Seværdigheder Sverige

Seværdigheder Sverige

Götaland

Bohuslän området

Kystlinjen udfor Bohuslän er noget af det flotteste landskab, man kan opleve i Sverige. Her kan maleriske, små fiskerlandsbyer også besøges langs den imponerende kystlinje med de mange klipperev. Af disse byer kan særlig nævnes Smögen og Åstol.

Läckö Slot

Slottet er placeret ved Sveriges største sø, Vänern, og er et rigtig eventyrslot. Men det indeholder også ekstraordinære eksempler på 1700-tals barok arkitektur med tårne, kupler og ornamenterede kalkmalerier. Slottet har 240 rum, og fra maj til august kan man følge en 45 minutters guided tur rundt i hele komplekset.

Middelalderbyen Vadstena

Byens middelaldergader er noget helt for sig, og herfra kan man også besøge det berømte Vadstenas Slott, som ligger lige ud til den store smukke sø Vättern.

Göteborg

Kunstmuseet

På Götaplatsen ligger Göteborgs kunstmuseum, og her kan nordiske og europæiske mestre beskues. Museet er dog mest kendt for samlinger af værker fra malerne Rubens, Van Gogh, Rembrandt og Picasso.

Liseberg Forlystelsespark

Dette “Sveriges Tivoli” er en af de allermest populære attraktioner i Sverige og er også blevet kaldt verdens bedste forlystelsespark! Hovedforlystelsen i parken er rutschebanen op til det rumlignende, futuristiske tårn 83 meter over jorden!

Stadsmuseum

På dette museum er der arkæologiske, lokal- og historiske samlinger udstillet. Heriblandt Sveriges eneste vikingeskib, Äskekärr Skibet.

Lund

Byen Lund

Den ældste svenske by, Lund, er kun tyve minutters kørsel fra Malmö, og er absolut et besøg værd. Dette er en gammel universitetsby, men har vigtige, historiske rødder tilbage i tiden. Byen er stadig bygget op omkring den imponerende katedral i midten, som går helt tilbage til 1200-tallet.

Malmø

Malmöhus

Dette fæstningsværk blev bygget af Erik af Pommern i 1434 for at kontrollere al trafik ind i Øresund. Siden er fæstningen blevet ændret og forandret meget af skiftende regerende konger. Men tilbage er dog et imponerende bygningsværk.

Malmös museer

Malmö har også en del museer, hvor Stadsmuseet og Konstmuseet kan anbefales. Det mere moderne Rooseum indeholder også kunst af nutidig karakter.

Mora

Anders Zorns hjem og museum

Zornmuseet er noget helt særligt ligesom Zorngården. For her kan man virkelig få et indtryk af denne spændende og yderst farverige person, som Zorn var. Et særpræg som også kommer til udtryk i hans billeder, og som her spejles i hans hjem.

Rödding Fiskeriet

I Siljan søen fiskes også Rödding, som er den mest velsmagende ferskvandsfisk overhovedet. Her kan man se fiskeriområdet og et museum, som er placeret på en lille ø ved den smukke sø.

Vasaloppsmuseet

Vasaløbs museet er sjovt at se. Ligesom målet hvor de trætte skiløbere kommer igennem er det. Det er centralt placeret i byens centrum. Lige herved ligger også Mora Kirke, som er et godt eksempel på svensk træskærer arbejde og er fra det 13. århundrede.

Norrland

Fjeldvandring

En af de mest attraktive seværdigheder i dette nordlige Sverige er uden tvivl vandring i de mange skove, sletter, bjerge og gamle bygder. Her kan også nævnes de forladte malm-fabrikker i Gästriktland.

Höga kysten

En af de mest attraktive dele af Sveriges kystlinjer er Höga Kusten, som betyder høje kystlinje. Her kan den formiddable udsigt nydes og de flotte sceneri beskues i dette område omkring Ångermanland.

Jämtland området

Dette område er kendt for sin storslåede natur. Og her er også mulighed for masser af sportsaktiviteter både om sommeren og om vinteren. Vandreture, hiking, tømmerflådetur på nogle af de mange floder eller hundeslædeløb er nogle tilbudene.

