk til house for musikelskeren. Manchester Festival Årlig begivenhed hvor man fejrer kunst og fjernsyn på forskellige måder. Gay Carnival, homoseksuel karneval, årlig begivenhed som afholdes på fridagen i august. For yderligere oplysninger kan du kontakte "The Manchester Gay and Lesbian switchboard" på tlf. +44 0161 274 3999, mellem 16.00 og 22.00. "It's Queer Up North" En anden homoseksuel festival, som holdes hvert andet år, den næste afholdes i 2002. Commonwealth Legene bliver holdt i Manchester i 2002.

Overnatning / Hotel

Top
Hvis du rejser på et begrænset budget er det bedst at overnatte uden for centrum, da det er her du finder den billigste overnatning. Hoteller, pensionater og B&Bs er til rådighed og mange af de større hoteller har rabat på weekendophold. Ungdomshotellet og universitetet tilbyder billige værelser med de vigtigste fornødenheder. For at booke skal du kontakte YHA på e-mailadressen: Manchester@yha.org.uk eller universitetet (værelser ledige fra sidst i juni til sidst i september) på tlf. +44 0161 275 2888. Bestil hotel i Manchester her

Lokal transport

Top

Taxi

Taxier er let tilgængelige over hele byen.

Alternativ transport

Lokale busser kører over hele byen. Manchester har også en metrolink-service som kører fra Piccadilly Station i øst til Victoria Station i nord. Der findes forskellige rejsepas. Et syv-dages pas koster ca. £6,50 og giver dig ret til at rejse med alle byens busser. For yderligere information kan du besøge "The Travel Shop" syd for Piccadilly Gardens, eller du kan ringe til GMPTE busoplysningslinien på tlf. +44 0161 228 7811.

Specielle forhold

Top
Som i alle større byer skal du altid have dine værdier på dig. Manchester er en vibrerende by, som myldrer med mennesker især fredag og lørdag nat. Tag de sædvanlige forholdsregler.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.