Billedet viser gamle stenstrukturer med indgange og komplicerede mønstre omgivet af grønne græsplæner i Lodhi Gardens i Delhi.

Rejser til Delhi

Delhi er en fantastisk by at forsøge. Chokerende, smuk, vild og helt unik. Find dine rejser til Delhi her.
Bedøm rejsemål (22 bedømmelser)
4.5
Delhi er Indiens hovedstad og her bor mere end 15 millioner mennesker. Indien og Delhi kan være chokerende i starten, men for de fleste bliver ens rejser til Delhi og Indien til en god oplevelse, som man aldrig glemmer.

Delhi som by og seværdigheder

Det er ikke tit, man som dansker rejser til Delhi i Indien, men det er helt klart et besøg værd. Med en anderledes kultur og travle gader med masser af mennesker, vil man få unikke oplevelser, man ikke kan få herhjemme.

En anden vigtig attraktion, man bør se, er Det Røde Fort, som er et historisk fort, der var residensen for kejserne af Mughal-dynastiet. Bygningen er et imponerende stykke arkitektur med sine røde sandsten, der vil være spændende for hele familien at opleve.

New Delhi – Indiens farverige hovedstad

New Delhi blev i 1931 Indiens hovedstad, og siden da er byen vokset sig til at være en moderne storby med alle de muligheder, attraktioner og seværdigheder, som enhver besøgende kan ønske sig.

Selve New Delhi blev grundlagt som en bydel i den enorme metropol Delhi i 1911, da det britiske imperium var overherredømme i landet. I 1931 blev New Delhi så endelig hele Indiens hovedstad, som den er den dag i dag.

Der er mange fine seværdigheder og oplevelser i New Delhi, blandt andet kan du besøge den flotte triumfbue India Gate, som er nationalt mindemærke for faldne soldater.

Old Delhi – Mennesker, markeder og lækker mad

Old Delhi emmer af farver, stillestående trafikpropper og mennesker. Dette er et glimrende sted at gå rundt og se, hvordan det sande Indien er. Dine sanser bliver bombarderet af indtryk alle steder fra, og nogle gange vil du føle dig som en sild i en tønde på grund af alle de mennesker, der er her. Men her er noget så skønt og spændende, at du accepterer forholdene og faktisk kommer til at holde af virvaret, der er omkring dig.

Her er kvinder i farvestrålende sarier og mænd med store turbaner. Her er slangetæmmere og hellige køer, gøende hunde og smukke historiske og religiøse bygninger. Du går rundt i duften af krydderier og røgelsespinde, i bilos og varm storby. Du får sandstøv i næsen, og du må hele tiden dreje hovedet efter en ny opdagelse, efter de mange, mange mennesker eller efter syn, du ikke troede ville være mulige. Men alt er muligt på en rejse i Indien, og Old Delhi er stedet at få de største oplevelser i hele Delhi.

I området ved Old Delhis hovedstrøg, Chandni Chowk, finder du et helt utroligt markedsliv med et væld af boder, bittesmå butikker, ladvogne og gadekøkkener. Her sælges alt fra sarier med fine pailetter, billeder af hinduistiske guder, frugt og grøntsager, sandaler, cykelhjul, søm og skruer, nøgler, gamle bøger og alverdens andre ting og sager.
Du kan også få stillet din sult med nogle af de aldeles glimrende gademadssælgere, der sælger dybstegte samosaer, curry-retter og andre krydrede og stærke lækkerier fra store gryder.

Old Delhi er et fantastisk sted at besøge på din rejse til Delhi.

De to største religioner i Indien

Det er også muligt at få set Indiens største moske kaldet, Jama Masjid, som har en imponerende arkitektur, man ikke vil gå glip af.

Fra en religion til en anden er det også muligt at se det største Hindu tempel i Indien ved navn, Swaminarayan Akshardham. Der er flotte skulpturer, og det er et must see, hvis man befinder sig i Delhi.

Klima og vejr i Delhi

I Danmark er vi vant til fire forskellige årstider. Dette er dog ikke tilfældet i Indien og i Delhi, da der her kun er tre – nemlig den våde, den varme og den tørre. Generelt er der året rundt varmt i Delhi i forhold til Danmark.

December, januar og februar er de koldeste måneder, hvor dagtemperaturen i gennemsnit ligger mellem 23 og 24 grader. Maj og Juni er de varmeste med en gennemsnits dagtemperatur på 41 og 40 grader. Der kan altså blive rigtig varmt, og det kan derfor anbefales at tage på sine pakkerejser til Delhi i de danske vintermåneder.

Du kan finde rejser til Delhi i søgemaskinen øverst på siden – alternativt kan du søge selv arrangere din rejse med fly og hotel i Delhi ved at købe flybilletter og hoteller hver for sig.

Charterrejser til rejsemål i Indien