Seværdigheder Litauen

Seværdigheder Litauen

Kaunas

Kaunas djævlemuseum

Kaunas djævlemuseum er en kuriøs oplevelse ud over det sædvanlige. Museet rummer en samling af diverse djævlefigurer fra det meste af verden, og særlig sjovt er det at se de to mænd, der om nogen symboliserer undertrykkelsen af Litauen; Hitler og Stalin, afbilledet med bukkeben og horn i panden.

Kaunas' fæstningsværk

De restaurerede rester af Kaunas’ gamle fæstning er for den historieinteresserede turist bestemt et besøg værd. Fæstningen, der havde til formål at forvare byen mod fjender, kan dateres tilbage til 1200-tallet og er Litauens første af sin art. Fæstningen har foruden at være forsvarsværk tjent som fængsel, men har i mange år fået lov til at forfalde. I dag er ruinen delvist restaureret og rummer blandt andet et historisk museum.

Kaunas' katedral

Kaunas’ katedral er det største gotiske bygningsværk i Litauen og er da også ganske imponerende. Man har dateret de tidligste dele af katedralen til begyndelsen af 1400-tallet, men kirken er igennem tiderne blevet både ud- og ombygget flere gange. Katedralen har et 42 meter højt tårn, der kan ses fra det meste af byen.

Klaipeda

Byen Klaipedas

Klaipedas gamle bydel er fyldt med gamle smukke huse og små hyggelige gyder. Store dele af bydelen er blevet restaureret, og en tur gennem disse kvarterer er en tur gennem Klaipedas fortid og Litauens historie.

Klaipedas pakhusmuseum

Klaipeda kan med rette prale af sine mange gamle nyrestaurerede pakhuse. De mange bindingsværkshuse står som monumenter over byens betydning som Litauens vigtigste havneby og er således både kulturelt og historisk interessante. Et af Klaipedas store pakhuse blev i begyndelsen af 1980’erne restaureret og ombygget til et charmerende museum for nyere litauisk kunst.

Litauen

Korshøjen ved Siauliai

Lige uden for byen Siauliai i det nordlige Litauen ligger en af landets største katolske helligdomme: korshøjen eller Kryziu Kalnas. Den menneskeskabte høj er dækket af mere end 100.000 kors og udgør et fantastisk og ganske enestående skue. Højen har igennem tiderne fungeret som en slags “den ukendtes grav”, i det mange af de familier, der mistede pårørende i løbet af Litauens omtumlede og ganske blodige historie, plantede et kors hertil minde om deres kære.Sovjetrusserne prøvede flere gange at ødelægge højen og de mange kors, men hver gang uden held.

Neringa

Neringas enestående natur

Den største og eneste seværdighed i Neringa er naturen. De langstrakte kridhvide sandstrande, det glitrende hav og de smukke skovområder er så enestående et syn, at myndighederne for at forhindre en ødelæggende masseturisme har indført gebyr for indkørsel til området.Neringa har igennem tiderne tiltrukket og fascineret mange, heriblandt forfatteren Thomas Mann, der ferierede i Neringa i en årrække. Under Sovjetunionens herredømme var Neringa spærret af som militært område. Byen Nida udgør Neringas turistmæssige midtpunkt og her er rige muligheder for overnatning.

Vilnius

Arkikatedra Bazilika katedralen

Vilnius’ katolske katedral Arkikatedra Bazilika er bygget på det sted, hvor landets første katolske kirke blev opført i det 13. århundrede. Katedralen fremstår i dag storladen og utrolig smuk, men faktisk er kirken, siden den blev bygget i slutningen af 1700-tallet, blevet genopbygget flere gange på grund af krige og brande.

Arkitekturen i Vilnius – tag en spadseretur

Et besøg i Litauens hovedstad Vilnius er en arkitektonisk oplevelse ud over det sædvanlige. Byens mange gamle smukke huse er efter kommunismens omfattende misvedligeholdelser blevet restaureret, og store dele af Vilnius fremstår i dag som en flot gammel by fyldt med stemning og charme.

KGB Museet

Bygningen, der førhen husede det frygtede sovjetiske efterretningsvæsen KGB, er i dag omdannet til museum og fremstår som monument over kommunismens grusomheder. Et besøg i kældrene under bygningen, der rummer de tidligere tortur- og fangekældre, er bestemt ikke for sarte sjæle.

Sv. Jono baznycia kirken

Som så mange af Vilnius kirker og bygninger er også kirken Sv. Jono baznycia adskillige gange blevet genopført efter ødelæggelser forårsaget af krig eller brand.Kirkens indre er fantastisk udsmykket, og katedralens 68 meter høje tårn rager højt op over byens tage. Sv. Jono baznycia er smuk både ud- og indvendig og regnes med rette blandt Vilnius’ virkelige perler.

Har du fået lyst til at rejse til Litauen?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her