Rejseguide til London

Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 150,- Fra 120,- Fra 95,-
Charter (fly+hotel) Fra 655,- Fra 555,- Fra 735,-
Priserne er oplyst som pris pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
London
Indbyggere
7.074.300
Tidszone
England følger GMT (Greenwich Mean Time). Hvis du kunne tænke dig at se det med dine egne øjne, holder Greenwich park i det sydlige London GMT tidslinien åben for inspektion hele dagen. Om sommeren skruer de urene en time frem og om efteråret sætter de dem tilbage igen en time. Når den er 12.00 i London er den 13.00 i Danmark.

Bedste rejsetid

Top
Englands vejr skifter dramatisk året rundt. Vintrene kan være bidende kolde og våde (fra minus 4 grader til 9 grader i gennemsnit). Juni og juli er de bedste måneder at rejse til England i, fordi det er varmere og mere tørt (som regel mellem 12 og 21 grader), selvom det engelske vejr dog er svært at spå om. Sydkysten har som regel det bedste vejr, da det har et mildere klima året rundt, mens de i nord har noget koldere forhold. På trods af dette er temperaturforskellen mellem nord og syd aldrig mere end et par grader. Da London er en storby, er det et godt sted at besøge året rundt. Der er naturligvis en del flere turister om sommeren, men priserne er cirka de samme hele året rundt.

Litteratur

Top

Kultur og underholdning

Top
Dette er Londons mest foretrukne ord. Der er klubkultur, cafékultur, musikkultur, gadekultur og en hver anden slags happening som den internationale "kulturgrib" kan ønske sig. London er en 24-timers by, så den kan opleves på et hvilket som helst tidspunkt på dagen eller natten. I det eventyrlige West-End finder du omkring 50 teatre, 20 biografer samt utallige restauranter og natklubber for hver en smag. Covent Garden har et livligt miljø med dets forskellig gadeunderholdning, som ofte fortsætter til langt ude på natten. Soho har mange barer, 24-timer kaffebarer og dets eget bordelkvarter, så hvis du har pengene til det, kan du gøre lige hvad du vil her.

Overnatning / Hotel

Top
Det er ikke svært at finde overnatning i London men generelt stemmer prisen ikke overens med resten. Hotelpriserne er høje og vandrehjemmene er blandt de dyreste i verden (men der er mange af dem). De billigste steder kan man finde omkring de større jernbanestationer såsom Paddington, Victoria og Earls Court, hvorimod West-End og Knightsbridge områderne sandsynligvis er meget dyrere. Jo længere fra centrum du er, jo mindre kan du forvente at skulle betale. Bestil hotel i London her

Lokal transport

Top

Taxi

Du kan hyre en af de berømte London taxier fra enhver travl gade på et hvilket som helst tidspunkt på døgnet. Det er dyrt at køre med de sorte taxier og mini taxierne, men de sorte taxier er mere rummelige og pålidelige. Prøv at undgå at blive fuppet til at hyre en af de små taxier uden bevilling, som du vil blive tilbudt på gaden (af indlysende årsager). Telefonnumre til minitaxier kan fås på de fleste hoteller og restauranter og der findes autoriserede taxiholdepladser på mange gader.

Alternativ transport

London Transport har ikke brug for den større introduktion. Dobbeltdæk-busserne er effektive, ligesom deres mere moderne modpart. Buspriserne er for nyligt blevet stedfæstet så du betaler enten £1 for enhver rejse der udgår fra centrum eller 70 pence fra de ydre områder. Den hurtigste måde at komme rundt på er med "The Tube" - undergrundstoget. Hvis du skal rejse rundt mange gange, er det langt billigere at købe et "Travelcard", som er gyldigt på busser, i undergrunden og i togene inden for de angivne zoner. Du kan købe billetter, bykort og guider på alle undergrundsstationer. Prøv at undgå offentlig transport i myldretiden mellem 8.30 og 9.30 samt 17 til 19 på hverdage, med mindre det er absolut nødvendigt, da der er stoppet med mennesker på disse tidspunkter.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.