Rejser til Ungarn

Rejser til Ungarn

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Ungarns centrale beliggenhed i Europa og landets venlige befolkning gør landet til et ideelt turiststed i Østeuropa. Ungarn byder på den moderne hovedstad Budapest, hvor man kan gå ombord i de mange kulturelle tilbud. Men landet har også et pragtfuldt landskab, der bør udforskes. De mange gamle landsbyer, smukke skove og søer og vinmarker gør Ungarn til et attraktivt sted for naturelskere.
Bedøm rejsemål
4,6
(68 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Ungarn

Ungarn – Hjertet i Centraleuropa

Om Ungarn
Områder

Ungarn - et dejligt land

Mad og drikke
Prøv den legendariske gullasch (gulyás) på en kold dag eller den kolde, men søde kirsbærsuppe (meggyleves) på en varm dag. Den kødfyldte ragout (Pörkölt) eller bare de mange retter som tilsættes masser af paprika. Gå ombord i den ungarske kagetradition og besøg et af de utallige konditorier.

Smag dig igennem vinene fra et af Ungarns 6 store vinområder, prøv dessertvinen Aszú, den gode ungarske øl og ikke mindst blommebrændevinen, imens du øver dig på at sige skål på ungarsk - Egeszsegedre.

Budapest
Ungarns hovedstad Budapest, som også kaldes Donaus dronning er adskilt i Buda og Pest af Donaufloden.

Margretheøen - Besøg det grønne åndehul midt på Donaufloden. Nyd den smukke park, gå en tur eller tag børnene med i Zoo. Oplev byen fra søsiden, se den smukke kædebro og tag et cruise på Donaufloden. Nyd en middag imens solen går ned, bliv underholdt med musik og dans imens byen forandrer sig, når den bliver oplyst af alle lysene.

Buda – Tag den gamle kabelbane Sikló, bliv imponeret over Borghøjen som er hjertet i Budapest og optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Oplev Fiskerbastionen, vartegnet Matthias kirken og mærk summen af livet der leves kombineres med den gamle historie.

Pest – De brede boulevarder, det imponerende parlament, der leder tanker mod Londons House of Parliament eller spis et billigt måltid i Europas største markedshal på Pest siden. Shop til du dåner på gågaden Váci utca eller bare nyd kaffen med lækre konditorkager i en af Budapests ældste konditorier Cafè Gerbeau, med store lysekroner og tunge gardiner.

Gellért Thermal Bath – Oplev wellness i historiske omgivelser, bad i en af de 8 termiske pools med forskellige temperaturer. Nyd omgivelserne, få en behandling og føl dig kongelig i de smukke omgivelser.

Oplevelser i Ungarn

Balatonsøen - Tag din bil eller lej en og kør til denne smukke børnevenlige sø med det lækkert badevand, som kan tilbyde oplevelser for hele familien. Bo på en campingplads eller i et feriehus ved de populære badebyer Balatonalmadi og Siofok.

Tag på vandretur i den smukke natur, besøg byerne i området som f.eks. Balatonfüred, der er kendt for sine varme kilder. Tag på kur eller wellness ophold eller kør de 100 km. og tag en smuttur til hovedstaden Budapest.

Hortobágyi Nationalpark – Oplev det rige fugleliv, måske ser du en stork ellers tag på dit livs trekkingtur på disse stepper. Nationalparken som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste rummer over 340 forskellige fuglearter og den ikoniske bro Nine-Hole Bridge, som er Ungarns længste stenbro.

Edar – Besøg den historiske by i barok stil, gå i de brostensbelagte gader og nyd, at se på de smukke bygninger. Se den imponerende katedral Basilica der rummer smukke malerier, slottet Egar eller udfordrer dig selv og gå ad en smal vindeltrappe i Torok Kori Minaret, hvor du bliver belønnet med en fantastisk udsigt over byen.

Pecs – Oplev det fantastiske museum Zsolnay med masser af kunstværker, se den smukke firetårnet katedral og mærk historien. Eller mærk livet og pulsen på den centrale plads Szechenyi Ter, hvor bygninger med mange forskellige stilarter kan nydes.

Tag på en trekkingtur, besøg tv tårnet og få en imponerende udsigt over landskabet eller tag børnene med til Mecsextrém Park. Lad dem prøve klatrevæggen, rappelling eller måske en vild tur på en bobslæde.

Balaton Søen

Balatonsøen er en 600 kvadratmeter stor sø, der ligger 100 kilometer fra Budapest. Området er meget besøgt, blandt andet på grund af de små strande og de skønne uberørte naturområder, der findes ved søen.

Budapest

Ungarns hovedstad Budapest er landets centrum i forhold til kultur. Det er her tingene sker. Budapest er præget af skønne boulevarder, grønne parker og imponerende bygninger. Og der er en grund til, at byen bliver kaldt Østeuropas Paris.

Eger

Denne lille by Eger er kendt for sine smukke velbevarede barokke bygninger, og mange rejser til byen for at se den smukke arkitektur. Yderligere er byen kendt som stedet, hvor ungarerne besejrede tyrkerne efter 170 års besættelse.

Pécel

Byen Pécs ligger ved de skovklædte Mecsekbjerge i den sydvestlige del af Ungarn. Området er mest kendt for de smukke tyrkiske monumenter, man finder i området, samt for de fine lædervarer man kan købe i området.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.