Rejseguide til Jakarta

Fakta

Top
Lokalt navn
Jakarta gik under den hollandske periode (indtil 1949) under navnet Batavia.
Indbyggere
9.341.400 (1996)
Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark er den 18.00 i Jakarta. (Sommertid) Når klokken er 12.00 i Danmark er den 10.00 i Jakarta. (Vintertid)

Bedste rejsetid

Top
Det bedste tidspunkt for et besøg er generelt i tørtiden, der ligger mellem maj og oktober. Det er stadigt meget varmt; men varmen er overvejende tør og derfor mere behagelig. Der kan være mange turister ved juletid, samt under de europæiske sommerferier. Priserne stiger ofte i forbindelse med "Ramadanen", der ligger på forskellige tidspunkter hvert år.

Litteratur

Top

Kultur og underholdning

Top
Overraskende nok er der et ok natteliv i Jakarta - det vrimler med barer, events, biografer med de nyeste film, diskoteker og lignende. Prøv blandt andet nattelivet på vejen Jalan Abang Timur 1. Men turister foretrækker ofte at kigge på mere eksotisk underholdning, såsom danseforestillinger, dukkeshows, gamelan-optrædener. Især kan man i Taman Ismail Marzuki se disse forestillinger.

Overnatning / Hotel

Top
Alle overnatningsønsker kan opfyldes i Jakarta. Og til enhver pengepung. Lige fra luksushoteller til det simpleste hummer. Bestil hotel i Jakarta her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er sjældent nødvendigt at bestille en taxi. Overalt finder man hurtigt en ledig vogn.

Alternativ transport

Der er et veludbygget transportsystem både indenfor Jakarta, samt ud af byen (gode landeveje, togforbindelser, en række lufthavne. Jakarta er godt forbundet med resten af Java og resten af Indonesien, som det hører sig og bør for en hovedstad. Havnen Tanjungpriok er Indonesiens største. Offentlig transport indenfor Jakarta er via bus, minibus, becaks og i nogle områder cykeltaxier.

Specielle forhold

Top
Se udenrigsministeriets generelle rejsevejledning til Indonesien og Øst-Timor:
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.