Seværdigheder Marokko

Seværdigheder Marokko

Agadir

Byen Mohammedia

Mohammedia er et populært udflugtssted fra Agadir. Byen er en moderne havneby. Byen har meget industri blandt andet en fiskefabrik. Desuden er der gode bademuligheder i nærheden af byen.

Casablanca

Casablancas gamle bydel

Selvom Casablanca er en moderne by, har den også en gammel bydel. Her er hyggeligt med små bitte huse og et marked. Der bor dog mange mennesker og er temmelig trangt, så pas godt på dine værdigenstande.

Kong Hassan II's moské

Kong Hassan II’s moské er den største i verden. Moskéen blev indviet så sent som i august 1993. Marmor fra Agadir og granit fra Tafraoute udgør hovedbestandelene i moskeen, der er et af de smukkeste og mest imponerende bygningsværker i verden.

Shopping

Casablanca er en god by at shoppe i. Den tilbyder dyre kvalitetsvarer såvel som billige markedsvarer. Især i den gamle bydel kan man blive fristet, hvis man er mest til de billige varer. Her falbydes alt til flydende priser, alt afhængig af den enkeltes pruttekunst.

Det Sydlige Marokko

Byen Rachidia

Rachidia er Tafilalt regionens hovedstad. Byen har et myldrende marked på hovedgaden. På vejen mellem Rachidia og Erfoud kan man desuden besøge Cirque de Jaffars gamle amfiteater.

Den tidligere franske garnison Ouarzazate

Denne tidligere franske garnison i det sydlige Marokko kan nås via en utrolig smuk vej fra Marrakesh over Tizi n’Tichka passet. Ouarzazate er en godt sted at starte, hvis man vil videre ind i det sydligere af Afrika.

Tinerhir området

Tinerhir var engang hjemsted for den franske fremmedlegion. Stedet er værd at besøge på grund af en fantastisk udsigt over Draa Valley

Ørkenlandsbyen Ait-Ben-Haddous Ksar

En Ksar er oprindeligt en slags mini-landsby eller hjemsted for ørkenfolket. Ait-Ben-Haddous Ksar i det sydlige Marokko er en af Marokkos mest berømte af slagsen og har medvirket i adskillige film, blandt andet i Lawrence of Arabia.

Marokko

Byen Fès

Fès er en gammel og imponerende by. Den blev bygget tilbage i det 8. århundrede og er omgærdet af mere historie og mystik end nogen andre byer eller områder i Marokko. Besøg blandt andet det kongelige palads eller Karaouine Universitetet, der er ældre end Oxford Universitet.

Klipperne ved Dadès Gorge

Cirka 100 kilometer øst for Ourazazate ligger Dadès Gorges fantastiske okkerfarvede sten og klippeformationer. Et syn man ikke må snyde sig selv for under et besøg i det sydlige Marokko.

Området omkring Agadir

Der er flere små byer ved Middelhavskysten tæt på Agadir, der er værd at besøge. Prøv for eksempel fiskerbyen Asilah og se Herkules huler ved Cape Spartel. Byen Tetuan er også et besøg værd på grund af dens beliggenhed på en bjergside med udsigt over Middelhavet.

Strandene

Middelhavskysten mellem Tangier og Nador har et væld af små bugter, smukke klippelandskaber og dejlige strande. Denne strækning er værd at besøge, hvis man er en vandhund og elsker at fiske, svømme og sejle.

Marrakech

Badii Paladset

Badii Paladset har længe været betragtet som et af den muslimske verdens vidundere. Det var regenten Ahmed El Mansour Dahbi, der i 986 gav ordre til at paladset skulle bygges. Seksten år efter stod et pragteksemplar af en bygning færdig.

Dar Si Said museet

Et andet af Marrakesh’s vidundere er Dar Si Said museet, der danner ramme om oprindelig marokkansk kunst. Her kan man se fantastiske rigdomme, blandt andet Ahmed El Mansours (hersker fra 1578-1603) guld- og marmorskatte.

Marrakesh´s gamle bydel

Djemaa el-Fna er Marrakesh bankende hjerte. Pladsen i den gamle bydel er en fortryllende myretue. Her kan man møde historiefortællere, slangetæmmere, magikere og akrobater. Der er altid noget at kigge på og undres over, og man kan få mange timer til at gå med bare at kigge, snuse, og smage. Samtidig rummer den gamle bydel mange andre attraktioner i form af moskéer og museer.

Rabat

Den gamle by Chella

Bag bymurene, der omkranser den gamle bydel i Rabat, finder man resterne af den gamle by Sala eller Chella. I Chella finder man Marokkos største og mest fantastiske arkæologiske museum.

Paladset Kasbah des Oudaias

Kasbah des Oudaias er et tidligere palads med udsigt over Atlanterhavet. Paladset er i dag museum for traditionel marokkansk kunst.

Souika Street

Souika Street er en af de mest livlige gader i Rabat. Her finder man de mange foundouks, som er traditionelle marokkanske caféer. Hvis man vil handle lædervarer, er man også kommet til den rigtige gade. Sebbat Souk er skomarkedet.

Tour Hassan moskéen

Tour Hassan er det mest berømte bygningsværk i Rabat. Bygningen blev påbegyndt af Yacoub al-Mansour, men et jordskælv satte i 1755 en stopper for byggeriet, og derfor er moskéen ufuldstændig i dag. Ved samme lejlighed kan man kaste et blik på Mohammed V’s mausoleum, der ligger ved siden af.

Tafraout

Byen Tafraout

Tafraout er en af de smukkeste byer i området omkring Agadir. Den ligger cirka 200 kilometer væk, og der gode vejforbindelser. Området har et væld af mandel- og olivenplantager og en række stile skyggefulde haver. I skyggen af valnøddetræerne i Tafraout får man fred og ro som intet andet sted i Marokko.

Tangier

Den gamle by/Medinaen

I den gamle by eller Medinaen kan man besøge sultanens palads, der nu er omdannet til et museum for marokkansk kunst. Man kan også se blandt andet den store Sidi Bounabi Moské.

Grand Socco marked

Grand Socco er Tangiers farvestrålende og dynamiske marked, der har åbent altid. Vil man gøre en god handel eller bare prøve pruttekunsten for sjov, skal man besøge Grand Socco. Især kan man få billige lædervarer, hvis man gør sig umage.

Udflugter i området

Tangier er et godt udgangspunkt for hyggelige udflugter. Ikke langt fra byen kan man besøge den lille bjergby Chechaouen, fiskerbyen Asilah og Herkules’ huler ved Cape Spartel.

Har du fået lyst til at rejse til Marokko?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her