Rejser til Vietnam

Rejser til Vietnam

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
For mange var Vietnam engang ensbetydende med krig og ødelæggelse. Men det er mange år siden, at Vietnamkrigen, blev afsluttet, og landet er godt på vej ud af krigens skygge. Det langstrakte land byder på en særegen kultur, der er præget af de mange folkeslag, der findes i landet. Når du rejser til Vietnam, vil du opleve landets storslåede natur, som byder på uvejsomme urskove, frugtbart landbrugsland, skønne strande og mystiske grotter. Men ikke mindst er landets befolkning kendt for sin gæstfrihed, som du møder på dine Vietnam rejser, lige meget om du er i en lille bjerglandsby eller midt i Saigons pulserende centrum.
Bedøm rejsemål
4,6
(57 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Vietnam

Vietnam - en fryd for sanserne

Rejser til Vietnam byder på utroligt mange store unikke oplevelser. På dine Vietnam rejser kan du fx tage på sejltur blandt limstensklipper i Halongbugten, nyde de historiske byer Hoi An og Hue, se på gamle franske kolonibygninger eller slappe af på en af strandene eller over et måltid af altid uovertruffen og velsmagende vietnamesisk mad.

Om Vietnam
Områder

Vietnam

Vietnam er landet, hvor støjen fra de mange scootere blander sig med et charmerende byliv og storslået natur. Et land fyldt med liv, farver og dufte, og hvor traditioner og religioner trives i hver afkrog. Vietnam er et eventyrligt land og en perfekt destination for par, backpackere, familier, luksusrejsende og solo rejsende. Er du til madoplevelser, kultur, adrenalin, natur eller shopping, så finder du det hele på dine rejser til Vietnam.

Du kan tage på rejser til Vietnam året rundt, men der er stor forskel på vejret i nord og syd. I nord Vietnam er det bedst at rejse mellem oktober til april, hvor der er tørtid. Sydvietnam er varm hele året, og tør sæsonen er mellem december og april. Det centrale Vietnam er bedst at besøge fra februar til april.

Der er mange muligheder, når du rejser til Vietnam. De fleste rejser fra Nord (Hanoi) til Syd (Ho Chi Minh) eller Syd til Nord. Men hvor skal du tage hen, og hvad skal du se på dine Vietnam rejser? Her er de 6 bedste oplevelser for dig:

Hanoi - Bygninger fra den franske kolonitid, gadekøkkener og spisende familier, der sidder på små plastik stole omkring de boblende gryder. Små charmerende butikker i den gamle bydel og tusindvis af scootere, motorcykler og cykler, der farer ind og ud mellem hinanden - det kan ikke beskrives - det skal opleves, når du rejser til Vietnam.

Hanoi er hovedstaden i Vietnam, hvor du får den største kulturoplevelse på dine Vietnam rejser. Det er byen med 6 millioner indbyggere, der ikke sover, og hvor meget ikke har ændret sig det sidste århundrede.

Halong bay - Tusindvis af småøer og klippeskær, grotter og huler, drage skibe, flydende landsbyer og strande danner baggrund for smukke sejlture. På dine Vietnam rejser er Halong bugten en fantastisk oplevelse, hvor de fleste sejler ud 2 nætter i det smukke landskab.

Her tilbringes den første nat på en båd og den anden nat på et hotel på en af de unikke øer. Halong Bay er smuk på alle tider af døgnet, men især når solen går ned over havet og smukke farver maler sig over himmelen og klipperne. Efter aftensmaden, et par drinks og karaoke kan du nyde stjernerne på nattens himmel, midt på havet. På båden har du mulighed for en tur i kajak eller en svømmetur i løbet af dagen.

Sapa - Storslået grønne bjergkæder, risterasser, farvestrålende klædedragter, kultur, vandring og lokale oplevelser. Nord Vietnam er en oplevelse for alle sanser. Du vandrer på smalle stier midt i bjergende, forbi smukke risterasser, vandbøfler og traditionelle minoritetsgrupper.

Hoi An - Skræddere, kunstgallerier, madskoler, strande, lange cykleture. Hoi An er et lille paradis i Vietnam. Det er en meget afslappende by med masser af kultur og historie. Byen er præget af fransk, japansk og kinesisk arkitektur, hvor charmerende skæve huse i pastelfarver skaber byens unikke gader. 

