COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til Ecuadors Stillehavskyst

Fakta

Top
Lokalt navn
El litoral

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

I regntiden fra december til juni vasker vandet fra tid til anden vejene væk, og gør visse strækninger ufremkommelige. I denne periode kan det fugtige varme klima også være temmeligt ubehageligt, og strandene er tæt pakkede med folk, der flygter til kysten. Det er dog også i denne periode, at vandtemperaturen når sit højeste og gør Stillehavsbølgerne ekstra attraktive at kaste sig ud i. Fra juli til august er der temmelig stille ved strandene, og det bedste tidspunkt er alt taget i betragtning fra september til november.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 05.00 ved Stillehavskysten. Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 06.00 ved Stillehavskysten.

Kultur og underholdning

Kystens musikkultur er meget rytmisk og stærkt inspireret af afrikansk musik. Der er altid liv og glade dage, når de gennemtrængende rytmer bliver spillet, og både musikken og de folk, der danser til den, er god underholdning. Kystregionen er også kendt for sine salsatecas, diskoteker. hvor der spilles og danses salsa til den lyse morgen. De lokale er ofte ivrige efter at lære udlændinge, hvordan man træder de eksotiske trin.

Overnatning / Hotel

Top
I byerne ved kysten er strandbungalowerne, cabanas, en meget populær form for indkvartering. Inde i landet er hotelstandarden svingende. Det kan hurtigt blive ulideligt at bo på et værelse, der hverken har aircondition eller ventilator. Bestil hotel i Ecuadors Stillehavskyst her

Lokal transport

Top

Taxi

Almindelige taxier er sjældent nødvendige uden for storbyen Guayaquil. Derimod kan flodtaxier være meget praktiske også over længere distancer. Flodtaxierne er simple trækanoer med en påhængsmotor, der sejler op og ned ad floderne i kystprovinserne.

Alternativ transport

Busser er den mest udbredte transportform, men i regntiden løber man ofte ind i forsinkelser og aflysninger, fordi vejene er vasket væk. Der sejler også enkelte velfungerende rutebåde på floderne i området.

Specielle forhold

Top
Pas meget den stærke understrøm der hvert år kræver dødsofre blandt uforsigtige badegæster. Malaria er også en potentiel risiko i området, selvom det er uden for jungleområdet.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.