Stockholm

Museerne

Der er et væld af seværdigheder i Stockholm. Der er blandt andet National Museet, August Strindberg Museet, Museet for Moderne Kunst og Det Kongelige Palads. Stockholm har tradition for gode museer, så det er blot om at komme i gang.

Stockholms gamle bydel

Dette er Stockholms ældste bydel. Her oplever man pludselig at træde 300 år tilbage (de ældste bygninger er fra 13-hundrede tallet) og se på gader, huse og butikker, man kun før har læst om i historiebøger. Et andet “must” er Djurgården, som er en større ø beliggende øst for byen, hvor adskillige museer er placeret.

Vasamuseet

Det store kongeskib, Vasa, som sank på dets jomfrutur i 1628 midt i den stockholmske skærgård, er overordentligt velbevaret og et betagende syn i dets helt særlige arkitektoniske museum. Museet er også placeret på Djurgården.

Sundsvall

Gustav Adolfs Kirke

Denne kirke er også et besøg værd, og der er musikkoncerter hver onsdag klokken syv i sommerperioden.

Kultur huset

Kultur huset, som kaldes Kultur Magasinet, fik i 1987 en pris for en fornem restaurering af den gamle fabrikshal. Nu huser bygningen et bibliotek og Sundsvall Museum.

Troll Museum

Et usædvanligt museum i byen er troldemuseet. Her udstilles humoristiske billeder af lokale trolde i området, da man jo i Sverige mener, at landets skove er hjemsøgt af trolde.

Svealand

Byen Uppsala

Denne gamle universitetsby har stor historisk karakter og indeholder mange seværdigheder. I den gamle bydel 4 kilometer fra centrum ligger tre, store vikinge gravvolde. Her siges det, at vikingerne Aun, Egil og Adil ligger begravet. I selve byen står den store domkirke, som i sin nuværende form går tilbage til 1500-tallet. Der har dog været kirkeplads på stedet siden 1164.

Falu kobberminer

I Falun kobberminer, Falu Koppargruva, kan jordens indre bogstavelig talt udforskes. Men de er ikke blot et imponerende syn i sig selv, disse miner var verdens væsentligste kobberminer i 1700-tallet. De første historiske optegnelser går helt tilbage til 1288, hvor biskoppen af Västerås købte aktier i mineselskabet.

Festival i Rättvik og Leksand

Af andre vigtige begivenheder kan nævnes deltagelse i midsommerfestival i Rättvik eller Leksand i Dalarna. Og selvfølgelig er der de god skisportsmuligheder i bjergene op igennem grænsen mod Norge.

Sverige

Den omkringliggende natur

Mange mennesker bruger Kiruna som et mellemstop, før de tager ud i den barske natur, som ligger lige uden for byen. Og det er her man vil opleve Sverige fra den vilde, men også mere storslåede side.

Kiruna kirke

En anden attraktion i byen er kirken som mest af alt ligner en stor samer kutte! Kirken er særlig flot i snevejr eller mod en sneklædt baggrund.

LKAB malmmine

I Kiruna by er den største attraktion den malmmine, som også er blevet kaldt “Europas hemmagruva” (Europas hjem-mine eller moder-mine), fordi hele 80 procent af leverancerne til Europas stålværker kommer herfra. Minen er 540 meter dyb, og det er muligt at komme helt derned på guidede ture, som også indeholder væsentlige historier og fakta om minens drift og historie.

Umeå

Bydelen Gammlia

Dette område består af en masse forskellige museer og ligger én kilometer øst for centrum af byen. Her er museet for moderne kunst, Bildmuseet, det Maritime Museum og Friluftsmuseet med ældre bebyggelser og traditionelle folkedragter.

Det forhistoriske museum

Det forhistoriske museum (Förhistoriska Världen) har udstillinger om det oprindelige folk, deres udvikling, liv og dagligdag. Her er også udstillet fossiler, mammuttænder og enkelte dele fra den lokale sabelkat!

Øen Holmön

Dette område kaldes det solrigeste sted i hele Sverige og er en lille ø placeret 15 kilometer udfra kysten. Her er også et lille båd-museum med en samling af traditionelt håndværksarbejde, og herfra går også starten til den årlige robådskapsejlads til Finland, som finder sted i juli.

Har du fået lyst til at rejse til Sverige?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her