I den gamle bydel finder du alt fra tøj, sko og tasker samt tusindvis af skræddere, hvor du kan få syet lige præcis det, du gerne vil have på dine Vietnam rejser. Byen er også kendt for madskoler, hvor du på en aften kan lærer det bedste af en lokal kok. Mens tøjet bliver syet, har du mulighed for at cykle til stranden og nyde de store bølger og se de lokale spille bold på stranden.

Hoi An – Skræddere, kunstgallerier, madskole, strande, lange cykelture. Hoi An er et lille paradis i Vietnam. Det er en meget afslappende by med massere af kultur og historie. Byen er præget af Fransk, Japansk og Kinesisk arkitektur, hvor charmerende skæve huse i pastel farver skaber byen unikke gader.

I den gamle bydel finder du tusindevis af skræddere, hvor du kan få syet lige præcis det du gerne vil have, alt fra tøj, sko og tasker. Byen er også kendt for madskoler, hvor du på en aften kan lærer det bedste af en lokal kok. Mens tøjet bliver syet har du mulighed for at cykle til stranden og nyde de store bølger og de lokale spille bold på stranden.

Mekong Delta - Flydende landsbyer og det daglige liv. Mekong delta er en kontrastverden med flydende markeder, grønne risterasser og idylske byer. Deltaet er et netværk af floder, der løber ud i det Sydkinesiske hav. Det regnes med at være Vietnams mest frugtbare område, som producerer nok ris til at brødføde hele landet. Her vil du møde fascinerende flydende markeder med livlig handel og smukke sejlture i grønne områder, når du rejser til Vietnam. 

Ho Chi Minh - Pulserende metropol. Ho Chi Minh (Saigon) er bogstavelig talt en by med drøn og vrimmel. På dine Vietnam rejser vil du finde summende gader med travle markedspladser, og små alléer til de brede boulevarder fra den franske kolonitid. Et must - når du rejser til Vietnam - er at opleve Cu Chi tunnellerne, som blev brugt under Vietnam krigen. Det er en by, som tegner det nye moderne Vietnam, og som er kendt for sine farver og liv. 

Det nordlige Vietnam

Som turist betages man øjeblikkeligt af den fascinerende nordvietnamesiske natur, der veksler mellem fladt lavland i Den Røde Flods delta og uvejsomme bjerge. I bjergene lever en stor del af landet minoriteter uberørt af tiden gang.

Halong bugten

Ha Long, der betyder "Dragen, der stiger ned" er et af Vietnams meste naturskønne områder. Spredt i bugten ligger flere tusinde kalkstensøer i fantastisk former. Øerne er præget af fantastisk natur og spændende grotter og huler.

Hanoi

Foråsfesten i Hanoi er en ganske særlig oplevelse. Hele byens befolkning myldrer i den charmerende hovedstads gader. Men Vietnams kunstneriske og åndelige centrum er et besøg værd året rundt.

Ho Chi Minh City

Saigon er Vietnams hurtigst voksende og mest moderne storby. Hver dag skyder nye højhuse op i bybilledet og de før så benyttede Cycloer er blevet forvist fra centrum. Saigon er den eneste by i Vietnam, hvor der er liv næsten døgnet rundt.

Hue

Den tidligere hovedstad Hue er stærkt præget af sin periode som kongelig residens. I byens centrum ligger den storslåede kongeby, hvor regenterne havde til huse. Ud over sine mange historiske bygninger byder byen også på vietnamesisk charme og romantik.

Marble Mountains

Marmorbjergene, der i virkeligheden består af kalk, er fem store klipper, der er er navngivet efter de fem elementer, vand, ild, træ, metal og jord. Tidligere var der betydelige mængder marmor i klipperne, men i dag er det forbudt at bryde stenarten.

Mekong Deltaet

Så langt øjet rækker gennemskæres rismarker og frugtplantager at et sirligt kanalsystem. Mekong flodens Aflejringerne i deltaet har skabt fantastiske vækstbetingelser for afgrøderne og gjort området til et af de mest frugtbare i landet.

Nha Trang

Den 6 kilometer lange strand, der begynder inde i selve Nah Trang tiltrækker flere og flere turister. Den dejlige by på Vietnams sydøstlige kyst formået at bevare sin charme trods den nye status som badeby.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.