Rejseguide til Fiji - de mindre øer

- Vælg område -
- Vælg by -

Fakta

Top

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Tropelandet har lune temperaturer hele året rundt, men om vinteren fra maj til oktober er der ikke så meget regn, og faren for orkaner er ikke så overhængende.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 22.00 på øerne

Kultur og underholdning

Øerne har et meget forskelligt kulturliv alt efter i hvilken del af landet, de ligger. Men ens for dem alle er, at det er samfund med dybe rødder i ældgamle traditioner. Hvis man er heldig og bliver accepteret som gæst i en landsby, kan man blive inviteret til at overvære en religiøs ceremoni eller en fest og opleve folk gå på gløder og danse de traditionelle danse.

Overnatning / Hotel

Top
På de store øer er der både luksushoteller og ydmyge gæstehuse, og langt det meste er charmerende og indbydende. På de fleste af de andre øer er der mulighed for at overnatte, men det er noget, der skal tjekkes først. En del af øerne har ikke egentlige hoteller, og her er det ikke velset at komme uden en invitation fra beboerne i landsbyen. På nogle af de yderlige kanter er der små gæstehuse, der egentligt fungerer som indkvartering for regeringens embedsmænd, når de skal tilse de ydre regioner, men sengene lejes ud billigt, når der ikke er fint besøg. Bestil hotel i Fiji - de mindre øer her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er kun i byerne, der er taxier at finde. På landet er det ikke altid, bilerne er udstyret med taxameter. Hvis det ikke er tilfældet, er det tilrådeligt at spørge om turens pris på forhånd. Nogle gange kan det betale sig at tinge om prisen.

Alternativ transport

Der kører busser gennem langt de fleste byer. Man skal være rigtigt langt væk fra alting før den offentlige trafik ophører. I de mere øde egne er der ikke nogen stoppesteder, men her skal der gøres tegn til chaufføren, ligesom når man prajer en taxi.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.